19 Октомври, 2018 16:52 1 416 19

Нинова: Призовавам Валери Симеонов да подаде оставка още днес

  • корнелия нинова-
  • валери симеонов

С вота на недоверие искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система

Нинова: Призовавам Валери Симеонов да подаде оставка още днес - 1

„Проблемите на хората с увреждания са част от големия проблем в здравеопазването. След няколко месеца лъжи към майките на деца с увреждания, чухме от вицепремиера, отговорен по социалната политика, Валери Симеонов, че те са „шепа кресливи жени с уж болни деца”. Това каза председателят на БСП и на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Тя добави, че това е абсурдно- в която и да е европейска държава, такъв човек не може да остане и минута повече на поста си. Нинова призова Валери Симеонов да подаде своята оставка още днес. Тя призова премиера да се определи- споделя ли това мнение.

„Това ли е мнението на правителството и такава ли ще е политиката, която ще провежда кабинетът по отношение на тези деца и хората с увреждания”, попита лидерът на левицата. Тя заяви, че БСП не иска само неговата оставка.

„Днес, с вота на недоверие, искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система, за агонията, на която са подложени българските граждани. Така че, днес е денят, в който искаме цялото правителство да си ходи“, категорична бе Корнелия Нинова.

Майки на деца с увреждания заявиха, че е недопустимо човек, заемащ такъв пост, да изразява такова мнение за хора с увреждания. ”Г-н Симеонов трябва персонално да поеме своята отговорност, но важно е- това ли е мнението на останалите министри от кабинета”, попита Боряна Драганова, майка на дете с увреждания. Тя призова Симеонов да отиде днес при палатката им зад парламента, за да видят оставката му лично от него.

„Във времето свикнахме да ни определят по различен начин, обидни са не само думите на вицепремиера, защото нашите деца не са „уж болни” и затова искаме да поеме отговорност за тях”, заяви Димитрина Русева, която също има дете с увреждане. Тя добави, че очевидно и обществото е болно, щом такива хора са на управленски постове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    17 19 Отговор
    На Биволицата няма ли кой да и затвори мазната уста!

    Коментиран от #2

  • 2 комунист идиот

    16 12 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    "Биволицата"е права.Няма нужда някой да и затваря устата.Трябва да се затворят устите на така нареченият премиер още когато каза да му се махат от главеата.Относно Симеонов....долен изрод е това нещо.На никой не пожелавам да носи на ръце шеснадест годишното си дете.
  • 3 брег

    15 8 Отговор
    Валерка мазен соросоид прекалено се оакахте друг парламент през крив макарон ще видиш.

    Коментиран от #4

  • 4 Коментар

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "брег":

    Всичките ми Приятели и Роднини вкл.И Аз Няма да Гласуваме за него Кълна се.
    Голям Предател се оказа за свойте Избиратели.
    Майки ПРОСТЕТЕ МИ ЧЕ СИ ПУСНАХ ГЛАСА ЗА ТАЗИ ГНУС.
  • 5 Случаен

    10 6 Отговор
    Пълен глупак. Един умен политик никога не би следвало да се опитва да печели гласове за сметка на оплююване на болни деца, камо ли на техните майки, които са минали през много кръгове на административния ад. Сигурен съм, че тези които са там, са с тежко болни деца. Такова твърдение, дори да е частично вярно, не може да обобщава тези нещастни деца. Изводът: този не става нито за човек, нито за министър, камо ли вице-. Да ходи да клати гората или да стане платен военен. За старшина става.
  • 6 Петко

    12 7 Отговор
    Тази пак се разпени,все и се придвижва премиерски пост,ама няма да я огрее,че и лидерския и пост в БКП вече е под въпрос.
  • 7 манго

    8 4 Отговор
    Я па че гласуам за него ... 50 лева са си пари.
  • 8 Filo

    12 2 Отговор
    Кури и аз искам да си подадеш оставката, но ти продължаваш да си развяваш селската мутра в пространството.
  • 9 Майките

    9 2 Отговор
    подскачат, като им се каже истината. Ами изнудвачи и паразити са - факт е. Не съм длъжен да ги финансирам.
  • 10 ;);)

    10 3 Отговор
    Споко корни, че ще направиш някоя язва.
  • 11 месара

    8 4 Отговор
    истината че тия дето системата (майките) ги убивала, са кресливи, и гонят лични облаги с недъзите на децата си, си е ИСТИНА!
  • 12 Ventura

    3 2 Отговор
    А ти Курни още утре!
  • 13 Родител на дете без увреждания

    7 4 Отговор
    Много си е прав Валери Симеонов. Тези така наречени майки са си чисти изнудвачи. А за тези които така горещо ги подкрепят ще им кажа, че тези извоювани от "майките" милиони Борисов ще ги свали от вашите дупетата. Познайте каква е приликата между активните борци против фашизъма, инвалидите и децата с увреждания - отговор: по това че стават все повече и повече и нямат край.
  • 14 .....

    7 1 Отговор
    Дано някой от ръководството на БСП прочете това. Първо, гласувала съм за вас и си мислех, че поне като загубихте изборите, може да сте истинска опозиция. Второ, каква оставка искате като няма кой да я приеме и вие това добре го знаете, дори и да стане, идва Марешки, което още по- добре от мен го знаете. Трето, и тези искания да се приемат, пак ще е същото, защото в България политика за децата и семейството няма. Четвърто, не сте наясно с много неща за хората с увреждания и ваши представители са много активни преди избори, а после никакви ви няма. Пето-аз работя в сициалната сфера и знам , че никой кищо не прави. Има поне още няколко цифри, но спирам. БСП, не е хубаво това, което правите.
  • 15 КЪШШШ

    3 3 Отговор
    ПРИЗОВАВАМ КАКА КОРИ ДА СЕ ОТТЕКЛИ ОТ ПОЛИТИКАТА .
    НЕ Е ЗА ТАЗИ ДЕЙНОСТ , ЗАГРАБИЛА Е ДОСТАТЪЧНО .
    ТЯ Е КАПИТАЛИСКА ОБЛЕЧЕНА В РАБОТНИЧЕСКИ ДРЕХИ.
    ХАЙДЕ ЕЪРВИ СИ КАКЧЕ ! ФУЖ ДЕКЛО .
    УНДИ ДЕМОКРАЦИЯТА?
  • 16 Курнялка

    3 1 Отговор
    Отвратителна маймуна е тази крадла! Не е ли време да се измита от БСП и да бъде предадена в Сливенския затвор?
  • 17 аката

    0 1 Отговор
    подкрепям я тоя тупан за нищо не става освен мвр да му плаща за хотелите по границата защото никой друг не ходи там гадината мръсна
  • 18 Шмайзер

    4 0 Отговор
    Комунистите ни убиват - нов лозунг за тениски, поне да има малко истина като хабиме толкоз трикотаж. Но за да сме най точни комунистите ни ебаха мамата и сега продължава секса тоже. Докато не разстрелят няколко комуняги на националния стадион няма да се оправим.
  • 19 Орешарски

    3 0 Отговор
    Северине, Северине трябваше на Курнелия да и блъскаш главата у цименто не на готината журналистка. Бкп е време да разцепят седянката и кой от къде е!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове