878 12

Фандъкова: Няма да платя и лев за некачествен ремонт

Кметът на София призова да се изчака краят на работата, за да се види крайния резултат

Фандъкова: Няма да платя и лев за некачествен ремонт
Снимка: БТА

„Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена работа. Именно заради това беше глобен и надзорът на ремонтните дейности на ул. „Граф Игнатиев". Санкцията е първа и последна, защото при още грешки следва разваляне на договора”. Това заяви в ефира на „Нова телевизия” кметът на София Йорданка Фандъкова по повод реконструкцията на улицата и градината пред храма „Свети Седмочисленици”.

Градоначалникът благодари на гражданите за сигналите и за проявеното търпение. И призова да се изчака краят на ремонта, за да се види крайния резултат.

„Поканих и нашите партньори от Университета по архитектура, строителство и геодезия да участват в процеса, за да са сигурни хората, че има външен, независим контрол”, каза още Фандъкова. И допълни, че не е съгласна с упреците на „политическите сили, които в миналото доведоха София до разруха”.

„Доказала съм, че съм абсолютно безкомпромисна към изпълнителите. Не ме интересува името на фирмата и е известно, че съм налагала най-големите глоби в страната”, каза още кметицата. Колкото до сроковете, всеки ден закъснение ще струва по 240 000 лева на изпълнителите на ремонта, като максималната санкция може да бъде в размер на 4 млн. лева.

Тя бе категорична, че ремонтът на „Графа” е стартирал след продължителни дискусии и консултации. Подготовката на проекта започнала още преди пет години.

„Още веднъж моля: нека да приключи ремонтът и всеки да отиде да го види на място, а не да се предоверява на оценките и вкуса на други хора”, каза още Фандъкова.

Тя коментира и предстоящото обновяване на площад „Света Неделя”. В петък започва дискусията за критериите за работа. Да се включат с идеи са поканени опитни, големи студиа от цяла Европа.

В близко бъдеще ще се търсят инвеститори и за облагородяване на пространството между булевардите „Мария Луиза” и „Христо Ботев”.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 12:01  12.10.18
  Ама тя не плаща нищо, това са парите на българетата. софия е най-грозната столица в Европа.
 • 12345
  Отговор
  2 12:09  12.10.18
  Ако не се беше вдигнал такъв шум в медийте щеше да плати и да си прибере комисионната. Сега обаче се прави на строга "даскалица", каквато е по образование. Герберската мафия я видяхме как действа в Русе.
 • Западните Балкани
  Отговор
  3 12:24  12.10.18
  Това с изчакването е много вредно, ако наполовината на ремонта са направени непоправими грешки, на края на ремонта може да е съборена и самата църква. А за заканите да не говорим, при положение, че договорените пари са в пъти повече от реално вложените. Погледни безумието Дондуков и предвиди какво ще е тук.

 • Коча
  Отговор
  4 13:05  12.10.18
  До кога ще ни заблуждава тая.Какво да чакаме като от сега се виждат безобразията на нейните фирми.Хора мислете когато гласувате .
 • Тряс
  Отговор
  5 13:06  12.10.18
  Същите едри лафове Фандъкова хвърляше и за: Цариградско, Дондуков, Витошка, Шипченски проход, Руски паметник, Прага, Цар Борис и т.н. Е и какво от това? Парите ни са усвоени, комисионните отдавна са раздадени, а матряла продължава да си троши краката и колите... и да благославя некадърната и крадлива герберастка банда...
 • Картофопроизводство АД
  Отговор
  6 13:14  12.10.18
  "няма да платя и лев" От начина и на изразяване изглежда че графиня Фандъкоа се отнася към бюджета на София така, все едно са нейни лични пари.
 • Чукундур
  Отговор
  7 14:58  12.10.18
  Ако го кажеш още един път,ше ти е за първи път,слушаме го вече 15 години

 • Гъл
  Отговор
  8 15:04  12.10.18
  А кога ще си плати за безхаберието и организираното вредителство? И колко?
 • възмутен
  Отговор
  9 18:22  12.10.18
  Тази наглечка до кога ще ни премята????Да изчакаме до края на ремонта? То не беше чакане за Вълните по Цариградско шосе, то не беше три пъти чакане за ремонгта пред НДК за много милиони, то се чака за "Витошка4, същите мърлячи правиха "Дондуков" и там чакахме и тази само ни премята. НАГЛА ТВАР. Кой спечели предгаровия проект архит.Захариев , съпруг на мин. Захариева, кой спечели ремонтите по прословутите спирки , нейната съгражданка и съпартиййка, по-точно съпруга на депутатката гробарка и т.н. и тази ни говори за прозрачност. ЛЪЖКИНЯ!!!!!!!!!!!!!
 • НУД
  Отговор
  10 18:46  12.10.18
  Стига си говорила глупости.
 • Закон за защита на кадрите
  Отговор
  11 05:30  13.10.18
  Фъндъкова -" Късно е чадо мандалото лопна" . Това което се направи през последните 25 години , ще се ремонтира основно и непрекъснато в следващите 45 години. И как от днес ще започнете качествено и на чисто , като не познавате технологиите , и нямате нужните хора , след като властта се държи от безхаберници и усвоители на пари , и такива които приказват красиво като вас. Къде ви е закона за защита на кадрите , вие знаете ли с кого работите.
 • бсфн
  Отговор
  12 18:40  14.10.18
  няма да плати но и парите за себе си ще похарчи.

Напиши коментар:


Публикувай