Last news in Fakti

26 Октомври, 2018 16:31 52 138 37

Направиха промени, свързани с "Гражданската отговорност"

  • застраховка-
  • гражданска отговорност

Лимитите на обезщетенията, които се изплащат по задължителната застраховка “Гражданска отговорност” ще бъдат увеличени. За имуществени вреди при катастрофа застрахователите ще изплащат до 2,1 млн. лв., при 2 млн. лв. в момента, пише в. "Труд".

А ако освен имущество са пострадали и хора, ще се плащат до 10,42 млн. лв., при 10 млн. лв. сега. Това гласят промени в Кодекса за застраховането, които бяха приети от парламента на първо четене. С промените се повишават изискванията за знания на хората, които предлагат застраховки.

Всеки служител на разпространител на застрахователни услуги ще трябва ежегодно да повишава квалификацията си като премине през поне 15 часа професионално обучение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ай стига бе

    191 6 Отговор
    То голяма промена брей.......тва ли е "компенсацията" задето вдигнаха гражданската с 50%!?

    Коментиран от #3

  • 2 големи кадри голямо нещо

    86 12 Отговор
    '' Всеки служител на разпространител на застрахователни услуги ще трябва ежегодно да повишава квалификацията си като премине през поне 15 часа професионално обучение.''ПРОФЕСИОНАЛЯГИ....
  • 3 гост

    94 7 Отговор

    До коментар #1 от "ай стига бе":

    Не , това е промяната , СЛЕД която ще я вдигнат още два пъти , както обещаха застрахователите !! Точно тези обезщетения искаха да се намалят , а те ги увеличават , а и хората които могат да ги получат !! Така че след нова година чакай 400-500 лева гражданска !! Да не говорим и като почнат да получават от КАТ информация !!
  • 4 PJM

    128 10 Отговор
    И КОГАТО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ се правят на луди.

    Коментиран от #35

  • 5 Само да питам

    83 4 Отговор
    Къде и кой ги дава тея милиони че нещо не разбрах........
  • 6 1994

    85 5 Отговор
    Включвайте се в националния протест,че току виж са я вдигнали още
  • 7 Бай

    81 2 Отговор
    я да видим колко хора са взели над 5 000лв от обезщетение по гражданска !!!Милионите за човешки живот 10 00000!!! кой в България е получил такова обезщетение ?
  • 8 лимонад

    87 3 Отговор
    какви са тия имуществени вреди до 2.1 млн лв ?
    това да причиниш вреди за толкова пари с кола - граничи към невъзможно. или трябва да удариш някоя супер скъпа кола и да я направиш тоталка или да използваш клаузата за източване на капитала на фирмата. И 2та варианта нито са масови, нито са от полза на обинковеният гражданин. Че то покритието на каското е в хиляди пъти по-малко.
    Къде е държавата да регулира това безумие ? това са пари събирани от обикновения човек за полза на някой единичен... на това му казват - държавен монопол.
    покритието на гражданската за автомобили трябва да е до 200х лв примерно за движимости и 2-3 млн за недвижими. Другото е безумие за раздуване на цените само.
    и тая простотия - 15 часа обучение... че това е по-малко от 2 работни дни... тия хора ако поне 1 ден в месеца не минават сесии по няколко часа - за какви кадри говорим? това с 15те часа на кой е от полза ? - отново на застрахователите - да си ги пишат като разходи и да вдигнат таксите.
    Направо са им приели лобисткия закон и са им узаконили вдигането на таксите.
  • 9 ТОЧКАТА

    55 4 Отговор
    ГУЩЕРА май изобщо не си е откъснал опашката....
  • 10 ТОЧКАТА

    38 5 Отговор
    Прехода тук няма свършване....Представяте ли си тези,,аматьори,, след като минат15 часа обучение /бухалково/ и станат ,,професионалисти,, /бухалкови / какво ще стане.
  • 11 GR7777

    84 8 Отговор
    Е ТОВА Е БРАТЯ И СЕСТРИ ТОВА Е ТО ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА !!!!? АМА ВИЕ СПЕТЕ СПЕТЕ И ТРЕПЕРЕТЕ ЗАЩОТО СТЕ МИШКИ!!ПЪРВО ДАНЪКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕНТАТА И ГЕРБЕРСКАТА СГАН ! СЕГА И МУТРИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ!! АМА ВИЙ СИ ТРАЙТЕ!!

    Коментиран от #28

  • 12 АНАНИЕВ​

    48 5 Отговор
    ЗАСРАМЕТЕ се
  • 13 hmhmhm

    48 5 Отговор
    Държавата на мафията. Тези който са гласували ЗА ги искам по именно
  • 14 Бай Мите

    60 3 Отговор
    Спасението е никой да не плаща ГО,никой.да не плаща и данък нито и винетка,но нали сме стадо и не може да се случи
  • 15 Миризлив Пор

    52 2 Отговор
    Стига бе, кога ще вкарат системата бонус-малус? Писна ми да изкарват по медиите "рекордьори" с по 20-30 акта и куп нанесени щети, а реално да плащат колко мен.
  • 16 Народа ПРОСТ

    62 1 Отговор
    За 45 -50% увеличение ??? Наглоо МУТРЕНСКО СДРУЖЕНИЕ наречено "ЗАСТРАХОВАТЕЛИ"
  • 17 сашо

    37 3 Отговор
    Абе кви 2 милиона лева кви 10 милиона лева при наште застрахователи и 1000 лева да ти дадът пак ще е добре
  • 18 eeee

    33 2 Отговор
    Ми не си правете застраховки и готово - цените надолу
  • 19 Някой

    38 1 Отговор
    Тя застраховката стана колкото глобата за без застраховка, следователно няма смисъл да се прави.
  • 20 Адвокат

    7 92 Отговор
    Когато ГО стане 800 лв., данъка 800 лв., екотаксата 500 лв., ГТО 200 лв., само тогава ще се разкарат джигитите-убийци с кошници за по 1000 лв. от пътищата ! И всички каруци над 15 год. - насилствено за скрап !

    Коментиран от #21, #32

  • 21 Пешо

    65 5 Отговор

    До коментар #20 от "Адвокат":

    Е, трябва да има и един идиотски коментар, като твоя, за разнообразие. 😂
  • 22 Uflaf

    51 0 Отговор
    Разликата между билетите на моментните хазартни игри и застраховката "Гражданска отговорност" е само в това ,че застраховката е задължителна . Задължителна е заради процента който влиза в държавата ,т.е. в ръчичките на политиците . Билетчетата не са задължителни все още ,но..... Общото е ,че и на двете има написани някакви химерни измамни цифри с много нули които я някой е видял или ще види реално. Сигурното е и в двата случая ,че масово хората са обрани , а организатора става все по-богат. Това е частен бизнес на който държавата помага със служители чиито заплати отново ги плаща народа. Видяхме за какво служи и Гаранционния фонд . Не гарантира нищо . Нищо освен ,че ще бъдете още по окрадени. При лотариите не играеш ,не печелиш ,но имаш 5лв в джоба защото така искаш. А застрахователите частници какви са ? Роби ли сме им и защо въобще разбиха държавния застрах. институт. И при соца имаше застраховки ,но такова крадене и дране на кожи не е било. Просто масово и който не може да не плаща. Колко човека ще пратят в затвора за това ,че нямат пари . До сега ни разделяха и унищожаваха като народ по партийни,етнически признаци ,а от две години и по социално финансов. Бедни -богати. Богатия с арабски кон ,бедния да не може и магаре да си позволи. Богатия лекуван ,обучаван,на топло и светло ,а бедния само на работа и храна колкото да отиде пак на работа. Феодализъм по села и градчета от кметове богаташи. Експлоатация на роби в градовете . Къде отивам
  • 23 ЖЕ ПЕ КОМПОЗИЦИЯ ИМА ГРАЖДАНСКА

    23 0 Отговор
    60 ЛВ. ???????? И ВЗРИВЯВА С.ХИТРИНО ВЬЗСТАНОВЕНО ПОСЛЕ С ОБЩИ БЮДЖЕТНИ ПАРИ.??;?????,
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 неразбрал

    15 1 Отговор
    А обучение на застрахователите, как да гушнат парите и да избягат ще има ли?

    Коментиран от #31

  • 27 Шофьора

    16 0 Отговор
    А изгорелите от Олимпик, кой и кога ще обезщети ?
    Щели да им връщат парите в офисите на КТБ ...
    :-)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Коко

    2 23 Отговор
    За 100 евро гражданска кво очаквате, в белите държави се плаща минимум 70 евро на месец!
  • 30 Джон

    12 3 Отговор
    За Бога братя не протестирайки пред парламента! Ще ви обяват за комунисти, терористи искащи да свалят властта!
  • 31 Маскота

    14 0 Отговор

    До коментар #26 от "неразбрал":

    В кои бели държави бе брат,ти в бела държава ли живееш,ей аман от акъли.Медузите оцеляли 65 молиона години без мозък,и някои хора запозналисе с въпросният факт се успокоили.
  • 32 Ицо

    2 14 Отговор

    До коментар #20 от "Адвокат":

    Напълно подкрепям!!!
    Разберете НЕ може всички да притежаваме автомобили! Оставете природата, въздуха и всички еко норми, автомобилите станаха мнооого просто няма място за всички, погледнете улиците паркингите всичко е пълно.И понеже никой няма да се раздели с "кочината"си поради високите цени на горивата, държавата вдига разните такси които са задължителни. Като следваща мярка ще бъде лицензиране на авточасти и автосервизите услуги, което ще доведе до рязко покачване на цените за поддръжка на остарялия ни автопарк. Когато цената на ремонта стане колкото стойността автомобила,тогава средностатистическия собственик няма да има възможност (финансова ) за ремонт.

    Коментиран от #33

  • 33 Skk

    15 3 Отговор

    До коментар #32 от "Ицо":

    Ти май си мислиш, че живеем на остров. Няма как да намалят колите така. Ще лицензирали сервизите смехххх. Щяло да стане толкова скъпа подръжкат, може ама след 100 г. Само да ти кажа, че живота е колело и се върти, днеска си горе утре си долу. Така че не се радвай толкова за тия дето нямат, че утре може и ти да нямаш. Айде със здраве и продължавай да сънуваш как само ти имаш кола в България и всички пътища са твой. Ама се пази, че тогава само тебе ще глобяват.
  • 34 Гражданин

    7 0 Отговор
    И на кого са платили 10 милиона??? То трябва цял влак да се ф бастисал за толкова пари. Ама на влака едва ли застраховката му е 250 лв
  • 35 Батко

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "PJM":

    Някой да е чул за изплатен поне милион, за десет даже не споменавам?
  • 36 Werner

    3 0 Отговор
    Мутрите перат пари за партии и лобита чрез ГО,но и този гьол ще пресъхне...
  • 37 Гост

    3 0 Отговор
    Няма такава наглост като тази.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове