1 260 1

Поредица за нашите пълководци

Венцислав Михайлов

Образователната документална поредица „Нашите пълководци“ се състои от 10 късометражни филма с продължителност до 6 минути. Всеки един от тях e посветен на конкретна личност, която е участвала в петте войни от периода 1885-1945 г. - Сръбско-българска, Балканска, Междусъюзническа, Първа световна, Втора Световна.

Поредицата ще представи личностите, които не попадат под прожекторите, лицата на забравените пълководци, без които историята на България можеше да бъде различна.

Повече подробности за новите планове и идеи на създателите на образователния проект и как ще провокират интереса на учениците към родната история - ще споделят самите те по време на премиерата на 8 ноември.

Целта на инициативата на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“ е да превърне историята в атрактивен учебен предмет, за да може уроците да бъдат възприемани и запомнени от учениците. Първото издание на поредицата „Българско военно чудо“ е доказателство за това.

Тя предизвика огромен интерес, както сред всички над 1500 ученици в страната, пред които беше представена, така и в социалните мрежи. Над 1.5 милиона са гледанията на филмите от поредицата във Facebook, а над 400 000 души са я гледали в Youtube. Дискове с филмите от „Българско военно чудо“ бяха изпратени до над 120 училища в страната.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бесен Язовец
    Отговор
    1 09:32  28.10.18
    Но тук във Факти бг, където е пълно с тролопитеци и всякакви породи, фили-мили, поредицата не предизвиква никакъв интерес ! Виж ако беше поредицата за руски или американски пълководци, "интереса" щеше да е огромен !

Напиши коментар:


Публикувай