Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 20:12 35 344 114

"Гражданска отговорност" може да поскъпне тройно

  • гражданска отговорност-
  • асоциация на българските застрахователи-
  • обезщетение-
  • неимуществени вреди-
  • гражданска отговорност

Секторът може да се наложи да плати допълнителни неимуществени щети между 800 млн. лв. и 1.3 млрд. лв.

"Гражданска отговорност" може да поскъпне тройно - 1

Ако парламентът спешно не вземе мерки, цената на "Гражданска отговорност" може да скочи тройно заради съдебно решение от юни 2018 г. Това заяви пред депутатите от бюджетната комисия в парламента председателят на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и шеф на "Булстрад Живот" - Светла Несторова.

За да се предотврати поскъпването, управляващите са готови да въведат лимити на обезщетенията за неимуществени щети при смърт на пътя или други подходящи мерки, предава Mediapool.

На 21 юни тази година Върховният касационен съд (ВКС) излезе с тълкувателно решение, което разшири сериозно кръга на увредените лица, които могат да търсят обезщетение от застрахователите заради емоционални болки и страдания при смърт на пътя на техен близък. Досега компенсации се полагаха само на семейството – съпруг, съпруга, деца или родители, а според решението вече е възможно обезщетение да търсят също братя, сестри, баби, дядовци, внуци и всеки, който докаже трайна емоционална връзка с починалия.

Сега средното обезщетение е 95 000 лв.

Несторова заяви пред депутатите, че в резултат от решението секторът може да се наложи да плати допълнителни неимуществени щети между 800 млн. лв. и 1.3 млрд. лв. Само през последните пет години, за които давността за водене на дела още не е изтекла, загиналите на пътя са около 3500 души.

Светла Несторова изнесе данни, че плащаните в България обезщетения за болки и страдания са най-високите в Европа - 95 000 лв. е средната сума, изплатена на обезщетено лице. "За сравнение, във Великобритания е 10 000 паунда, а в някои държави е забранено изплащането на такива обезщетения, защото се счита за неморално", добави Несторова.

"Става дума за изключително сериозен проблем за пазара. Ако не се вземат мерки, може да се стигне до почти тройна цена на "Гражданската отговорност", а българските семейства не могат да понесат да отделят 2 заплати или 4 пенсии, за да си платят "Гражданската отговорност", посочи Несторова пред депутатите.

Колегата ѝ Кольо Делев от SDI Груп, който е член на управата на асоциацията на застрахователните брокери, добави, че анализът на застрахователите "звучи логично". "Ние обрахме негатива от фалита на "Олимпик" и от това, че "Гражданската отговорност" поскъпна с 50-60 лв. Представям си какво би станало, ако цената скочи три пъти. Направо ще ни изядат", възкликна Делев.

Застрахователите искат лимит на плащанията

Според правния портал Лекс.бг през първия месец след постановяването на решението на ВКС делата срещу застрахователи в Софийския градски съд са се увеличили двойно. Масово новите искове са за случаи, при които най-близкият кръг от роднини вече е получил обезщетение, но сега такова търсят по-далечни близки. Неофициално се твърди, че от схемата вече се възползват определени адвокатски кантори, които агитират бивши свои клиенти за нови дела срещу процент от обезщетението.

За да се реши проблемът, застрахователите настояват да се създаде методика за изплащане на неимуществените щети, за да се уеднакви съдебната практика. Тъй като това е сложен и бавен процес, който може да отнеме години, като временна мярка АБЗ предлага въвеждане на лимити на компенсациите за болки и страдания. Както Несторова, така и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ отказаха да коментират конкретни размери на лимитите, които се обсъждат.

Светла Несторова изрично подчерта, че промените няма да засегнат имуществените щети, които ще продължат са се изплащат, включително за лечение, за издръжка на деца поради загуба на доход в семейството и т. н.

По думите ѝ в момента почти половината от всички платени щети по "Гражданска отговорност" са за обезщетения за "болки и страдания". "На фона на всичко, което се случва по нашите пътища, има към 700 смъртни случая на година като неимуществените вреди по тях съставляват половината от плащанията по "Гражданска отговорност", посочи наскоро в интервю председателят на АБЗ.

Подготвя се промяна в закона

"Казусът е ясен. Почти всички парламентарни групи са запознати с него. Работи се активно с експерти от Министерството на финансите, КФН и асоциацията на застрахователите да се подготви компромисен текст, който да реши този проблем между първо и второ четене на измененията в Кодекса за застраховането", заяви Менда Стоянова.

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Владимир Савов допълни, че институцията е запозната с проблема и ще приеме предложения, които защитават финансовата стабилност на сектора, а също и интересите на застрахованите лица.

Освен заради решението на ВКС "Гражданската отговорност" ще продължи да поскъпва и заради недостатъчността на премиите, установена в доклад на КФН от юли тази година.

Продължават и проверките в сектора. До края на месеца се очаква да излязат предварителни резултати от започналата съвместна проверка на КФН и ДАНС в компаниите с голям пазарен дял в сектора "Гражданска отговорност" – "Лев инс", "Бул инс", ОЗК и "Асет иншуърънс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    309 9 Отговор
    Винетките, Данъците, сега ГО, Абе я си таковайте таковата, я нема да ви плащам.

    Коментиран от #73, #108

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГЕРБаха ни майката

    343 13 Отговор
    Данъците "лекичко" поскъпват, гражданска три пъти майната ви герберасти мръсни ! Какво още да чакаме, кожи не остават за дранЙе !

    Коментиран от #13

  • 4 Статистик

    237 7 Отговор
    Когато правихте холдинги и билдинги, когато купувахте наедно яхти и острови, когато си раздавахте дебели пачки дивиденти не ревахте, сега когато трябва да плащате ревете, а?
  • 5 555

    219 2 Отговор
    Да се сложи лимит на плащанията, но веднага да паднат цените на ГО на предишни нива а не да останат на сегашните. Миналата година ми взеха 298лв ГО а днес 408лв. Аий сиктир. Ако не ви отърва от брокери може да си станете отново продавачи на марули по пазарите!
  • 6 Путин е бе евреи

    125 10 Отговор
    Касационният Съд е на Сорос(Панов). На ви евреи за вас
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Антигробар

    185 17 Отговор
    ГЛАСУВАХТЕ ЗА ГРОБАРИТЕ,А ! ХА ХА ХА.
    ТАКА ВИ СЕ ПАДА КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ГРОБАРИТЕ ДАЖЕ ВИ Е МАЛКО. ПАК ЗА ТЯХ ГЛАСУВАЙТЕ ТА ПРЕЗ 2019 г. ДА ВИ ВДИГНАТ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО С ПОНЕ ОЩЕ 10000000000%.
    САМО ГРОБАРИТЕ ЩЕ ВИ "ОПРАВЯТ" ХА ХА ХА.

    Коментиран от #22, #109

  • 11 Анти галфон

    208 5 Отговор
    Няма страшно. Инфлацията е 2%. Токът е поскъпнал с 50%, водата с 40%, ГО с 400%, хлябът с 50%, но ластични бикини големи размери са паднали с 18%, балоните от Китай са поевтинели с 20%, подвързии за книги са поевтинели с 8%, лампите за солариум са поевтинели с 5% - ето ви инфлация 2%.

    Коментиран от #16

  • 12 onq s konq

    72 14 Отговор
    Най обичам когато парите се УДВОЯВАТ "ТРОЙНО":)Между другото ще получим МОРАЛНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ,че вече разни италианци и румънци няма си купуват евтини бълг Застраховки и да се радват на "келепира".
  • 13 ДДД

    98 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБаха ни майката":

    спокойно щом не протестираме добре сме я като не можехме да платим тока как наскачахме:)
  • 14 Ганцо западняк Сорос Филантроп

    77 8 Отговор
    Вече сте европейци.
  • 15 гнида

    117 9 Отговор
    Светло бъдеще от гроб !
  • 16 Така е защото

    76 3 Отговор

    До коментар #11 от "Анти галфон":

    Инфлацията не отчита ток, вода, храна, жилища и стоки от първа необходимост.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 барбарон

    126 5 Отговор
    да ги избием време е!!!!!
  • 19 Мизирабъл

    144 6 Отговор
    Кенефистан държавата на Тиквата, Що чекаме бе Ора?Тоя ПРОСТ пожарникар ни направи, диви и щастливи!
  • 20 Стамат

    91 5 Отговор
    Докато тази застраховка е задължителна, ще е така, ако не е ще струва не повече от 20 лв, същото замислят и за имотите ,бедствия аварии и т.н😡
  • 21 vasik atanasova

    99 4 Отговор
    ОСТАВКА
  • 22 vasik atanasova

    62 6 Отговор

    До коментар #10 от "Антигробар":

    НА КОГО СЕ СМЕЕШ
    АЗ НЕ ВИЖДАМ НИЩО СМЕШНО
    АЗ НИКОГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ГЕРБ
    НО ЯМ МАЗНАТА ОПАШКА И АЗ САМИЯ
    ЗАЩОТО ЖИВЕЯ ТУКА
    А ТИ СЕ СМЕЕШ
    ПИТАМ ТЕ НА КОЕ СЕ СМЕЕШ ?

    Коментиран от #39

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    117 6 Отговор
    ТИКВООО !!! 24 МИЛИАРДА които открадна май ние ще ги ВРЪЩАМЕ Данъци застраховки всичко НАГОРЕ ДОКОГА !!!!Всички Румънци колите им с Български регистрации турци цигани араби и те с Български документи за самоличност !!! На КОГО е тая държава май е на ГЕРБ и народните (ИЗМАМНИЦИ) избраници !!!
  • 25 С такива статии

    58 0 Отговор
    Подготвят матриала.
  • 26 hmhmhm

    103 0 Отговор
    Абе боклуци я ми върнете парите 20 години назад 6тото нямам катастрофа
  • 27 Статистик на Мутрата

    42 6 Отговор
    И 20 пъти да скочи, това няма да се отрази на инфлацията. Най-много да я вдигне от 2.03% на 2.03006%
  • 28 гост

    54 3 Отговор

    До коментар #23 от "Бесен Язовец":

    Цирлювци наричай ВАШИТЕ у ВАС !!!! Ела в Добрич в КАТ на ден се регистрират десетки коли на румънци с българска регистрация !!! И хайде познай как се правят далавери с голяма застраховка !!!!!
  • 29 Порно

    93 0 Отговор
    Досега като вдигаха цените , все се оплакваха , че за произшествия в чужбина с български коли плащали милиони за един пострадал. Сега у нас обезщетенията били най високи. Кога лъжете ?

    Коментиран от #33

  • 30 DaN

    98 2 Отговор
    30% газ (за сега), данък сгради, данък за колите, ток, вода, ГО, осигуровки, бензин... Да не би някой да е вдигнал заплатите и мен да са ме пропуснали!!! Дано само да си го мислят защото имам чувството че ще хвърчат глави.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 20 30

    55 1 Отговор
    Цирея на всеки от гроб ......
  • 33 НАТО ВЕЦ

    21 1 Отговор

    До коментар #29 от "Порно":

    Е как кога?! Винаги.
  • 34 Мършата

    76 2 Отговор
    Навремето при Иван Костов имаше СиК, които работеха евтино и качествено! При цялото ми уважение към ГЕРБ, но чашата прелива...!!
  • 35 ТИКВОЧА

    65 9 Отговор
    САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ НЕКА НИ БОЛИ. НА ВИ ЕВРОПА НА ВИ КАПИТАЛИЗЪМ .
  • 36 Stefko 88

    64 2 Отговор
    Имебамайката на всички 240 глупака в парламента , Сатаната ще чука душите им в ада!
  • 37 Ventura

    78 1 Отговор
    Въведете БОНУС-МАУС системата, и бесните и не наказани баровски синчета, да
    плащат десеторна,или повече
    Г.О.
  • 38 зизи

    68 1 Отговор
    В България мафията си има държава.
  • 39 Антигробар

    70 5 Отговор

    До коментар #22 от "vasik atanasova":

    СМЕЯ СЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ, КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГРОБАРИТЕ И ТО НЕ ЕДИН, А ДВА, ЧЕ И ТРИ ПЪТИ. НЯМА КАК ДА НЕ СЕ СМЕЯ НА ПРОСТОТИЯТА. ВСИЧКИ ТЕЗИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ГРОБАРИТЕ ЯВНО СА МАЗОХИСТИ ЩОМ ЕДИН ПЪТ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ И СА ВИДЕЛИ, ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС И ВЪПРЕКИ ТОВА СА ГЛАСУВАЛИ И ВТОРИ ПЪТ, ЧЕ И ТРЕТИ ТОГАВА НАИСТИНА СА МАЗОХИСТИ И ОБИЧАТ ДА БЪДАТ ТЪПКАНИ И ДРАНИ С ДАНЪЦИ И КАКВОТО ТАМ ОЩЕ МОЖЕ.

    Коментиран от #45, #51

  • 40 Stefko 88

    49 2 Отговор
    Са оня дали ще се изтъпанчи да каже еееее как триж бе маскари дваж само! И ще каже народа ееее ашколсун боче ! Па ни отърва . Ганьовщината граница няма.
  • 41 Ненаситни Търбуси

    68 3 Отговор
    Пукнете гадове , мръсни ! Скоро няма да останат българи и тогава и вие ще си заминете ! Вдигайте всичко ! Циганите и турците ще ви видят сметката като свършат българите !
  • 42 Коментар

    52 0 Отговор
    Пробват чрез Медийте.
    КАТО ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА СТЕ
  • 43 Размисли и страсти

    75 6 Отговор
    Стига сте ривали бе Ганьовци!Имаше ли протест на 16.09 за оставка на мафиотското управление?Що не протестирахте,не направихте метеж и не потърсихте отговорност на престъпниците?Заслужавате си съдбата...
  • 44 вин дизел

    66 2 Отговор
    Да ги вдигнат тройно бе, може пък вече да ни дойде акъла и да изринем парламента никога не е късно.
  • 45 буби

    30 30 Отговор

    До коментар #39 от "Антигробар":

    За кого да гласувя народа?За червената мафия(БСП),които са сбирщина изпълняваща руски заповеди.ГЕРБ пък са червени чугуни -наследници на Тато (прозападно орентирани) ,но също върли комунисти . Няма избор !!

    Коментиран от #71, #77

  • 46 Димитър

    27 4 Отговор
    НАРОДЕ????
    ......
    платете си!
  • 47 Антонн

    46 4 Отговор
    Смешници жалки сте,тук в БГ за вас човешкия живот е просто пруп.
    И го плащате макс 150 хил.лв.
    Защо ви омекват колената и гащите са долу,когато нашенец предизвика ПТП в чужбина.
    Там плащате яко по техните правила и ревете,ви ... ....... нали!
    Тук разчитате на вътрешни правила,корупция,и минават нещата.
    Като сте на загуба или не ви изнася,откажете се защо го правите.
    Ако ГО стане 700-800лв. нали всеки трети ще е без застраховка.
    Направете я направо 1000лв. да ви ... .......,тези пари ще ги дадете за свещи и лекарства все на роднини .Еии нещасна държава ,няма проблеми протести няма да има.
  • 48 57 той е

    74 3 Отговор
    Уважаеми колеги предлагам да спрем да плащаме гражданска отговорност . Те ги увеличават а ние всички заедно не ПЛАЩАМЕ . Докога с тоя РЕКЕТ ? Увеличиха на камионите от 900 на 4900 лв , не знам колко пъти увеличиха продуктова такса ЕКО . Нямаме пътища а плащаме скъпи винетки!Но къде отиват парите ? Господин Премиера казва че няма да увеличават данъците докато са на власт но УВИ ! И те се увеличават ! В КАКВА Държава живеем . Направете данъците и гражданските както е в нормалните държави : до днес караш Автомобила до днес плащаш а тука ти вземат минимум 3 месеца , ако я спреш от движение не ти правят ресто това не е ли РЕКЕТ омръзна ми цял живот да бъдем БАЛЪЦИ!

    Коментиран от #101

  • 49 бмв

    49 2 Отговор
    Карам си без гражданска ,преглед и винетка и можете да ме хванете за х****.Ако ще и 10000лв да става.
  • 50 Колю

    46 0 Отговор
    Глобата за това ,че не съм Ви платил 900 лв за годината ще стане ??? На 160 лв преди година беше 500. Направихте ги над 300 лв гражданската и глобата е ..? По тази логика глобата трябва да е около 3000 лв господа мафиози крадливи с политическо лоби в парламента. Явно страхователите са решили да свалят правителството сериозно ,но в чия полза работят и кой е следващия който им е обещал нещо. Най-вероятно нашите пари чрез вкарване на други видове задължителни застраховки -здравни , имотни ,градушкови и за въздуха който дишаш. Застраховка на данъците и данък на това ,че си имал пари да платиш данък и застраховки. Това е " Икономиката" и просперитета на онея 240 в НС.
  • 51 vasik atanasova

    15 2 Отговор

    До коментар #39 от "Антигробар":

    ГЛАСУВАЛИ СА ЗАЩОТО СА ЗАБЛУДЕНИ ИЛИ ИМАТ ИНТЕРЕСИ
    ПО ДОБРУДЖА ИМ РАЗДАДЕ ПАРИ БАТИ БОЙКО
    НО ТОВА НЕ НИ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ НА НАС
    ВСИЧКО Е НАГОРЕ ГОРИВА ДАНЪЦИ ГАЗ ДАНЪК ЗА КОЛИ
    ДАНЪК ЗА ИМОТИ ТОК ВОДА
    И ОГРОМНА КУРУПЦИЯ НАВСЯКЪДЕ
    ВДИГАТ И ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ
    Е ТОВА Е ВЕЧЕ ГЕНОЦИД НА НАРОДА СИ
    ТОВА ПРАВЯТ
    И ТОВА НЯМА ДА Е КРАЯ
    ГРАЖДАНСКАТА ТРИ ПЪТИ Е КВО Е ТОВА
    АМИ ВЕЧЕ ОСТАНАХМЕ РАЯТА И НИ ТЪПЧАТ
    НО ЧЕСТНО НА МЕНЕ НЕ МИ Е СМЕШНО

    Коментиран от #60

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 АНАНИ от ЧАКАНЧЕВО

    56 0 Отговор
    КАК вървя нещата скоро няма да има БЪЛГАРИ в България .ТОВА ДЪРЖАВА ли Е
  • 54 Члена

    50 0 Отговор
    Вдигайте,вдигайте още вашта м....а долна.вдигнете и цените на ковчезите,да не смееме и да умреме.
  • 55 Пфуу да ви е... майката

    30 2 Отговор
    Това, че "може да се наложи да платят" не значи, че ще се случи. Така че ... не наглейте, за да не стане така, че ГО да не стане доброволна застаховка..м
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 me be re

    49 0 Отговор
    Силно лоби имат тия кръвопиици ...
    Ало, държавата , що не направите една държавна застрахователна компания, стига са лапали тия измекяри.
  • 60 Антигробар

    34 1 Отговор

    До коментар #51 от "vasik atanasova":

    И, защо мен трябва да ме интересува, че ЗА ГРОБАРИТЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗАБЛУДЕНИ И КОЙ, КАКВИ ИНТЕРЕСИ ИМА ПО ДОБРУДЖА или където и да е ??? За мен е важно, че тези ЗАБЛУДЕНИТЕ определят моя живот и живота на всички в тази държава, ако вече изобщо може да се каже, че това вече е държава. Чета разни изказвания тука, че нямало да гласуват за БСП, ами нека да не гласуват и за тях. Аз никъде не съм написал, че БСП са алтернативата. Нито съм техен член, нито съм техен симпатизант. Но ако някой си мисли, че ГРОБАРИТЕ са нещо по различно от БСП значи е ГОЛЯМ НАИВНИК. Искам само да ви кажа, че тези, които не са гласували са направили голяма грешка, защото са оставили това право на ТЪМНО ЗЕЛЕНИТЕ те да му определят живота и за това няма, защо да се оплаква. Така, че и да се смеем и да ревем все е тая.

    Коментиран от #75

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Хохи

    32 1 Отговор
    Многоооо е добре, а четворно ооооще по-добре! И ПРОДЪЛЖСВАЙТЕ ДА СПИТЕ И ДА НЕ СЕ СЪБУЖДАТЕ!! !
  • 64 Бай Тошо

    20 2 Отговор
    Боко ще оправи нещата следващия мандат
  • 65 666

    2 13 Отговор
    Дано дано за да мога да си карам колата спокойно!!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Мартин

    42 1 Отговор
    А защо, който има ПТП не си плаща по 500 лв. застраховка, а който няма ПТП да си плаща по 150-200. Всеки шофьор да си има досие и готово. Толкова ли мозък не им достига..

    Коментиран от #102

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 злобар

    40 1 Отговор
    Крайно време е на цялата борисовска герберска шибана пасмина да си отиде !
  • 71 .....

    28 3 Отговор

    До коментар #45 от "буби":

    100 пъти по-добре за БСП. И преди да ми кажеш комунист или нещо руско, ще ти кажа, че не си познал. Просто до и от 2009 разликата по всички параграфи е огромна.
  • 72 Мексико

    36 1 Отговор
    Като не могат да плащат да фалират,а на тяхно място ще дойдат други, "пазара" празно не търпи. Не получавам дивиденти от тях не ме е грижа за печалбата на разни юридически лица. Като я вдигнат непоносимо ще се прегрупираме и ще спрем да шофираме всички. Айде у лево
  • 73 боко тиквата

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    като нема да плащаш марш на терминал 2 на мен ми требват роби
  • 74 Bubbles

    22 0 Отговор
    ЕЙЙЙЙЙ Не се наядоха тия бе отврат направо!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Светулка

    20 0 Отговор
    На какво отгоре ще поскъпва още ГО...само си плащаме! Айде не се оправдавайте ,че много плащате обещетения...знаем ги вашите номера,че сме ви сърбали попарата!Поредните оправдавия.. просто нямам думи!
  • 81 Бг.реалност

    25 0 Отговор
    Ами като сме говеда с робски манталитет си го заслужаваме това не тройно ами триста и тройно.
    Хайде бе хора !
    30ет год.геноцид.
    ДОКОГА ще търпим ?
    КОЛКО ОЩЕ?
    Живеем в диктатура и сме управлявани от доказани престъпници.
    Да ставаме и да слагаме КРАЙ на извращенията от абсурдистан спрямо нас.
  • 82 Redhorn

    36 1 Отговор
    Махам се.
    Спасявам се от чалгария.
    От оправдаването на една наркоманизирана про*ст*итутка в Пловдив.
    От осъждането на момиче само защото се е защитило от изнасилване.
    От това,че държавата се опита изверга от Русе всякак да го спаси в Германия.
    От януари моето семейство прикл.с тази клоака.
    Цял живот чужденец по-добре, отколкото българин тук.
    Благодаря ти бочо диктаторе мой.
    Благодаря ти, че ме присъедини към онези два милиона и половина завинаги напуснали българи Бг.
    Успех на оставащите тук.
  • 83 Red star

    7 0 Отговор
    Мммдааа, отвратително!
  • 84 Анани Куртев Пурков

    11 0 Отговор
    Сега тройно, но, ако пак си изберете вашият духовен лидер БойкУ, ще намали на двойно, така че, търчете, раи!
  • 85 Антон

    12 0 Отговор
    Нали гласувахте за вашия идол боко банкянски и за калинките му от герб. Какво рввете сега? На изборите пак ходеъебда гласувате за него
  • 86 бббббб

    22 0 Отговор
    Застрахователите са бивши мутри,тиквоча също .чакайте да ни оправи .Не излезнем ли по улиците да ги поздравим с малко кютек и с някой и друг тек няма оправия.Историята го показва без бой никой не еб-ва народа.

    Коментиран от #103

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Пурко

    13 0 Отговор
    Ще ни принудят да правим нарочно катастрофи за да си избием загубите. Сбъркана работа. Всички се превърнаха в бирници.
  • 89 духайте мутри

    17 1 Отговор
    Застрахователите си имат лоби в парламента, наложило се е да плащат, защото все пак са застрахователи, имало е повече събития и сега се чудят, как да си върнат печалбите отпреди.
    Това са гнусни мутри, които са свикнали само да прибират пари и много ги боли, когато трябва да връщат.
    Мутрите са гладни, искат да ядат и то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ако поскъпне ГО спирам да им плащам рекета, даже се чудя дали въобще да плащам и тази застраховка, защото и тя е много скъпа за нашия стандарт.
    Не се ли надигне това оскотяло стадо ще се гаврят с нас, както могат, вече въобще не им пука, гърбят ни, както могат.
    Или те или ние, вие решавате!?
  • 90 гощо

    9 0 Отговор
    Един съсед с най обикновено Поло се оплака че му скочила с 100лв гражданската. Представям си мен какво ме чака сле 6месеца.
  • 91 Дидо

    18 2 Отговор
    И скоро в Българската история ще пише:
    Имаше един "бойко", с една партия "герб", която затри Българския народ, знайте че българска държава е имало и преди 681г, а за 15 години един пожарникар затри хиляди години история! Но какво пък вече имаме 1,2 магистрали и хляб струващ колкото половината пенсия на баба!
  • 92 Дессс

    13 0 Отговор
    Трябва ГО да се плаща на физическо лице, не на автомобил! Аз имам в движение 3 автомобила и един бус. Ако ще да е 1000лв на човек ГО е оправдано, както е в Щатите
  • 93 некойси

    13 1 Отговор
    Спомням си че преди години една леличка ми смачка ламарините, ходих на оглед ... снимаха, гледаха и ми казаха отговор до 2 седмици.
    След 2 седмици ме извикаха да ми съобщят че ми изплащат 67 лв., толкова, за колкото не би се навил и най-негодния бояджия да изплакне колата с боя.
    Тргъгнах си естествено и те взеха да ми предлагат да пускам жалба и т.н. Пита се в задачата ... какво толкова и на кого изплащат тези застрахователи?
    Чия собственост са тези частни фондове?
  • 94 бай онзи

    15 0 Отговор
    можело да се наложи да плащат... ами нали за това сте там бе, да си оценяте риска. Никой не ви кара да го въртите тоя бизнес насила, като не ви кефи свивайте кепенците и чао
  • 95 мърши времето ши свърши

    10 0 Отговор
    Обедней за една зима . ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
  • 96 ghhmjgh

    12 0 Отговор
    3500 по 95000 прави около 340 млн. лева. Ако се плати наведнъж за пет години назад. Откъде дойдоха тия милиарди ? Знам , че образованието не е качествено ама чак толкова.
  • 97 Koj40

    4 0 Отговор
    Eй платените журналя, а 100000 торно?
    От къде ви е информацията?
  • 98 Киро копача

    8 3 Отговор
    Червените продажно боклуци ни ограбват от 44 г. назам!
  • 99 Skk

    12 2 Отговор
    Много управляващи в тази ДЪРЖАВИЦА не разбраха, че законите на икономикат е наука различна от физичните и ненарушими засега закони. Има една поговорка, беден човек жив дявол! За щастие вече границите са отворени и живеем в глобална икономика. Разберете плаща се нещо, което можеш да платиш в момента който достигнете границата плащанията намаляват драстично. Спокойно Българи има решение. Регистрирате си колата в съседна държава и карате в България с зелената карта.
  • 100 Гражданин

    4 14 Отговор
    Точна и ясна информация поднесена коректно от Мария Атанасова.
    След решение на ВКС, застрахователните дружества трябва да изплатат допълнително неимуществени застраховки за 800000-1,3млд лева.
    Откъде да ги вземат тези пари застрахователите?!!....те просто ще фалират.
    Какво общо има ГЕРБ и правителството с идиотското решение на един независим съд-ВКС.

    Коментиран от #106, #111

  • 101 Димов

    9 2 Отговор

    До коментар #48 от "57 той е":

    Подкрепям предложението, но трябва да сме много и единни. А ние не сме. Ако догодина застрахователите осъмнат с 1млн ГО по-малко, дори и само за първите няколко месеца, ще им се свие гърлото и ще си преразгледат цените набързо. Но ножът е с две остриета. Ако някой без ГО направи ПТП, ще плаща една къща пари от джоба си, недай си Боже доживот. От това ще намажат адвокатите и съдилищата. А ние пак ще сме на пангара. Затова, ако ще сме няколко месеца без ГО, трябва и да не караме. Ще ни прекратят регистрациите автоматично. Но най-големият проблем е, че някои хора наистина не могат да си изоставят колите. Просто зависят от тях. Я се навият 100-200 хил, я не.
  • 102 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Мартин":

    Не че не им достига. Не им изнася.
  • 103 Димов

    13 0 Отговор

    До коментар #86 от "бббббб":

    Таке е. Нали помните мутрите от 90-е години? Дето всички бяха в "застрахователни дружества". Някой ги гръмнаха, други ги опандизиха.... Тея, дето си излежаха присъдите, сега си излязоха и си искат своето. Пак се намърдват тук-таме, но вече не са с анураци, а с костюми.
  • 104 Пена от северозапада

    13 0 Отговор
    Малко ни е като се продаваме за 20 лв . Идват избори е нека пак се продадем и следващата година цените със 100- 500 % на горе а заплатите с 50 лв нагоре в най добрия случай. Чудесно - успех на всички. Незнам кво чакаме и кой?
  • 105 ЯНКО

    11 0 Отговор
    ЗА ДА МОЖЕ РАЗНИ БРОКЕРЧЕТА ДА СИ ЖИВУРКАТ В ОХОЛСТВО БЕЗ ДА ЗНАЯТ КАКВО Е РАБОТА !!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ТРОПЧО

    8 0 Отговор
    ЕИИИ САМО МОР ЗА ТОЗ НАРОД АМА СИ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ ЩОТО СМЕ ОВЦЕ !!!!НИКОИ ДА НЕ ПЛАЩА ДА ВИДИМ КО ЩЕ СТАНЕ СЕ НЕ ИМ ИЗЛИЗАТ СМЕТКИТЕ МИ ДА СЕ ОТКАЖАТ ДАЗАТВАРЯТ ОФИСИТЕ ЩЕ ДОИДАТ ЧУЖДИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ АМА НЕ ЛАПАТ ПЪК НЕ ИМ СЕ ПЛАЩАТ ЩЕТИ ТАРИКАТИ !!!! ПРИЗОВАВАМ НИКОИ ДА НЕ ПЛАЩА
  • 108 ПНСД

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    хахахахаха
    Хайде намалете ПТП-тата и ще имате основание да искате по-малка цена на ГО. Всеки ахмак яхнал автомобил и давай газ колкото може... Прост народ слаба държава...
  • 109 ХА ХА ХА

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Антигробар":

    Сериозно си прост , всичко е обхванато от БСП и сега кампанията е да свалят ГЕРБ от власт, защото сериозно се отдалечаваме от РУСКАТА КОЧИНА !!!
  • 110 гост

    3 0 Отговор
    Бе като не и харесва да не се занимаваа със застраховане.Нали задтраховката е обещание от компанията че ако му дадеш 5 лева няма да ти се случи нищо.Еми ето на случи се , и сега реват че им са малко парите.Нищо не плащат от собствения си джоб нали са акционерни дружества , просто на края на годината вместо да си раздадт по 20000 лева ще си дадат по 19900.Ейй ма алчни бе.
  • 111 Byg

    2 3 Отговор

    До коментар #100 от "Гражданин":

    ГЕРБ няма нищо общо , но кой във " факти " се интересува от факти , по скоро това тролене тук в клюкарника , коментарите искам да кажа е за да се търси скандала , хем върши услуга на ушанките , хем имитират посещаемост тия сайтчета и от там се вдига цената на рекламните карета и така , всичко за пари
  • 112 бай кръстан

    5 0 Отговор
    мръсни,долни парламентарни копелдаци
  • 113 Онзий

    4 0 Отговор
    Когато вдигнат 3 -пъти пенсиите,минимална заплата изаплата съм съгласен иначе да го д. НЕ ПЛАЩА!!!!!!!!!!!
  • 114 666

    0 0 Отговор
    avtomat kakashnivov
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове