3 255 12

"Джи Пи Груп" се отказа от тунел "Железница" под натиска на Борисов

Ръководството на компанията смята, че медийната обстановка в страната през последния месец е "манипулирана"

"Джи Пи Груп" се отказа от тунел "Железница" под натиска на Борисов
Снимка: БТА

Ръководството на "Джи Пи Груп“ се отказва от договора за изграждането на тунела "Железница" на АМ "Струма". От компанията излязоха с официална позиция след нареждането на премиера Борисов към АПИ да я извади от проектите с европейско и държавно финансиране.

От "Джи Пи Груп" са категорични, че през всички години са работили, "съобразявайки се със законовите разпоредби и винаги са отчитали обществения интерес".

Ръководството на "Джи Пи Груп“ е категорично, че в така манипулираната медийна обстановка през последния месец, опитваща се да отъждестви граденото десетки години име на компанията в строителния бранш с престъпни квалификации, е достойно да депозираме пред Aгенция „Пътна инфраструктура“ отказ от сключване на договор за изпълнение на строителството на тунел Железница.

Във връзка със започналите проверки, засиленият обществен фокус и познавайки в детайли инвестиционния проект за доизграждане на АМ „Струма“, в частност изграждането на тунел “Железница”, за който проект бяхме избрани за изпълнител вследствие проведената открита процедура по реда на ЗОП, осъзнаваме, че има реална опасност от неспазване на графика за изпълнение на проекта, което създава риск от загуба на средства.

Това ще наложи започнатите отсечки да се построят за сметка на държавния бюджет и да бъде възстановена предоставената безвъзмездна финансова помощ за изграждане на АМ "Струма“, финансирана от ОП "Транспорт 2007-2013 г.”

В изявлението на "Джи Пи Груп" не е пропусната и констатацията, че забавянето в изграждането на посочените участъци на АМ "Струма“ е предпоставка за още тежки катастрофи, голям брой загинали и ранени. Според официалната статистика през последните 5 години този пътен участък си е извоювал печалната слава на най-кървавото трасе в страната ни.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ryty
  Отговор
  1 19:08  12.10.18
  Грешно е заглавието, не под натиска на борисов а на Европа. Ако зависише от борисов щеше да падне кражба
 • Хахаха
  Отговор
  2 19:09  12.10.18
  Господ Боко сигурно и по вода може да ходи. За какво му е кабинет и министри? ? ? Гордостта на мутрите. Браво. Хахахаха
 • Irmao
  Отговор
  3 19:43  12.10.18
  Há кого му пука за някакъв тунел, когато срещу българите се извършва геноцид?!

 • Ушанков
  Отговор
  4 19:48  12.10.18
  Ако не беше катастрофата, щяха да продължат да смучат народната кръв. А защо Борисов се изкарва като жертва във всички тези корупционни, контрабандни и криминални случаи? Защо не осъзнава, че всичко това е в резултат на неговото управление и да си подаде оставката? Гадна мутра недодялана. 10 г е премиер, а един английски не научи или немски, а ходи та се излага като чобанин.

  Коментиран от #5

 • Ryty
  Отговор
  5 19:57  12.10.18

  До коментар #4 от "Ушанков":

  Той го прави съзнателно и целенасочено. Държавата ни не е парламентарна, а министър-председателска, всичко става със знанието и "благословията" му
 • Пища Хуфангел
  Отговор
  6 20:15  12.10.18
  Прах в очите на наивниците 5 серия!
 • прост българин
  Отговор
  7 20:24  12.10.18
  не можаха да разделят ..... ПАРАТА........ПАРАТА .....ПРАВИ.... БОРБАТА...... В ЦЕЛИЯ СВЯТ ............

 • Линч за гербавите!
  Отговор
  8 00:11  13.10.18
  Само публична извънсъдебна саморазправа с крадците на бъдеще от децата ни може да спаси България!
 • 9 07:42  13.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Усмивката
  Отговор
  10 12:15  13.10.18
  Отново по нареждане на Борисов .Там не трябваше ли само спецпрокуратура да пипа.Или да търсиме помощ от европартньорите и ФБР ,за да потръгнат нещата.Струва ми се Борисов затова беше гневен. А не заради този кокошкар
 • Върви народе възродени
  Отговор
  11 16:40  13.10.18
  ДЖИ ПИ ГРУП е главен изпълнител и на софийското МЕТРО в различни участъци. Същите гербопомазани, които горят в гората фактури от масови измами и са некадърни едни плочки на равно да наредят. Фандъкова да бяга към метрото докато и там не са се разместили релси и плочи...
 • Реалист
  Отговор
  12 17:26  13.10.18
  Джи Пи Груп е "кукла на конци" на Валентин Златев, протежето на кгб което мори цяла България с високи цени на горивата, ниско качество и избягване от данък печалба с години. Всички "червени милионери" като златев, гергов, корнелия, ровч и сие са за РАЗСТРЕЛ.

Напиши коментар:


Публикувай