Last news in Fakti

27 Октомври, 2018 09:39 4 813 33

На протест срещу цените на горивата

  • протест-
  • бензин-
  • горива

Блокади на булеварди и бензиностанции се планират в няколко града

На протест срещу цените на горивата - 1
Снимки: БТА

Блокади на възлови булеварди и бензиностанции се планират в няколко града в страната заради поскъпването на горивата и нелогичната, според протестиращите, разлика в цените в различните райони на страната.

Вчера граждани протестираха във Велико Търново срещу високите цени на горивата.

В Пазарджик протестите ще започнат в 15 часа с автошествие от стадион „Георги Бенковски“, което ще премине през централната част на града. В момента най-популярният бензин в района, А-95 се продава 2,44 лв/л, а дизелът за 2,50. лв/л.

За 15 часа са насрочени блокади и в Пловдив. В Хасково, протестиращите се събират в 17 часа на площад „Свобода“. Предварително участие в социалните мрежи са заявили 1000 души.

Организаторите на протеста призовават да се носят касовите бележки от последното зареждане в съответния град, за да се внесе колективна жалба в Комисиите за защита на конкуренцията и на потребителя.

В Бургас шофьорите се организират през социалните мрежи в група, която се казва „Шофьори Бургас“.

Сборният пункт на протеста е паркингът на магазин от голяма търговска верига, които се намира на изхода на града в посока София. От дни във Facebook групата “Шофьори Бургас“ се отправят призиви за бойкот на монополна верига бензиностанции в града заради поредното повишение на цените на горивата.

„Цените на горивата в последния месец буквално са полудели. Най-масовият бензин А95 е поскъпнал с около 11 стотинки, а дизелът с около 13 стотинки само за месец. Сравнението от началото на годината е още по-шокиращо. От януари бензинът и дизелът са нагоре средно с 30 стотинки“, обясни Росинка Бъчварова от организаторите на протеста.

На протест срещу цените на горивата

В Бургас за последните 3 години това е втория протест срещу високите цени на горивата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Протестър

    68 5 Отговор
    И бащите излязоха срещу Мутрата.

    Мутрааааа, оставка!
  • 3 Eeeee

    30 20 Отговор
    Искате Запада -ще си плащате.

    Коментиран от #8, #24

  • 4 НоНи

    36 20 Отговор
    Ами като внасяме предимно от Русия, скапания нефт Урал и като сме позволили да има монопол върху данъчните складове за горивата и на 3.00лв ще скочи горивото. Трябва революция! Аз излизам на протеста - ОСТАВКА БОЙКО!
  • 5 Коментар

    14 7 Отговор
    А Бе Ко Стана пак ли СОРОС ?
    ВИ Е ВИНОВЕН.
    НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ЛИ АБЕ ВСИЧКО Е ПЛАТЕНО ИЛИ СЕ ПРАВИ ОТ ЛОБОФФФФФФ СРЕЩУ ДРАНЕТО
  • 6 Пешо

    41 6 Отговор
    Това вече е един смислен и обективен протест!
  • 7 човек от народа

    42 6 Отговор
    Нали гласувахте за гробарите сега, какво ревете. Пак за тях гласувайте, че да вдигнат горива, ток, парно, вода и всичко останало с поне 100 %. А ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДА ПРОТЕСТИРА ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ. Колкото хората излизат да протестират и да подкрепят майките с децата с увреждания, толкова и за горивата ще излязат да протестират. Хващам се на бас, че тук в социалните мрежи ще има повече, които да пишат отколкото тези, които ще излязат на протест. Българина е заспал вековен сън и нищо не може да го събуди. Бог да прости България.
  • 8 Да да

    10 42 Отговор

    До коментар #3 от "Eeeee":

    Аз излизам на контрапротест! За мен горивото е евтино и настоявам акциза да се
    вдигне поне до средното ниво за ЕС! На протест за вдигане на акциза!

    Коментиран от #28

  • 9 Bingo

    22 13 Отговор
    Срещу кого протестират и те не знаят. Ще изхарчат по 5 литра гориво и утре ще се наредят пак на опашка да зареждат. Като са толкова ербап що не отидат пред парламента, щото истинските виновници са там. Или чакате да спре първо протеста срещу Симеонов. Докато всеки си протестира по отделно в тази държавица ефект няма да има. Забравихте че ,,Съединението прави силата" а ние сме разиденени затова от вашия никой няма да го чуе. Ще се разходите ще изпушите по една цигара и всеки по пътя си.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Напред

    17 2 Отговор
    ...напред о парии презрени , напред о роби на труда...
  • 12 2;55

    22 2 Отговор
    Само блокади по бензиностанцията ще управи нещата .

    Коментиран от #18

  • 13 аиде със здраве

    7 2 Отговор
    Защо се оплакват.Да вземат ниско лихвен заем. Нали това правят тези зомбита когато нещо е скъпо. А то е скъпо точно заради това.
  • 14 Джек Лондон

    4 3 Отговор
    Абе какви са цените при комшиите?
  • 15 1994

    19 2 Отговор
    Хайде всички на протеста,че от дране нищо не остана
  • 16 ахахаха

    4 4 Отговор
    Напред зомбита октопода натиска копчета горива поскъпват и тн. Нали сега клати.
  • 17 Левски

    12 7 Отговор
    хубаво протестират хората но трябва да знаят Срещу кого трябва да протестират! аз бих ги посъветвал да протестират пред Американското посолство! цените на горивата хванаха нагоре заради безмислените санкции срещу Иран! заради икономическите санкции също Венецуела А сега и опасенията от санкции срещу Саудитска Арабия! цените се определят от търсенето и предлагането Иран захранваше световния пазар с евтин петрол благодарение на американската политика има по-висока цена на петрола!
  • 18 човек от народа

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "2;55":

    О колко си елементарен с това си разбиране. Той №9 добре го е написал, ама явно умствения ти капацитет не може да го схване. И, какво като блокирате няколко бензиностанции? Какво ще постигнете с това? Едно НИЩО. Да не би от тази бензиностанция да определят цената на горивата? Щом не можеш да разбереш от къде иде проблема значи никога нищо няма да постигнеш. Твоята работа е все едно да вземеш да попиваш водата по пода, която тече от спуканата водопроводна тръба и да очакваш, че тя ще спре, а проблема е просто в тръбата, която трябва да се смени.
  • 19 ;);)

    14 2 Отговор
    Странно, нищо не се чува аз протести във Варна. Сигурно заради двете бензиностанции на Марешки :).
    Бургазлии са най-големите балъци, живеят до лукоил, дишат и се тровят от изпаренията на лукоил, а плащат най-скъпите горива в България. Лаете срещу грешното дърво господа.
    И да знаете, че и в Бургас има Марешки.
  • 20 Aнтон

    8 4 Отговор
    Кефехре като герб спечелиха изборите. Понеже сега живота ви е по-хубав от преди и покупателната ви способност е нараснала пак за баце комуниста гласувайте и се радвайте че другото крило на бкп т.е. бсп губи. А те все комунисти ни ебават сега начело с банкянския. Като не сте доволни там в банкя ходете
  • 21 Аз съм на въглища

    10 5 Отговор
    Цената на петрола скочи.Това е заради санкциите срещу Иран .Русия и ОАЕ,Саудитска арабия нямат интерес да ги свалят защото не увеличават производството.Така че чакайте цена3лв. Никой от отговорните няма интерес от сваляне на цените.Така влизат повече данъци и в края на годината ще рапортуват с поредното презпълнение и излишък.От това ще спечели Марешки заради оборота и по ниските разходи.Това е безмислен протест.Тези цени зависят от други държави и от нито един българин
  • 22 Шоо

    8 5 Отговор
    Какво значи протест срещу цените? Цените ще ви чуят и ще се намалят ли? Сериозно ли мислите, че ако премиерът се казва Корнелия Нинова или някой друг, цените автоматично ще се намалят? Щом си на бензиностанцията и зареждаш това автоматично означава, че си съгласен.
  • 23 Ads

    6 5 Отговор
    И аз искам ниски цени, ама нито имаме държавни петролни кладенци, нито държавни бензиностанции, та държавата да определя цената. Е може сигурно да влияе на акциза, но това не значи че крайната цена автоматично ще намалее. Имаш крава, пиеш мляко. Като нямаш, купуваш ако искаш да пиеш.
  • 24 Меееее

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Eeeee":

    Ние хубаво ще си плащаме, а защо на нас не ни плащат като на запада ? И защо при това положение цената е като на запада ?
  • 25 bbb

    5 5 Отговор
    Руският нефтен мастодонт ,,Лукойл” притежава рафинерията в Бургас - най-голямото българско предприятие. За десет години от България към руски юридически лица под формата на отрицателно салдо са се оттекли над тридесет милиарда евро. ,,Енергетика, банки, недвижими имоти - Русия контролира пряко една четвърт от българската икономика. Тази зависимост излиза на България твърде скъпо” - загрижено коментира журналистът Флориан Хасел от авторитетния ,,Зюддойче Цайтунг” през ноември две хиляди и шестнайста година.
  • 26 биби

    5 6 Отговор
    Данък Руссия трябва да се плаща-тове е положението.Мърдане няма!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Аналлизатор

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    И аз ще изляза с тебе,само ми пиши за колко взимаш 100метра.
  • 29 КАВАЛСКИ

    8 11 Отговор
    Пари за цигари по 5-6 лева на кутия имате, а нямате по 3лева за 1 литър гориво... пълен смях...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Gero

    8 1 Отговор
    Повечето коментари са на крайно глупави хора, съжалявам.
    При цена 2.50 на литър, държавата прибира във вид на данък, акциз и ставки ~1.10лв
    Както има таван на пенсията, така може да има и на ставките на горивото. Нека ги ограничат до 80ст на литър и цената автоматично ще падне с 30ст на литър !

    Коментиран от #33

  • 32 Георги Димитров

    6 1 Отговор
    Подиграватсе с Народа!!!Всачко това,ще ескалира няма спасение.Ще загубят!!!Лакумниците..
  • 33 селянин 1

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Gero":

    Тази държава акциз и ддс не пипа..като дойдат на власт,още на другия ден започват с промени в закона за движение по пътищата,там е килипиро,и ако излезнат некой на протест -почват кърпежи по пътищата,стане голема катастрофа-почват да асфалтират..дигат застраховки,данаци,горива..а бе нема такава държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове