Last news in Fakti

21 Октомври, 2018 11:51, обновена 21 Октомври, 2018 11:55 1 987 30

Елена Йончева: Всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял

  • бсп-
  • герб-
  • вот на недоверие

Болниците дължат над 600 млн. лв., като над 200 млн. се дължат на чужди застрахователи

Елена Йончева: Всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял - 1

"Всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял". Това каза говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева пред БНТ. Тя коментира, че всеки един българин, който е имал досег със здравеопазването, знае какво е състоянието му.

Йончева обясни, че болниците дължат над 600 млн. лв., като над 200 млн. се дължат на чужди застрахователи, в резултат на което, много българи не могат да получат медицински услуги в чужбина. "Много българи чакат за трансплантации, защото държавата не се е разплатила. Погромът в здравеопазването е огромен", коментира Йончева.

Тя припомни, че България е на първо място в Европа по смъртност, на първо място по детска смъртност, на първо място по сърдечно-съдови заболявания и на първо място по предотвратима смъртност. Тя поясни,че 2/3 от хората имат ограничен достъп до здравеопазването и това не е констатация на БСП, а на правителството.

"Трябва да си отговорим- какво здравеопазване искаме- дали искаме то да е като в Латинска Америка, дали искаме здравеопазване- каквото е в Африка, като това, в страните от Третия свят, или здравеопазване- каквото има в Европа", отбеляза Елена Йончева.

Тя коментира, че около 50% от средствата за здравеопазване се дават от джоба на българина, докато в Европа цифрата е под 20%. "Това означава, че здравеопазването в Европа е споделена отговорност- хората, които имат по- ниски доходи имат достъп до добро здравеопазване, какъвто достъп имат хората с по- високи доходи", коментира Йончева. Тя обясни, че държавата трябва да гарантира правото на всеки един човек на здравеопазване. "Погромът в здравеопазването е повсеместен и няма отговор-защо, при положение, че средства има", заключи Елена Йончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    29 16 Отговор
    Всичко е вярно но и БСП не са по малко крадливи. Може би президентска република е решението.

    Коментиран от #6, #22

  • 2 Machete

    20 3 Отговор
    Всички в София и като Румъния 1989ЕЛЕНА НИКОЛАЕ Чаушеску я как се оправи държавата им сеч на зелки хахаха
  • 3 К Нинова

    30 14 Отговор
    Тая не мога да я понасям,ама Решетника ми я натресе
  • 4 Guðmundsson

    35 17 Отговор
    Омръзна ми от тая дъртата. То е ясно, че и герб не са цвете за мириса е, ама тия от бкп са най-подплата мафия.
  • 5 аз съм българче

    29 15 Отговор
    Тая корумпирана фуста все много знае , но ще си намери маѝстора. И Корнела се клати. Let it be!

    Коментиран от #21

  • 6 Guðmundsson

    23 18 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    Да, бе. Ти представяш ли си тоя болшевишки отпадък назначен за президент да имаше пълната власт? Направо не ми се мисли...
  • 7 месара

    24 10 Отговор
    тая вече заработва заплатите си за другата година - отново се изказа! всъщност тя като каква се явява та взима заплата, а лечева, и разни други там фигуранти от бсп?!
  • 8 Дърта ама съ озъртъ

    16 10 Отговор
    Д.А.Е.Б.А и бацила ти....................
  • 9 666

    28 2 Отговор
    Вярно е, че всички държавни болници са на загуба, а всички частни на милионни печалби. Все пак да не забравяме, че и по времето на БСП беше така.
  • 10 Доктор Сексологов

    23 7 Отговор
    Все по-грозна и все по-нагла. Типично поведение на освирепяла от липса на секс нифоманка. Остана ѝ едничката радост да се дърли и кара да я псуват грозно и настървено. Извратен социалистически секс. Последната ѝ надежда е да иде на свиждане на оня изрод Северин.
  • 11 Антисоциалист

    20 3 Отговор
    Господа,напомням, че министър от правителството на ГЕРБ предложи система за контрол в лечебните заведения - дори с разпознаване на пръстовите отпечатъци на пациента! за да се предотвратят разходите за неизвършени прегледи и процедури. Лекарската и аптекарските мафии се противопоставияха и дори го дадоха под съд, че е приел дарение - ваксини и ги е лишил от печалби! Естествено, Йончева от слугинската им БСП никога е била срещу мафиите създадени от БСП и СДС и няма да признае, че сегашната "здравна"система е създадена от БСП чрез соцминистъра от и на БСП - соцгоспожата Мими Викова. Чрез тази "здравна" система и със съдействието на БСП мафиите им ограбват и гражданите, и Здравната каса.
  • 12 Гост

    12 4 Отговор
    Заповядайте в МБАЛ Света Анна Варна.Една компания от хора управлява болницата.Една компания от хора скубе пари по порталите.Шефа гъст с ТИМ прави си каквото иска.Кара лекарите да плащат като идват на работа,ако не са спрели на служебния паркинг,който е и паркинг за спешната помощ на цяла Варна.А персонала са 900 човека.Варна над 300000,паркоместата 130.Добре дошли.Идвате,кръета ви изтича,паркинга е 2лв на час,ако ви приемат,честито.Може да си оставите колата там.Фиктивно лежат хора за да се точи касата,и пътеки.

    Коментиран от #30

  • 13 Невидим

    10 3 Отговор
    На тебе когато и да ти затворят устата, все е късно!
  • 14 Иво

    3 4 Отговор
    По добре късно от колкото никога
  • 15 Българин

    16 2 Отговор
    Гьонсурати, измамници и национални предатели са ,,другарите,,!!! Цялата лекарска мафия са все другари на тая!
  • 16 Мнение за Йончева

    14 3 Отговор
    Голям боклук........
  • 17 А лекарствата

    16 4 Отговор
    Йончева, пий си хапчетата. Всяко казано нещо от тази е невярно.
  • 18 Иван

    14 4 Отговор
    А стига сте я показвали тая. Омръзна ми
  • 19 Пламен

    10 5 Отговор
    Тази докато е СПАЛА до Серьожата се е "нагълтала" с много компетентни лафове. За да прозре истината в живота и трябва трансплантация на Мозък!!!
  • 20 У лево е Крим

    5 8 Отговор
    До колкото помня казаното от проф. Почев, които племенникът и вуйчото се постараха да изгонят, цифрата е друга и е значително по- висока! Като се има в предвид, че последните 10 години управлява ГЕРБ, е повече от ясно кой е виновен!
  • 21 Ххххх

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "аз съм българче":

    Не си българче, а гербаджийче. АнтиГЕРБ не значи БСП…… . Време е за Възраждане

    Коментиран от #26

  • 22 У лево е Крим

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    10 години от животът ни управлява ГЕРБ. - Те определят и разпределят средствата! Така, че хайде стига с тая мантра БСП! Обичайният икономически период за оценка е 3 години! -Това са 3 такива периода! - Не е един, а три такива периода. Статистическата информация я има в сайта на НСИ там се вижда ясно, какртината кой какви ги е свършил. А конкретно в случая батаците са свършени от настоящият здравен министър, който повече от 10 години управлява бюджетите на здравеопазването. На ли е бил главният бюджетар? - Какви БСП-та, к`ви 5 лева? Оценяваш работата на някой текущо, а не след 10 -15 години като си е заминал! Така, че дай да престанем с простотиите и да гледаме реално на нещата!

    Коментиран от #27

  • 23 АНАЛлизатор

    8 1 Отговор
    Кой създаде лекарската и адвокатска мафия?!!...да си припомним кои лекари и адвокати командваха парламента през 90-те години....кой създаде сегашната система на здравеопазване?!!...БСП и СДС.
    Не че ГЕРБ са цвете за мирисане, но преди всичко истината.
  • 24 анти чугун

    8 1 Отговор
    Я каскетите да си припоннят съдебното дело (през 2010) срещу социалната министърка от БСП Емилия Масларова за кражбата на 11 милиона лева от болница в Стара Загора. (естествено всичко се замети от родния ни "съд")

    Коментиран от #25

  • 25 У лево е Крим

    0 4 Отговор

    До коментар #24 от "анти чугун":

    Както споменах малко, по- нагоре ГЕРБ управляват от 10 години. Имаха време да я осъдят и да я вкарат в дранголника до живот. - На ли държат цялата власт! Така, че коментарът ти е безсмислен с подобни обвинения! Борисов и ГЕРБ не са следствие, а причина за текущото състояние на страната!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Да да

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "У лево е Крим":

    Чети де. Частни болници на печалба, държавни на загуба! В държавни болници некадърни комунисти, в частни - амбицирани капиталисти. Ако частника не изкара - затваря! Ако държавната е на загуба - субсидии! Ми да станат всички частни! Никакви пари на калпак само за свършена работа!

    Коментиран от #28

  • 28 У лево е Крим

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Да да":

    Всички тези процеси, за които говориш се управляват от министерството! - Така, че ако има вина то е ясно, кой трябва да носи вината! В крайна сметка онези по министерствата не са сложени там на социално отглеждане а да работят и да си вършат работата както трябва
  • 29 Гост

    4 1 Отговор
    На пазара в България от сергиите на БСП,ДПС,ДСБ,НДСВ,РЗС се чуват виковете на продавачите:
    -Продаваме! само при нас....купете си!! ....кирки за първи копки неизползвани-и.....цигари и тютюн без бандеро-ол.......продаваме авиофирма Балкан за 1 ле-ев.......първи и втори блокове на АЕЦ без пари-и.......продаваме флашки с лични данни-и......купете си-и-и ...
    Само на сергията на ГЕРБ нищо не предлагали . Попитали ги защо?
    -Тия преди нас не оставиха нищо за продан !
  • 30 Дионис

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Няма такова нещо като "шефа гъст с някого" и затова си прави каквото иска. Всеки носи лична отговорност за постъпките си или си плаща. Никой няма да сложи чадър на престъпника, заради приятелски отношения с трето лице.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове