Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 13:43 1 405 13

„Атака” отвърна на НФСБ, заговори за отстраняването на Симеонов

  • волен сидеров-
  • валери симеонов

Политическите драми на „Обединени патриоти” продължиха и днес. След като вчера НФСБ поиска отстраняването на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на Патриотите, днес от „Атака” заговориха, че би могло да се мисли за отстраняването на Валери Симеонов като вицепремиер, съобщи БТВ.

Самият Сидеров не коментира темата, тъй като отсъства заради посещението си в Молдова.

От партията коментираха пред журналисти в парламента вчерашното решение на НФСБ да оттегли доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров и да поиска той вече да не е председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" (НФСБ, "Атака и ВМРО). До това се стигна след нападки от ефира на партийната телевизия на Сидеров срещу вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

На журналистически въпрос за оттегленото доверие, депутатът от "Атака" Николай Александров отговори: "Опитвате се да ме накарате да коментирам всяка проява на лош вкус, която може да излезе от страна на колеги. Има ясно регламентирани правила, записани в коалиционното споразумение. И не мисля, че то е нарушено. Искането за оттегляне на Волен Сидеров като лидер на парламентарната група е несериозно. Това е като въпроса има ли сериозен вариант да се оттегли подкрепата към Валери Симеонов като вицепремиер".

Той разкритикува и това, че Симеонов подкрепя независимостта на украинската църква. "Войните в световен мащаб винаги са се водили по две причини – религия и ресурси. Не отива на когото и да било – редови депутат, вицепремиер или премиер, да се заиграва с религиозната карта", каза депутатът и добави, че оттам нататък всеки сам може да направи анализ на "това, което се случва в момента".

Междувременно от НФСБ ще кажат каквото имат да казват по въпроса с поредното напрежение между Симеонов и Сидеров, но на коалиционен съвет, а не пред медиите. Да говорим през медиите и публичното пространство не е нормално. Очакваме да има коалиционен съвет, на него ще си кажем всичко", каза Борис Ячев, цитиран от offnews.bg.

До поредното напрежение между "Атака" и НФСБ се стигна, след като в понеделник вечер партийната телевизия на партията на Сидеров сама спря излъчването на програма си, а на нейно място излизаше бял надпис: "Телевизия "Алфа" спря. Питайте правителството защо". От "Атака" запазиха мълчание за причината за спирането. Работещите в телевизията също не коментираха темата, а от СЕМ обясниха, че не са налагали глоби или други санкции на медията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Малка Шишка

    8 7 Отговор
    Волен Премиер!!!

    Коментиран от #8

  • 3 АНАЛлизатор

    4 1 Отговор
    В политиката няма нищо случайно. Власта е по силна и от наркотик и действа зле на мозъчната дейност на човека. При Ганьо Балкански ефекта от власт и пари се мултиплицира до степен на неадекватно говорене и действие.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пеньо

    1 0 Отговор
    Стадото се събра и нададе вой - Юруууууш!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Малка Шишка":

    ...И Бареков-Президент!

    Коментиран от #9

  • 9 Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    ... и коня - куцо магаре! 😂
  • 10 Антисоциалист

    5 0 Отговор
    Господа, да проявим разбиране на поведението на г-н Сидеров, но без оправдаване или оневиняване. Той няма как да обясни защо е спрял телевизията "Алфа". Той е зависим човек и е изпълнил разпореденото му - агитация срещу правителството. От кого зависи той и кой му е разпоредил, той няма да посмее да посочи - правилата на конспирацията са безпощадни.

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антисоциалист":

    И от кого е зависим Сидеров? Посочи ти. Щото за Симеонов се знае, че злоупотребява с положението си за да се справя с неудобни конкуренти по морето. Или посочвайте конкретика за Сидеров или млъквайте.
  • 12 нфсб

    1 0 Отговор
    Валерка ти си боклук,съпартиеца който държи здравната къща в Несебър и той е идиот.
  • 13 брег

    2 0 Отговор
    Валерка голям идиот си бил как съм гласувал за теб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове