21 Октомври, 2018 17:41 2 762 26

Нормално е Симеон Сакскобургготски да спечели в Страсбург

  • симеон сакскобургготски-
  • врана-
  • дело-
  • страсбург
Нормално е Симеон Сакскобургготски да спечели в Страсбург - 1

Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург по казуса с царските имоти. Това каза бившият председател на парламента и бивш служебен премиер проф. Огнян Герджиков пред bTV.

По думите му това би било шамар за българската държава. "Доста дела губим в Страсбург, което не е добър атестат", заяви той.

"Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите, и затова трябва да се приеме закон. Той каза: "Аз докато съм в управлението, дума да не става", което, разбира се, му прави чест", изтъкна Герджиков.

"След изтичането на двата мандата с участието на НДСВ във властта следващото Народно събрание вместо да направи това, което се очакваше - да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти. Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността - нещо, което е много лош знак навън", отбеляза той.

"Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост", попита още Герджиков.

Бившият служебен премиер заяви, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия.

На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: "Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    8 6 Отговор
    Герджиков би трябвало да знае,че НОРМАЛНОТО ЗА ЕДНИ Е НЕНОРМАЛНО ЗА ДРУГИ.И ако както твърди,ЧЕ ЗАГУБАТА НА ДЕЛОТО В СТРАСБУРГ ЩЕ Е ЛОШ АТЕСТАТ ЗА БЪЛГАРИЯ,то пък ПЕЧЕЛЕНЕТО НА ДЕЛОТО ОТ ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е ОЩЕ ПО-ЛОШ АТЕСТАТ ЗА ЦАРЯ.Затова и е казано:"Не играйш-не пичелиш"!
  • 2 сугестия бг

    22 4 Отговор
    Напротив стига сте промивали мозъци, няма нищо нормално това лице да гепи, каквото и да било !
  • 3 КВИ СТЕА ТАМКА В СТРАСБУРГ

    4 2 Отговор
    КО СЬ БЬРКАТ В НАШТИ ПРОБЛЕМИ.
  • 4 Помнещ

    25 3 Отговор
    Фердинант - 1 ва и 2 ра национална катастрофа!! Борис трети 3- ти трета национална катастрофа !! Симеон Втори поредна национала катастрофа !!! КАКВИ ДВОРЦИ , КАКВИ ПАРИ!!!

    Коментиран от #16

  • 5 Бинев

    17 1 Отговор
    Баща му е бил истински родолюбец и българин. Този се е метнал на дядо си. Само имоти и далавери му дай. Не се насити! Изобщо да не се появява в България!

    Коментиран от #23

  • 6 Хахаха

    9 1 Отговор
    "Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост", попита още Герджиков.
    ---------------
    https://www.imot.bg/
  • 7 гост

    13 2 Отговор
    Аз съм за тезата че собствеността е свята и не досегаема и защитена от законите .Но когато става дума за наследствени монарси,които са стояли на практика над законите то има право да им се оспорва собствеността придобита през това време.
  • 8 а бе палиачо

    10 1 Отговор
    в коя държава се приема закон за да се угоди на ЕДИН човек ??? как може да каже , че на симеон му правило чест , че не бил гласуван такъв закон ....ами за това ли се е върнал в България....да заграби чрез законтова което не е негово !! как може въобще някой да предлага на това чучело поста за конституционен съдия когато той е предложил на симеон да си узакони грабежа чрез приемането на специален закон !! а симеон и фамилията му могат да имат собственост когато са я платили със доказан доходи и платени данъци за тях . какви са били доходите на фамилията по години и какво е можело да се купи с тях ??
  • 9 ШОП

    5 0 Отговор
    Със сигурност ще му върнат нещо. Дали врана дали боровец не се знае но все ще е нещо. И така и българия и царя й ще са загубили и станали за смях в европа. Нищо ново!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 сорс

    9 2 Отговор
    Имотите не са собственност на семейство Сакскобургготски, а държавни, предоставени на монархията за държавно представителни цели, както сега Народно събрание не е собственност на депутатите, а имот, където те заседават. Ссяко друго тълкуване е нелегитимно...

    Коментиран от #14

  • 12 иво

    8 2 Отговор
    Aз съм работил там . Ако знаете колко много пари плаща държавата за двореца -подръжка,персонал НСО + СОТ , ядене и приеми И ТОЯ НАГЛЕЦ СИ ИСКА ДВОРЕЦА
  • 13 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "сталин":

    Всички управлявали Бг. да върнат ограбеното от българският народ за 29 години от 1989г. до сега.
  • 14 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "сорс":

    В Страсбург ще кажат дали имотите са собственност на семейство Сакскобургготски или на държавата.
  • 15 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Допущам, че може и да спечели - те там си умират от любов по България....... Кой и как ще дойде да живее тук - той или някой от родата му? Каквито и гъзолизци да се въртят покрай него , все ще има проблеми - ей така от "любовта народна". Това означава, че ,ще не ще, ще продава ...? И кому и за колко ?
  • 16 Георги

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Помнещ":

    Много точно казано само лошотии са правели на България. Присаден цар!!!
  • 17 Некой си

    2 3 Отговор
    Аз не разбирам от политика, но погледнато отстран колкото дедите Ви имат право на имотите си - то толкова така нареченият Цар има право на неговите. Та от тази позиция защо толкова хейт навсякъде, разбирам че според всички този човек е нежелан, но това какво общо има със законово установените норми ? Това е като за едни може за други не или двоен стандарт - от това ли бягаме или към това се стремим ?

    Коментиран от #18

  • 18 Аналитик

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Некой си":

    Принципно е така, но задаваш ли си въпросът: Защо при толкова адвокати и толкова връзки нашият услужлив съд все пак не му връща имотите. Знаеш ли безспорният факт, че за двореца Врана в нотариалният акт няма подписа на нотариуса? Човекът навремето е проявил морал и не го е положил, а сега мадритският крадец иска да открадне този държавен имот!

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Некой си

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Аналитик":

    Не си задавам въпроси върху казуси по които нямам цялата информация. Но, понеже всички са много компетентни и черпят нформация оснвно от медиите - то смятам целият този случай е един линч на гневният народ срещу някой просто защото липсата на ценности не позволява на отделният индивид да погледне по-горе от собственото си АЗ!
  • 20 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Нищо чудно като си спомним Берлин/ският договор и Ньой/ският договор...то Страсбург е само продължение...
  • 21 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Аналитик":

    Публикувано във факти.бг: Знаеш ли безспорният факт, че за двореца Врана в нотариалният акт няма подписа на нотариуса? Човекът навремето е проявил морал и не го е положил.
    Това от услужливите хейтърски медии ли го прочете? Има си напълно редовен нотариален акт,крепостен акт от онези времена.
  • 22 Един Българин

    2 0 Отговор
    Фердинанд е син на австрийския генерал принц Аугуст фон Сакс-Кобург-Гота (1818 – 1881 г.) и на принцеса Клементина Бурбон-Орлеанска (1817 – 1907 г.), дъщеря на последния френски крал Луи-Филип.Какви дворци,какви имоти !!! В цялата им фамилия няма нищо Българско всички до един са чужденци !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ако това е

    2 0 Отговор
    ``Цар``?!Хахаха.....!Цар.ама -гол.....
  • 25 Българин

    3 0 Отговор
    То и аз работя повече от 20 години за България, ама къща си построих сам, та и неговото височество Симеон, да си построи и той, а не краде от държавата имоти. Герджика стига се е слагал, че чак ни се повръща от такива наглеци.Явно и тоя е чопнал нешо покрай Симеона, за да го защитава така раболепно.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове