19 Октомври, 2018 17:15 5 931 10

Милионите на Карамански изчезнали

  • иво карамански-
  • галя лукановска-
  • кръстника

От бизнеса на Кръстника не е останало почти нищо

Милионите на Карамански изчезнали - 1

"Няма наследство от Иво. Няма и несметно богатство, оставено от него". Думите са на съпругата на Иво Карамански - Галя Лукановска, която както всяка година, така и тази на 29 ноември ще направи панихида в памет на покойния си мъж. Само след месец, ако беше жив, Кръстника щеше да навърши 59 години. Никой не знае какво се е случило с милионите, които би трябвало да притежава Карамански. Ако са съществували, те или са скрити на такова място, че никой не може да ги открие, или са откраднати, без най-близките му да разберат. Жената на Кръстника е категорична, че тя и децата ѝ живеят съвсем скромно и не са си и помисляли за несметни богатства.

"Не живеем охолно, дъщерите ни са в частния бизнес, а аз им помагам", споделя вдовицата, цитирана от "България Днес". Тя живее изключително скромно в апартамент в "Люлин“, който семейството притежава още докато Кръстника бе жив. Карамански не се прибираше често в този дом, но все пак той бе един от пристаните му. Днес Галя Лукановска избягва светски събития, дори не кара луксозна кола. Главното ѝ занимание са грижите за домакинството. От империята на Карамански не е останало почти нищо. Галя е наследила само 2-3 от неговите фирми, свързани с търговия с разнообразни стоки и консултантски услуги. Приживе тя прощава на съпруга си доста прегрешения и изневери, включително и съжителството му с бившата телевизионна водеща Нели Атанасова, от която има син, кръстен на негово име.

Освен него Кръстника има три дъщери. Момичетата - Десислава, Ралица и Александра, са от брака му с Галя. Двамата се женят още през 1984 г. Това, което най-искрено възмущава близките на Карамански, е, че през годините са писани неистини за тях. Затова избягват разговорите с медиите. Близки на Карамански твърдят, че наследството му се е разпиляло. От бизнеса му не е останало почти нищо. Все още Галя и двете по-малки дъщери са в семейното жилище, а най-голямата се омъжи, има и дете. Александра има детективска агенция. Тя е най-дейната и предприемчива в семейството и по характер приличала на баща си. Като него била луда глава. Майка й помага в работата.

"Аз съм един нормален човек, не виждам смисъл да занимавам хората с това как живея", споделя Галя Лукановска. Живеем редови живот като всички българи, душа носим, сърце носим, съвест имаме", добави тя. Синът Иво е студент в САЩ, където учи музика и в бъдеще възнамерява да се занимава с изкуство. Младежът е и изявен тенисист с ред спортни успехи у нас. В момента съвместява успешно музиката и тениса.

"Събираме се да почетем Карамански всяка година", казва близкият до семейството Марин Маринов. Някои от приятелите на Кръстника вече не са сред живите. "Карамански беше интелигентен, комбинативен, купонджия, мъжкар с харизма, когато влезеше в стаята, дори без да каже нещо, ставаше център на внимание", описва го Маринов, цитиран от "България днес".

"Надявам се след време да стоя на една голяма маса и като стар английски лорд да казвам: "Това са моите девет дъщери, а това са четиримата ми синове... Много обичам децата", казва приживе Карамански. Макар и да не доживя това време, четирите му деца остават неговото наследство.

Нароченият за българския "капо ди тути капи" е застрелян пред очите на 13 души в разгара на студентски купон в нощта на 20 декември 1998 г. във вила на ул. "Горска ела" 22 в столичния кв. "Симеоново". Екзекуцията му не прилича на знаковите убийства през 90-те години на миналия век, останали неразкрити. Карамански не е покосен от куршума на неизвестен стрелец, скрит в мрака, а от свой познат, който слага край на живота му в пристъп на гняв и под влияние на алкохола.

33-годишният бизнесмен от Дупница Стефан Въжарски убива Карамански с 2 куршума, които се забиват под дясното ухо на боса. Твърде нелепа смърт за нарочен за кръстник на мафията. Въжарски е осъден на доживотен затвор и в момента се намира в единична килия в Софийския затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЙТО ГО МОЖЕ ГО МОЖЕ

    30 0 Отговор
    Те хората КТБ обраха,че Карамански няма да спретнат.....
  • 2 куку руку ку

    38 1 Отговор
    Направо се просълзих. Да вземем да го направим национален герой на прехода?
  • 3 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    А1!!Сефте!
  • 4 Batushka

    28 1 Отговор
    Стига с тия боклуци,бе!
  • 5 Радо

    18 0 Отговор
    Най-голямата мутра е прибрала парите на по-малките мутри.
  • 6 Коко

    12 0 Отговор
    Парите на карамански са със сигурност в СИКАДЖИЯТА БОЙКО ТИКВАТА
  • 7 Усмивката

    6 0 Отговор
    Б.г дава и Б.г взима. Затова няма. А по закона на запазване на енергията ....нищо не изцезва .Освен циганката след умирането.....
  • 8 Шаран БГ

    11 0 Отговор
    Съратниците на надземните /законни/ бандити, които разпердушиниха Българийката, това са хората от т.н. "подземен свят". Те трябва да се уважават и постоянно да се набиват в очите на "балъците" като мен. Просто за отвличане на вниманието, защото техните "колеги" облечени във власт, извършиха много по-големи престъпления срещу страната и българския народ, но са още живи и здрави и не са в затвора / и няма и да бъдат/ Покровителите им са много големи и са още по-големи пладнешки хайдуци !!!
  • 9 гощо

    1 3 Отговор
    Няма милиони,никога не е имало такива! Този беше скъсан!
  • 10 незнайко

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Синът Иво е студент в САЩ ... Това е достатъчно доказателство къде са парите на Карамански !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове