Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 15:08 3 442 16

Марешки с яростна атака срещу президента

  • веселин марешки-
  • румен радев-
  • изтребители-
  • воля

Позицията на Радев е знак само за едно - че и той има някакъв интерес от сделката за изтребителите и трепери тя да не се развали, нахвърли се лидерът на "Воля" на държавния глава

Марешки с яростна атака срещу президента - 1

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки отправи остри критики към президента Румен Радев относно позицията му покрай избирането на нови бойни изтребители за българските военновъздушни сили.

С призива си всички да мълчат до избирането на изтребители, президентът Румен Радев на практика наруши българската Конституция. В чл.39 се казва: „Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин”. Аз и парламентарната група на ВОЛЯ отказваме да мълчим!

Недопустимо е държавният глава да настоява за мълчание, когато пред очите ни се извършва най- големият грабеж от народа ни. Вероятно президентът се изживява като герой от „Мълчанието на агнетата”. Но българският народ не е мълчаливо стадо! Позицията на Радев е знак само за едно - че и той има някакъв интерес от сделката и трепери тя да не се развали.

От деня на вземането на това решение до днес всички партии гузно бягат от тази тема. Единствено ние от ВОЛЯ защитаваме парите на народа от разграбване. БСП уж бяха против, но за часове си смениха мнението, след среща на лидерката им с американския посланик. Така наречените патриоти преди изборите също бяха против, но с влизането им във властта обърнаха палачинката. Кое ги е мотивирало да се отметнат от позициите си, можем само да гадаем.

ВОЛЯ настоява за широк обществен дебат и референдум за какво да се изхарчат тези близо 10 милиарда лева - за самолети ли или за здравеопазване, образование, сигурност и пенсии. Както вече сме съобщавали, при наша анкета онлайн едва 3% от запитаните са съгласни с този грабеж. Всички останали българи искат тези пари за подобряване на ключови за живота на хората сектори! И това е правилното решение. Другото е безстопанственост, задкулисие и корупция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дада

    43 11 Отговор
    Хаха и тоя се изцепи! Няма мнение ама и той да каже нещо че да се види че и той видиш ли разбира. Аз мое да не знам ама ша кажа нящу!
  • 2 Анонимен

    42 9 Отговор
    Марешки е и с яростна атака срещу краснописа, доколкото виждам от снимката... На нея прилича на един от онези измамници, които събират една зала баламурници, за да ги омайват да инвестират в някоя финансова пирамида.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Къде е курск ?????

    20 29 Отговор
    Само да не са руски бракми че падат кът врабчета
  • 5 вера

    33 12 Отговор
    Марешки и този път не разбра какво имаше предвид Президента. Ама толкова си го може, пък и вече ще види парламент през крив макарон...та нека се пъне съществото дребно, остава му още малко.

    Коментиран от #11

  • 6 варненския месия

    37 6 Отговор
    Тоя вериги аптеки има пък не си пие хапчетата !?!?
  • 7 Активен Борец

    8 9 Отговор
    Комунист и компания показват че СЪВСЕМ НЕ са забравили как се КРАДЕ !
    Очаквайте след изборите и на други нива !!
  • 8 dkjsdkgs

    7 18 Отговор
    Схемата на Веско (Рублашки) е следната... да не купуваме самолети, а да поправим скраперията при рашаните...
    Идеята е ,че като член на НАТО и ЕУ няма как да купим нови руски самолетчета, а това не се нрави на рашаните, понеже са свикнали нашите пари да отиват при тях (петролни продукти, енергетика, военна техника)
  • 9 Кольо

    23 4 Отговор
    Потрябвали са ни самолети, на гол тумбак чифте пищови ! От кого ще се защитаваме след като отвсякъде сме обградени от държави членки на НАТО!
  • 10 СХЕМАДЖИИ АПТЕКАРИ НО НЕ И ЛЕТЦИ

    14 6 Отговор
    МАРЕШКИ Е КАТО СИЧКИ. ЗАВИСИМ ОТСЯКЪДЕ С МЪГЛЯВИЯ СИ БИЗНЕС И ЗА ДА ГО ОСТАЯТ НА МИРА ДА ПЕЧЕЛИ СТОТИНКИ СА ТРЯА ДА ПЛЮЕ ЩОТ Е И ВОЕНЕН ЛЕТЕЦ?::,?? $^&&&, $$$$$$$
  • 11 Ttt

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "вера":

    Не, че ме интересува Марешки какво е казал.Но в.Факти са написали едни глупости, че неможе човек да разбере какво в деиствителнист искат да кажат!Руска медия която пише двусмислено, без никакво уважение към “читателите си” Така, че си насочи поне твоето хейтарство в правилна посока!!!
  • 12 хехе

    12 8 Отговор
    Не го харесвам иначе Марешки, но в случая е абсолютно прав относно лицемера и демагог румен радев! Пъпчивата плешива лайНАТОвска маймуна е получил десет милиона евро в офшорните си сметки за да лобира за сделката със самолетите! Дреме му него на фуражката за народа
  • 13 ГОСТ

    5 1 Отговор
    Тоя измекяр да каже колко изгуби да се прави на велик с евтиното гориво за да се вмъкне в НС. Сега горивото във Варна е по скъпо от колкото около нея. Нали обеща ще се бори с мафията с горивата но беше до влизане в НС. Но жалкото е че хората вярват на такива пополисти.
  • 14 Милен

    6 0 Отговор
    За едно е прав защо са ни самолети като за тези пари можем да си купим хубаво пво и да си защитим небето!
  • 15 Шляхтиц

    6 1 Отговор
    Напълно съм съгласен с Вас, г-н Марешки. Това са милиарди, които ще отидат в джобовете на определени хора. Никой няма намерения да напада България. Дори афганистанци, пакистанци и какви ли не мигранти не остават в България, а бягат на запад. Тридесет години никои управляващи не решиха и проблема с ромите. Нормалните, порядъчни хора с мизерните си заплати трябва да хратутят табуни от роми, които никога през живота си не са работили, а само са ограбвали, малтретирали и убивали хора, които са градили тази държава. По Живково време всички цигани работеха, плащаха си сметките и не им оставаше време да вършат престъпления.
  • 16 Още едно мнение

    6 0 Отговор
    Ако изхарчат тези 10 млрд за скъпи играчки народа няма да им го прости и това ще им бъде края.
    Купуването на скъпа военна техника не решава въпроса със сигурността на страната, а само ще направи няколко души милионери за нашша сметка и заеми които ще изплащат и внуците ни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове