Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 13:55 1 605 17

Стотици поискаха оставката на Валери Симеонов (ВИДЕО)

  • валери симеонов-
  • протест-
  • деца с увреждания-
  • хора с увреждания-
  • майки

Гневът на родителите на деца с увреждания беше отприщен от непристойно изказване на вицепремиера и лидер на НФСБ

Стотици поискаха оставката на Валери Симеонов (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА

Пред сградата на Министерския съвет се проведе протест с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, организиран от майки на деца с увреждания.

Повод за гражданското неподчинение беше изказването на лидера на НФСБ във връзка със Закона за хората с увреждания.

Симеонов определи закона като "опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях".

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред журналисти, че не вижда причини да подава оставка и продължава да стои зад думите си.

Демонстрацията беше подкрепена от мнозина, сред които и членове на гражданското сдружение "БОЕЦ", които споделиха видео от мястото на събитието.

Освен в София протести ще има във Варна, Враца, Стара Загора, Силистра, Пловдив, Плевен и Лондон.

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до вицепремиера Валери Симеонов от Националната мрежа за децата пък настояха за незабавната оставка на Симеонов заради коментарите му за родителите на деца с увреждания.

"Скандалното му изявление е не само крайно неадекватно в ситуация, в която месеци наред се търси решение за едни от децата и родителите с най-труден живот у нас, то е недопустимо за държавник, който трябва да служи на народа си", пише в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    26 12 Отговор
    Нека да се стовари народния гняв върху самозабравилия се властник..нека прокуратурата го погне за оградата на границата..за кабеларката..за хотелите му

    Коментиран от #16

  • 2 Guðmundsson

    7 19 Отговор
    Абе какво е това чучуло на снимката?

    Коментиран от #10

  • 3 ivan4o

    10 5 Отговор
    И аз искам мно работи , но кът нищо не правя по въпроса не не става. Дебилски народ! Ко беше друг народ до сеа да се приключили
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Симеонов,

    13 3 Отговор
    Бъди добър да кажеш колко пари струва, на данъкоплатеца, издръжката на едно дета в държавните институции. Дори не в неравностойно положение! В много пъти повече харчи държавата, отколкото дава на майките, за лични грижи! Къде са парите?
  • 6 човек от народа

    14 5 Отговор
    ДА ГО УБИЕМ С КАМЪНИИИ !!!!!
  • 7 месара

    8 12 Отговор
    утре каква ше е програмата на бсп цирка?!

    Коментиран от #8

  • 8 отг

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "месара":

    Ще вкарате още 40 и кусур милиона в някоя дупка на някой стар другар.
  • 9 бсп

    6 7 Отговор
    Тази баба на снимката системата я убива още от 90-а год когато първата фракция Бсп на Бкп обра парите на България и си ги занесе в чужди банки!!!Тази бабка чак сега ли се сети да се сърди на системата на Бкп/Бсп!?Защо ли не плака още през 2013г когато първата фракция на Бкп беше на власт (създателката на убийствената им система)!!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абее

    4 0 Отговор
    Що Далавери може да вряка нон стоп за пари, които да отиват към неговите фирмиа другите да нямат право да искат?? Че кой е тоя брадат трол?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 filo

    5 9 Отговор
    За какво да подава оставка Валерката. Затова, че казва истината ли? Како Кури не сврши ли субсидията ма?
  • 14 Шляхтиц

    4 6 Отговор
    На мен тези стотици, които искат оставката на Симеонов, много ми напомнят на НЕЩАСТНИТЕ ДЪРТАЦИ, намазали главите си с лютеница и искащи оставката на БОРИСОВ през 2013 година на Орлов мост. Убеден съм вече, че тези майки на деца с увреждания са платени и използват децата си с комерсиални и политически цели!!!!!!!!!!!!
  • 15 с късото име

    2 0 Отговор
    Проблема не е от вчера и от днес!Никоя власт не е обръщала внимание на хората в неравностойно положение!От зората на криворазбраната ни демокрация е едно и също! Пренасочваха се едни пари в частни начинания,кърпеха се финансови дупки във всички сфери зейнали вследствие на кражби, които нагло наричаха ,, приватизация,, ,, инфраструктура,, здравно осигуряване......, и каквото още се сетиш! Това е ясно!Ясно е , че така и ще продължи!Не ми е ясно,как обаче политик може да си позволи такава наглост, с подобно изказване?!? Оставката в случая е задължителна,и ако сам не се усети,че гафовете му са повече от колкото трябва, то това трябва да стане с обществен натиск! Гафовете са в повече, защото едно ни обещаха, а на практика друго се получи!Не ме интересува,че крал от огради,че имал хотели че канцеларията му е порно, че се занимават с шум като хоби,не!Не ми е никак важно! Важното е ,да тръгнат нещата,в правилната посока! Трудно ще е,бавно,ще е , но все някой трябва да започне!Хората без морал,няма да са тия, които ни трябват,а с всеки изминал ден се убеждавам ,че Симеонов е точно от тях!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове