Last news in Fakti

14 Октомври, 2018 19:17 2 066 8

На Запад погрешка обвързаха нападението със свободата на словото

  • журналистка-
  • русе-
  • виктория маринова-
  • николов

Позиция

Убийството на русенската журналистка Виктория Маринова може и да е разкрито като чисто криминално престъпление, но това не значи, че проблемите с корупцията и липсата на законност у нас са разрешени. Западните медии и политици е възможно погрешно да са обвързали нападението със свободата на словото у нас, но изводите за липсата й са верни. Това коментира в студиото на „120 минути” журналистът от в.”Капитал” Йово Николов.

Според него обществото ни в момента е „объркано, безнадеждно и изнервено”, а причината е „липсата на реформи, липсата на желание на политиците и управляващите да променят живота, който ние живеем; тъй като това се повтаря на цикли, на хората им писна да виждат едно и също нещо и да живеят в блато”.

„Всяко едно нещо довежда до излизане на хората на улицата, които когато никой не ги чува, започват да крещят”, посочи Николов и допълни, че в социалните медии бързо се създава истерия около всяко нещо, което не влезе в дневния ред на традиционните медии.

Той отбеляза, че липсата на алтернатива подсилва тези настроения – а не може да се говори за опозиция, ако като управляващ дадеш 43 млн. на политик от БСП и 26 млн. на бивш политик от ДПС, категоричен беше журналистът.

„Последните социологически проучвания показват, че рейтингът на ГЕРБ спада до една критична разлика с БСП, до 2%, които на избори се преодоляват. Това създава страх, че тази власт може да бъде загубена. Когато 9-10 години не си правил реформи, когато си толерирал корупцията и когато си захлупил медиите, няма какво друго да очакваш”, заяви Йово Николов.

По темата с корупцията той посочи един конкретен неин измерител – липсата на чуждестранни инвестиции: „Дори и да смятаме, че се измерва усещането за корупция, чуждестранните инвеститори са тези, които най-точно, вярно и пресметливо са отчели, че в България има корупция – не могат да работят, притискани са от държавните органи, от конкуренти”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искаме справедливост

    10 3 Отговор
    Празни приказки!
    Всички говорите за доверие за партии за европейски партньори... а истината е една - Отиде си един ангел, една майка, една прекрасна българска жена! А изродът който брутално я изнасили и уби посред бял ден и избяга ще получи 30години и ще си излезе Жив и Здрав дори след по-малко защото си бил признал! С какво право оставяте такива изверги живи!?! Смъртна присъда!
  • 2 onq s konq

    1 16 Отговор
    След като служителите в Полицията се казват "Полицаи",логично и служителите във в.Капитал да се наричат "Капиталисти".Та ше го питам тоя ЧЕРВЕН КАПИТАЛИСТ знае ли че провеждането на РЕФОРМИ ОТ ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО значи на практика "СЪКРАЩЕНИЯ" И ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ХОРА НА УЛИЦАТА?А защо когато БСП е на власт НЕ ПРОВЕЖДА РЕФОРМИ?Ами защото ЩЕ ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ!И точно това иска да се случи с ГЕРБ въпросният "капиталист".А относно плачът на "капиталиста" -ако има инвеститори като "Дънди прешъс",Мариците 1 и 3",Големите търговски вериги,Енергодружествата-МОМЕНТАЛНО ЧЕРВЕНИЯТ ЕЛЕКТОРАТ СЕ НАСЪСКВА да роптае че ТЕ ИЗСМУКВАТ И ИЗНАСЯТ БЪЛГАРСКИ ПАРИ В ЧУЖБИНА.Ако пък няма инвеститори-ЗАЩО ПЪК НЯМА...А целта е ясна-"Долу ГЕРБ,та да седнем НИЕ на мястото им"!Голата истина относно "свободата на словото" от чиято липса се оплакват в БСП не е че НЯМА ТАКАВА СВОБОДА,А ЧЕ ИМ СЕ ЗАДАВАТ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ...та чак хвърлят микрофоните в студията и протестират че са "поръчани".А дано с откриването на новата БСП-ТВ въпросът със Словото" най-после да намери разрешението си:)

    Коментиран от #3

  • 3 Изпълзя ли

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Конче, 'що не кажеш нещо за 43 и 26 млн. А? Пак цвилиш в празното. Не виждам твои коментари под възлови статии. Помислих, че си се отказал да облъчваш читателите с кухите си опорки.
  • 4 Дали?

    8 1 Отговор
    На запад се объркали нещо- така ли? В България е ясно, че всичко е наред. Хванахме престъпника, поздравихме се, благодарихме и направихме пиар на най- големия бандит от банкя. Какво да направим още, да е пълен кефа?
  • 5 Тоя с коня

    5 0 Отговор
    Що не ходи да го язди, редом с винету, извинете бойко, този кон? Или пък ако не може да го язди, поне да даде на коня да го "яхне". Току- виж му е дошла още някоя промисъл!
  • 6 бабаяга

    3 0 Отговор
    Кой ли те чува?!
    Иначе не бъркат … и тях си се объркват и малко на пазар заприличаха … толкова си могат.
    А кой не може нищо - убива!
  • 7 Така е

    1 0 Отговор
    "Убийството на русенската журналистка Виктория Маринова може и да е разкрито като чисто криминално престъпление..."бла ...бла...бла....пържен въздух... Разкрито???Някакви новини за екстрадицията?На запад се объркали-те са малко тъпи и се объркват-в Бг,дето живее от просия от европейски помощи са най-умните. Преследване на журналисти няма нъл тъй и корупция също нали? И статистиката,че България е на 111 място била неверна-така поне говорят някои "политолози".А това какво е?http://www.informiran.net/румяна-чаналова-попиля-борисов-ако-по/
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове