18 Октомври, 2018 09:02 2 313 30

Антиправителствен протест посрещна Румен Радев в Лондон

  • румен радев-
  • лондон-
  • президент-
  • посещение-
  • великобритания-
  • емил русанов

Около 200 наши сънародници поискаха ангажирането на държавния глава срещу "мафиотското управление"

Антиправителствен протест посрещна Румен Радев в Лондон - 1
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев пристигна в Лондон за тридневното си работно посещение във Великобритания.

Пред посолството ни в Обединеното кралство държавният глава беше посрещнат от около 200 протестиращи срещу "геноцида в България" наши сънародници. Някои от хората бяха разпънали лозунги срещу правителството, на които се четяха думите "Хората срещу мафията в управлението в България".

Сред събралите се беше и главният редактор на в. "Будилник" - Емил Русанов, който връчи на Румен Радев петиция с искане за пряко участие на българите в управлението. Тя е подписана от около 4 хил. души.

"Какво ще направи президентът? Искаме той да се ангажира. В България се сменя едно мафиотско управление с други крадци. Такава е системата и тя не работи", заяви Русанов преди пристигането на държавния глава, цитиран от "Дневник".

Той поиска референдум за пряко участие на българите в управлението. Без да обяснява подробности той каза още, че моделът трябва да бъде като в Швейцария. Президентът разговаря и с Кирил Сакскобургготски, който също бе сред гостите.

След като получи петицията Радев поздрави протестиращите, че водят най-важната битка – с апатията. Той обяви още, че внимателно ще разгледа предложенията и че прави всичко, което е според правомощията му.

"Силно вярвам, че ще намерите мотивация да се върнете в България. България има нужда от хора като вас – високообразовани, интелигентни и с опит. Вашият престой тук ви помага да осъзнаете що е демокрация, свободни медии, ефективни и прозрачни институции", обърна се президентът към студентите ни във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инат

    49 1 Отговор
    Не приказки а дела трябват.В.Левски
  • 2 гост

    29 54 Отговор
    Мдам … посрещнаха го 200 лумпена от електората на учиндолския чалгарин ... като толкова са загрижени за България чий го дирят в Англия ?

    Коментиран от #4, #6, #8, #22

  • 3 Гост

    37 18 Отговор
    Браво на будните Българи.Останалите "приятно"мишкуване.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Той

    17 11 Отговор
    Браво!
  • 6 До гост 2

    7 12 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    забрави възгордя се че всички сме гости на тази земя дори и чалгарите . м/у
    ненавиждам радорниците в нета на такива раздорници като тебе нада ли им стиска да напишеш писмо до управата с кое са против , тези като тебе продават унищожават преватизират ЧОВЕШКИЯ МОРАЛ .
  • 7 до 999

    11 7 Отговор
    Да , кореняк Софиянец съм . Ти от кое село си ?

    Коментиран от #9, #11, #15

  • 8 123

    17 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Какво да правят във България? Да слугуват на някой селяндур със връзки ,като теб? Радвай се, защото ако найстина се върнат кадърните, много от вас ще трябва да се скрият по дупките да мързелуват.
  • 9 Ташунко

    9 11 Отговор

    До коментар #7 от "до 999":

    Кореняк, от тия на които сламата още се подава от джобовете на родителите ти..
  • 10 Кирил

    19 15 Отговор
    Колко ни струва пиенето на чай с кралицата и туризма на семейството парвенюта,цървули

    Коментиран от #18

  • 11 0941

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "до 999":

    Вече само по израза ви познаваме шопите. Що не вземете да си направите Шопландия?Е тогава ще се оправи България.

    Коментиран от #13

  • 12 Симеон

    12 2 Отговор
    Династията Саксидеотски все рови нещо и е навсякъде и търси как да си присвои повече дялове от България.
  • 13 до 0941

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "0941":

    Нямаш идея колко си прав - за огромно съжаление обаче София не е България и за огромно съжаление тя се напълни със гладни и прости селяни ...
  • 14 Гост

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Докато манталитета на българина е такъв овчи като твоя няма да се оправим! "Като ти затворили предприятието в което работиш" ами направи така че да си независим от предприятието,напъни си малко мозъка и мускулите има начини много ! Недей да чакаш някой да ти намери работа и да те покани да работиш!

    Коментиран от #17

  • 15 999

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "до 999":

    Аз съм от един град, който е град преди София да стане град и столица, което е най- голямата грешка в историята на тази държава.

    Коментиран от #20

  • 16 Някой

    8 13 Отговор
    Що се дразните,че сънародниците ни са отишли да разговарят с един умен човек а и на всичко отгоре
    Президент?

    Коментиран от #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 999

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "Кирил":

    Струва ни по- малко от разходката с хеликоптера до стадиона на Домусчиев и разходката с фалкона на Бистришките тигри
  • 19 Ю Кортес

    10 5 Отговор
    Семейство туристи на държавни разноски
  • 20 до 999

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "999":

    Е що тогава имаш такива огромни комплекси на тема провинция ?
    Кажи го това село и да приключваме - от какво се срамуваш ?

    Коментиран от #21

  • 21 999

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "до 999":

    К`ви комплекси бе кестен? Само тъпите шопи мислят, че териториалния признак им носи ментално предимство. Не виждам какво ще ти донесе тази информация? - К`во ще си мерим? Има основно един град в страната, с който наглите шопи трудно мелят кавото и да е. - Като си отговориш на тази въпрос ще разбереш и отговорът. Само, че пак не схващам какъв дивидент може да ти донесе това? - Едва ли ще станеш по- интелигентен от подобна информация. Крави, коне и прасета по булевардите има само в София. - Аз такова нещо не съм видял нито в Пловдив, нито в Стара Загора, а за градовете по морето да не говорим. Селяните сте там бе пич! - Най- наглите живуркат именно в кочината, наречена София.

    Коментиран от #25

  • 22 Усмивката

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Отиди и им го кажи лично .Може би ще се засрамят и мигом ще те последват.Както има смелоста да го стори Президентът.
  • 23 падналия миг

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Вашият престой тук ви помага да осъзнаете що е демокрация, свободни медии, ефективни и прозрачни институции".
    Ами те точно за това не се връщат бе келпеден, защото са осъзнали що е то демокрация, свободни медии, ефективни и прозрачни институции!!!!
  • 24 sadisty

    3 1 Отговор
    С Президента
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 999

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "до 999":

    Видим е интелектуалният ти дефицит. - Щом смяташ, че Перник е град преди София... - Наистина си типичен представител на София.
  • 27 чичо

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Някой":

    Някой,мислиш ли,че Радев разбра,че е избран за президент.Следя му изказванията и първата ми мисъл е,че се държи като махленска клюкарка спрямо поста който заема.И втората ми мисъл е същата.Ако сега разговарям с него,но той не е президент ще кажа-пич шапка ти свалям,прав си,но като президент да повтаряш онова което казва Нинова,отсега да си правиш предизборна агитация само като плюеш правителството без да изтъкваш своите достойнства или онова което ще направиш ако спечелиш евентуално избори,като в момента работата ти сега е съвсем друга,ще кажа-НЕ СТАВАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.Вече се замислям дали ставаш и за генерал и как си станал такъв.За другите ще кажа-съобразявайте с фактите и разсъждавайте със собствения си акъл.Успех и здраве на всички.
  • 28 чичо

    2 0 Отговор
    Благодаря и поздравявам „ФАКТИ",че достъпа до тях и коментарите е достатъчно свободен.УСПЕХ.
  • 29 Гост

    2 1 Отговор
    Тия от Лондон ли ще решават какво ще става тук? И с тази бройка?
    Демек вече са фактор, с който да се съобразяваме? Само защото са там и вече имат правото да се държат все едно са отгоре над нас, така ли? И това от тоя Лондон който хвърля обвинения без доказателства? Не им се молете да се връщат на тия, с нищо не са по-добри. За да влезеш в университет там не трябва да си гений или нещо такова. Оправдават емигрантството си с кусурите на държавата. Кажете си че сте там заради парите и си проветрявайте стаите, защото при 7-8 души в двустаен мирише.Стига работихте по строежите на черно и берете малини и елате си оправяйте държавата. За справка: живял съм 19 г. в Австралия и съм доста наясно с въпросите на БГ емигранта.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове