Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 12:31 6 887 27

Преподавателка жертва на сексуален тормоз в София

  • сексуален тормоз-
  • лея вайсова

Случилото се я провокирало да създаде движение, което да се бори със сексуалното насилие

Университетска преподавателка твърди, че е била жертва на сексуален тормоз на ул. „Екзарх Йосиф”, до Халите, в София. Разказът си тя е публикувала в социалните мрежи. Случилото се я провокирало да създаде движение, което да се бори със сексуалното насилие.

Лея Вайсова е преподавател по социология в Софийския универистет. В ефира на „Здравей, България” тя разказа:

„Отивах на гости при приятели и минавах ул. „Екзарх Йосиф”. След мен тръгна мъж, който когато се разминахме с него усетих, че е пил алкохол. Слушах музика на слушалките си и не го чувах какво ми говори. Той тръгна след мен, застигна ме. Тогава осъзнах, че ако продължа, ще вляза в една тъмна част на улицата и по-добре да се спра, тъй като се намирах до ресторант и се обърнах към него, свалих слушалките и го попитах какво иска. Той предложи да изпием една бутилка вино, която аз носех за гостито. Аз отказах. След това той използва репликата "Вървете пред мен, за да ви гледам задника". Казах му, че няма как да стане, защото съм с дълга блуза над полата. Той каза "Няма значение, аз ще проникна през нея", разказа Лея Вайсова.

Тя не е подала сигнал в полицията, но според нея е редно да се подават подобни сигнали, за да се види колко е сериозен проблемът със сексуалния тормоз в България.

След като Лея описва случката във Facebook под формата на пост.

„Цял ден в неделя ми писаха много жени, които искаха да споделят своята история. След това прецених, че много по-обществено полезно би било тези случки да бъдат разказвани публично – през Facebook, непрекъснато да говорим на нашите приятели, близки и познати, т.е. трябва да се говори и призовах жените да го направят. Нека да имат смелостта, да не се срамуват, защото има смисъл”, смята тя.

„Инициирам движение за борба със сексуалното насилие, тъй като е видимо, че имаме да вършим работа и трябва да убедим нашето общество, че има сериозен проблем с насилието над жени. Затова призовавам всички жени да започнат да говорят. Няма организация. Това е просто призив. Реших, че, след като има хора, които са готови да говорят с мен, съответно има и почва за движение. Дано се разрастне, дано стане вълна”, каза още Лея Вайсова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    34 28 Отговор
    То па на тоз изтърбушлек кои ше посегне бее муахахаха ма да са радва ако некои изобщо я припознал като женска е муахахахах

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МЕ ТОО

    43 6 Отговор
    “Ме Тоо” вече е тук. Хайде да ни е честито! Оттук насетне ще ни пълнят главите с това как са ги пипнали отзад и са изгубили съзнание. Треперете братя българи! Войнстващата фригидност спонсорирана от Сорос и компания вече е тук!

    Коментиран от #24

  • 4 Люпко

    31 9 Отговор
    Това не е тормоз.Човека е ухажва и показва че я харесва.

    Коментиран от #8

  • 5 IQ ZERO💡

    47 2 Отговор
    Като чета как всеки поглед е сексуален тормоз,чак се чудя как се раждат децата.

    Коментиран от #7

  • 6 Батката

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Как кой бе? Някой който е много пиян и не "вижда" с какво/а/ се захваща! Хубаво че и тя не се е съгласила!?
  • 7 Др Щерерв

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "IQ ZERO💡":

    Инвитро, без тормоз!
  • 8 5ко

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "Люпко":

    Трябва да е бил много пиян и не е съзнавал какво прави.
  • 9 1234

    27 4 Отговор
    Лесбийките си пазят периметъра, с още една КРЕСЛИВА организация финансирана от Сорос ! Крокодила на снимката разказва сексуалните си фантазии, вижда се от пръв поглед.
  • 10 Дедо Грую

    15 5 Отговор
    При вида на това гнусно същество, човек ще намрази секса и може да мине на другия бряг. Това де го бръщолеви са сигурно сцени от мокрите й сънища.
  • 11 Гост

    14 4 Отговор
    Тоя бая го е бил закършил, щом е налетял на тази... Сега сериозно - може да съм консервативен, но такива подмятания и закани към жена, без тя да те провокира, не са достойни постъпки за мъж, според мен! Трябва да си някаква пълна отрепка за да се държиш по този начин с жена! Ама предполагам, че ако е бил мъжа й с нея, тоя не би се правил толккова на "мъж"! Типичен комплексар и отрепка!

    Коментиран от #23

  • 12 Разсъдително

    10 1 Отговор
    Тези, които много се оплакват от "тормоз" заслужават просто никой мъж да не им обръща внимание като жени. Иначе съм съгласен, че има някакви граници в подхода (все пак няма как той изобщо да не е настъпателен, когато става дума за нещо подобно), но реакциите на много от жените са абсолютно неадекватни и неоснователни. Чак и движение. Има си закони, ако някой е нарушен, действа се по установената процедура. дано не стигнем до падението "Me too" или нещо подобно. И не, изобщо не подкрепям насилието над жените. За тези неща или има взаимно желание, или нищо не става.
  • 13 гост

    14 2 Отговор
    На таа нема да и го покажа. Нещо си е въобразила, че е желана.
  • 14 Баш македон комитата

    7 1 Отговор
    Тука само Венито може да се оплаче, тука целотот чета сме мокри(от га я дебнем из шумата)
  • 15 Гост

    11 3 Отговор
    Това е деликатна тема неможе само защото някой иска да я гледа отзад като ходи да го обвинява в сексуален тормоз и заради това да основе цяло движение.
    Ако продължава тази джендърска работа мъжете няма да смеят да покажат че харесват дадена жена.
    Точно пък тази Лея трябва да е доволна че всепак някой и е обърнал внимание.
  • 16 Петър

    9 2 Отговор
    Вън Сорос от България!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1234

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Петър":

    Да не би Сорос да те е....?
  • 19 Пет.кос

    1 2 Отговор
    Този измекяр е явен долен комплексар и му трябва един хубав кьотекккк...и нещо по- силно...грузинска прегръдка може би😁😉😂😂🤣🤣🤣👍👍👍👍👊👊👍
  • 20 пияният с виното

    15 1 Отговор
    Искам да дам разяснение по случая.
    Да бях много пиян. Когато госпожата мина покрай мен, шалчето ми се закачи за нейната дамска чанта и аз се понесох след нея. Опитах се да ѝ кажа да ме пусне, но тя само кимаше утвърдително с глава /после разбрах, че е слушала музика със слушалки/. Когато стигна до един ресторант изведнъж спря /целият бях плувнал в пот, имах чувството, че бяга на маратон/. Реших да я поканя на по чашка, така и така сме до ресторанта /през цялото време и говорех на Вие/. Тя почна да ми говори, че била с пуловер под роклята, и чорапогащник, и била неразположена и други такива дето изобщо не ме интересуват. Радвам се, че не можа да ме свали или да извика полиция.
    Обещавам да намаля пиячката.
  • 21 Ттралала

    4 0 Отговор
    Гонил я е мармота... Само това ще да и се е случило
  • 22 Pompev

    1 0 Отговор
    Защо не приеха истанбулската конвенция,тя защитава точно такива
  • 23 ОБ4

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Пиян е бил човека затова
  • 24 ...

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "МЕ ТОО":

    Лошото е, че жените по този начин сами се прецакват, защото вече няма да се гледа на сериозно върху реалния сексуален тормоз...
  • 25 filo

    4 0 Отговор
    Тая овсъ си е на другия бряг, затова се оплаква. Фичка и лелина
  • 26 лкаравелов

    2 0 Отговор
    В Русе зам.директорката на училището ачик ачик го прави спараджията петьо опашатия и не се оплаква тая бърза да се рекламира.
  • 27 дадада

    1 0 Отговор
    възможно само задника да и е напращял и с красиви заоблени форми, има такива случаи, за това да е тръгнал пича да и казва да върви напред
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове