1 910 10

Полицаи помогнаха на жена, закъсала със съединителя

Това ни е работата - освен да пишем актове и фишове, помагаме на хората, споделят униформените от СДВР, "ударили рамо"

Полицаи помогнаха на жена, закъсала със съединителя
Снимка: Shutterstock, изображението е илюстративно

Благодарност и признателност - това изпитва Красимира Младенова към двама служители на „Пътна полиция” - СДВР. Стоил Спасов и Виктор Викторов помогнали на жената да избута закъсалия си на столичен булевард автомобил, разказват колегите от "Дарик".

Двамата полицаи определят постъпката си като част от работата им и нещо нормално. Красимира пък споделя, че е била изненадана много приятно. Тя признава, че в днешно време не очаква нито от случайните минувачи, нито от минаващ патрул да ѝ помогне в подобна ситуация.

На 10 октомври около 20:00 ч. Красимира пътувала заедно със своя приятелка в колата си. На кръстовището на столичните булевардите "Драган Цанков" и "Христо и Евлоги Георгиеви" обаче съединителят на автомобила се счупил. Жената разказва, че повечето хора са започнали да свирят с клаксони и да крещят.

Стоил Спасов и Виктор Викторов определят ситуацията просто като свършена работа. Спасов разказва, че това е част от задълженията им и винаги биха спрели да помогнат на аварирал автомобил.

"Имаше доста водачи, които предпочитаха да снимат с мобилните телефони или да ни се подиграват и бибиткат, вместо да слязат и да помогнат. Но в наши дни обществото е такова, че никой не иска да помага. В нашето ежедневие това ни е работата - освен да пишем актове и фишове, помагаме на хората", обясни униформеният.

Спасов и Викторов работят като екип. Те разказват, че това не е първата, а със сигурност няма да е и последната подобна ситуация. Споделят, че често им се случва да помагат на шофьори, закъсали на столичните улици.

Пътните полицаи споделят, че не смятат постъпката си за геройство и се надяват един ден хората да не се изненадват от подобни действия, а да ги определят като нещо нормално. Спасов и Викторов казват още, че според тях всеки един полицай трябва да помогне в такава ситуация. Те вярват, че колегите им биха го направили.

Красимира пък разказва, че като повечето хора няма доверие в полицията. Подобни ситуации обаче я карат да вярва, че в системата на МВР има надежда и полицаи като Спасов и Викторов я карат да мисли позитивно.

Миланова споделя, че сред негативните неща в нашето ежедневие е важно да разказваме и хубавите истории.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КАЗАНОВА
  Отговор
  1 15:10  13.10.18
  ВЗЕХТИ ЛИ ИМ ГСМ ЗА КАФЕ ПОСЛЕ С РАЙБЕР

  Коментиран от #2

 • СссереМ
  Отговор
  2 15:25  13.10.18

  До коментар #1 от "КАЗАНОВА":

  Не,ама аз взех тоя на жена ти.Адмирации за подобни постъпки.

  Коментиран от #5

 • Име
  Отговор
  3 15:33  13.10.18
  Ти да видиш...това което е нормално за другите държави при нас е някаква сензация явно.....браво ФАКТИ пак избихте рибата с новини

 • Бакша
  Отговор
  4 17:26  13.10.18
  Момчета браво ама не знам дали са ви казали ,че пътя към Рая е дълъг !!
 • 5 20:08  13.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • КУЧЕ
  Отговор
  6 20:09  13.10.18
  АУУУУУУ ГОЛЯМА ПОСТЪПКА КОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ РАЗКРИХТЕ А ТЪРТИИ И КОТКИТЕ ПО УЛИЦИТЕ ВИ СЕ СМЕЯТ
 • Антонн
  Отговор
  7 23:14  13.10.18
  Зашото са жени са помогнали,лелеее избутали са автомобил. Само в БГ като видиш патрулка е заплаха ,не ти се вярва че освен глоба може и съдеиствие да има. Това в нормална държава новина ли е ?
 • 8 03:42  14.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • фгдфд
  Отговор
  9 19:21  14.10.18
  Сбъркана работа , като всичко останало в нашата държава. КАТ е "контрол на автомобилния транспорт" . Няма лошо ,че са помогнали ама не е тоя начина. И това е така , щото финансовото състояние на българина е слабо. Но да не чепкаме излишно . Само се надявам , жената да не е била някоя по опъната мацка, че ще излезе избирателна тая помощ.
 • гост
  Отговор
  10 12:22  15.10.18
  Страшно е когато нормален жест на толерантност се превръща в чудодейна постъпка. Всички боклуци, които са снимали, а не са помогнали, да си търсят един висок блок и да сторят правилното, защото всеки може да закъса, но агресивни и нагли типове с телефони в ръка са долнопробна утайка и ежедневието ще е по-добро без тях.

Напиши коментар:


Публикувай