Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 09:37 17 432 21

Чоков със запориран столичен имот за 500 хил. и коли за 320 хил.

  • ценко чоков-
  • имот-
  • съд-
  • присъда

Сред запорираното имущество на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков има столичен имот на стойност 500 000 лева и автомобил на стойност 217 000 лева.

Това стана ясно, след като миналата сряда, 10 октомври, председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев съобщи, че магистратите от Софийския градски съд (СГС) са уважили иска на антикорупцията да се запорират имоти на Чоков за 3.2 милиона лева.

Точната стойност на запорираното имущество възлиза на 3 217 984 лева. Обектите са както на Чоков, така и на неговите съпруга и двамата му синове. Процедурата срещу Чоков е започнала след уведомление за повдигнато обвинение за лихварство като делото все още е висящо, уточнява News.bg.

Запорирани са общо 153 недвижими имота в землището на село Галиче.

Става въпрос за 94 ниви с обща площ 1 570, 910 дка, 41 лозя с обща площ от 42,968 дка, 3 горски площи от общо 11,599 дка, 1/2 идеални части от 5 ниви с площ от 93,350 дка, трайни насаждения.

Обект на обезпечителните мерки са и 7 парцела в селото, върху 4 от които има масивни постройки.

На територията на София Чоков е с запориран имот със застроена площ 236 квадратни метра и прилежащи към него 2 паркоместа за 500 000 лева.

Запорирани са и 4 автомобила. Най-скъпият от тях възлиза на стойност 217 000 лева. Другите коли са съответно за 50 000 лева, 45 000 лева и 6 800 лева.

Наложени са запори на банковите сметки на Чоков и съпругата му.

Запорирано е вземане в размер на 350 000 лв., представляващо предоставен заем от свързани лица.

Искът на антикорупцията е заради обвинението на Чоков от месец май 2016 година. Обвинението - Чоков е ръководил престъпна група за лихварство.

Припомняме, че Чоков беше оправдан по това обвинение на първа инстанция. По другите две обвинения обаче - за отвличане, побой и за палеж на автомобил, бившият кмет на Галиче беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор.

Чоков чу присъдата си на легло в съдебната зала заради здравословни проблеми. По здравни причини същият към момента не е зад решетките, а е под домашен арест - в жилище в София.

Припомняме, че кметът на Галиче Ценко Чоков беше арестуван в продължение на седем месеца до 9 януари 2017 г., след като прокуратурата обяви, че е провела двумесечно разследване във връзка с нарушения в дейността на кметството.

Отделно на това той бе арестуван по обвинение за ръководена на организирана престъпна група за рекет, изнудване и побой. Самият Ценко Чоков беше в ареста с поредица от обвинения. Неговият син, след като бе оправдан по друго дело за побой, също бе арестуван заедно с родителя си.

Обвиненията срещу Ценко Чоков дойдоха и след серия от репортажи от село Галиче и обвинения от страна на негови съселяни за тормоз, включително и за палеж на автомобили.

Първоначално обаче Ценко Чоков стана национално известен при провеждането на местните избори, когато заведе на курорт част от съселяните си, а тържеството за победата му на изборите беше с впечатляващо музикално оформление.

По-късно, на 5 октомври ВАС реши, че Чоков вече не е кмет на Галиче. Решението на ВАС беше след повече от четири месеца след постановлението на административния съд на Враца. Върховните съдии потвърдиха решението Ценко Чоков да бъде отстранен от поста.

Съдът тогава отмени решението на Общинската избирателна комисия от началото на май месец, която се позова на правото на Чоков да ползва неплатен отпуск и остави скандалния кмет на поста му, отменяйки решението на ЦИК за предсрочно прекратяване на мандата му.

Решението на висшите магистрати е, че пряко избраните от електората длъжностни лица мат право на платен, но не и на неплатен отпуск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    117 3 Отговор
    Мега грозен и прост селянин!

    Коментиран от #13

  • 2 Будалата

    95 2 Отговор
    Ей това станаха мутрите на прехода. Бизнесмени и новобогаташи. Като няма Държава на място мишките играят.
  • 3 Ххххх

    55 1 Отговор
    Толкова обедняхме, чи не можем да храним вече всички мутри… Малките ще бъдат изядени. Срам
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    28 1 Отговор
    Ценееее, що си толко улав?
  • 6 цистит

    44 1 Отговор
    селянин със селското си дете с някакво мерцедесче и се правят на голямата работа айде правете се сега бе балчета
  • 7 бсфн

    56 2 Отговор
    Този хайдук окраде хората в това село трябва да го оставят с това което е имал преди да стане кмет гадината крадлива.
  • 8 jambazina

    39 2 Отговор
    Тоя 20 години го разнасят и се опитват да го съдят и чак сега зорлем нещо се случва, ама през това време направи мноооого золуми.
  • 9 Грую

    34 7 Отговор
    Чоков добре ами Боков кога?
  • 10 Лютви

    16 3 Отговор
    Тоз селяндур и сънът му гей ще ги правя моЙте момичета> Така ми се види на мене.
  • 11 Демократ

    24 3 Отговор
    Кой знае колко семейства е разплакал като им е прибирал нивите. Нека да спазят закона и да го приложат с цялата му сила мисля че това му стига.
    Май започваме да се оправяме.
  • 12 ЯНИ

    26 3 Отговор
    90% от кметовете на общини са за прибиране.Това,в купом с депутатите ни са обирджиите в държавата.Те тиа ни докараха на това положение,просъци долни.....
  • 13 Възмутена

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Саше":

    Не знаех, че са още живи.
  • 14 интересно

    2 2 Отговор
    https://big5.bg/akcenti/item/8052-vizhte-kak-se-pravyat-izbori-v-galiche-noviyat-kmet-yade-i-pie-sas-skandalniya-tzenko-chokov-snimka.html
  • 15 gogo

    12 0 Отговор
    мисли че света се върти около него,а иначе е проста селска пръчка! това 'нещо' не е човек..

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай вую

    2 0 Отговор
    Крадливата мутра ще стане ебливата

    Коментиран от #18

  • 18 Дивака

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай вую":

    Доказан начин да избегнеш правосъдието е да се правиш на болен.Примери: Митьо Очите, Маргините,Бенчо Бенчев,а сега и този.Като забогатяват незаконно са здрави и нагло парадират с недосегаемостта си,но като видят дебелия край веднага лягят на легло и се правят на мъченици и неоправдани,едва ли не жертви на системата.Дано ги осъдят ефективно.
  • 19 Скункс

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "gogo":

    Е по-грозен човек не бях виждал.
  • 20 Брадчед

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "gogo":

    Това е 30 години преход,който допусна такива да правят зулуми и пари
  • 21 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    ПРОТИВЕН ЧОВЕК
    БАТ САШЕ ГО И ПИСАЛ ПРАВИЛНО
    МЕГА ГРОЗЕН И ПРОСТ СЕЛЯНИН
    ТОЧНО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове