1 124 9

Порожанов обещава: Държавата поема половината разходи на мандри и кланици

Земеделският министър откри специализирано изложение в Раковски

Порожанов обещава: Държавата поема половината разходи на мандри и кланици

До дни държавата ще уведоми Европейската комисия за намерението си да окаже помощ на малките мандри и кланици. Това обяви министърът на земеделието Румен Порожанов на откриването на специализирано изложение в Раковски, цитиран от пресцентъра на МЗХГ.

Порожанов обещава: Държавата поема половината разходи на мандри и кланици

Очаква се до 2 месеца схемата да започне да функционира и да бъдат изготвени правилата за участие в нея. Стопаните ще могат да разчитат държавата да поеме 50% от разходите им.

Целта е да се подпомогнат малки и средни фермери и организации на производителите да преработват и реализират сами продукцията си. Министърът припомни, че в новия европейски бюджет след 2020 г. за българските земеделци няма да има намаление.

В откриването на изложението участваха и еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел и евродепутатът Владимир Уручев. В програмата му е предвидена и конференция за новите технологии в животновъдството.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bubbles
  Отговор
  1 15:35  13.10.18
  Да да знаем ги тия малки мандри и кланици, ся първи на рЪка ще се наредат Маджара и Вереята, с тях и някой друг връзкар и обикновения производител пак ще чака да цъвнат налъмите...
 • Айдеее
  Отговор
  2 15:53  13.10.18
  Гербаджийската мафия ще подпомага своите членове с държавни пари, но цените на млечни продукти и месо ще се вдигат. Браво на Герб!!! За пореден път доказват, че народа за тях е едно стадо, което трябва да експлоатират и дерат!!!
 • У лево е Крим
  Отговор
  3 17:33  13.10.18
  - Тоя нещо твърде леви мерки прокламира в последно време! Предният месец обесняваше как ще ходи по веригите да ги моли да не вдигат цената на хляба... - Сега щял да поеме 50% от разходите за мандрите и малките производители... Чакам го ей сега да ревне "За Бога братя не купувайте". Нищо подобно няма да се случи понеже системата на бюджета е тотално пробита! Не че имам против субсидиите, даже напротив! - Предвид дъмпинга от Запад трябва да има субсидии. Само, че нашите миличките лъжат! - Пари няма!

 • онзи
  Отговор
  4 18:48  13.10.18
  А цените 50% по ниски
 • 11ап
  Отговор
  5 20:46  13.10.18
  Твърде късно !
 • jhdszfj
  Отговор
  6 01:07  14.10.18
  Е те такова у нас има ли? То животни няма те за кланици и мандри говорят и то за средни и малки. Оправете стандартите и ги наритайте всички тези да произвеждат млека от мляко и меса от животни пък тогава давайте субсидии. Не може една мандра да изкарва 20тона кисело мляко, 20тона прясно мляко отделно сирена и кашкавали на ден от 10тона сурово мляко. Признайте си че 80% е химия и само по цвят прилича на мляко.
 • Нинова
  Отговор
  7 13:10  14.10.18
  Дейна помярати дейба млякото кога щего дигнете могате да дигате Сопсидиите Само за стрелба сте маймуни мръсни гадове
 • Гост
  Отговор
  8 09:46  15.10.18
  Означава ли това край на палмовото масло в млечните продукти? Нали го слагаха защото им излизало много скъпо?
 • Пламен
  Отговор
  9 16:43  15.10.18
  ха ха ха лъжи, лъжи и пак лъжи

Напиши коментар:


Публикувай