30 Октомври, 2018 01:31 4 095 76

Горивата у нас - най-евтини в Европа

  • горива-
  • бензин-
  • дизел

60% от цената на крайния продукт, който зареждаме по бензиностанциите в страната, се дължи на акцизите и данъците

Горивата у нас - най-евтини в Европа - 1
Снимка: БТА/АП

Горивата в България са най-евтините в Европа и поскъпват със същите трендове, с които се увеличава цената им в ЕС. Това заяви за в. „Труд" експертът от Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев по повод организираните протести в страната срещу високите цени на горивата. Данните наистина показват, че у нас дизелът и бензинът бъркат най-малко в джоба ни и са поскъпнали дори по-малко в сравнение с горивата в останалите европейски държави.

Увеличението на цената се дължи на поскъпването на суровия петрол, което доведе до 10-12% ръст на горивата у нас и в ЕС, обясни Бенчев. Петролът е борсов продукт и не може да се използва за социална политика, подчерта експертът.

Той припомни, че 60% от цената на крайния продукт, който зареждаме по бензиностанциите в страната, се дължи на акцизите и данъците при формиране на цената. И тези средства влизат в бюджета на страната. Държавата обаче не може да намали нивата им, защото и към момента акцизите върху горивата у нас са най-ниските в Европа, обясни Бенчев. Евентуална промяна на начислявания данък също би била изключително трудна. Въпреки че у нас горивата се облагат с 20% ДДС, а в Люксембург например с 4-5 % ДДС, цените у нас са дори малко по-евтини, разясни експертът.

Разликите в цените на бензина и на дизела в страната се дължат на транспортните разходи при формирането на продажната стойност на продукта, обясни Бенчев. В Северна България логистичните бази са много по-малко в сравнение с Южна България. Затова и в градове като Велико Търново при определяне на продажната цена се включват и разходите за зареждане с автомобилните цистерни, разясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pompev

    56 0 Отговор
    И най лоши
  • 2 Driving pleasure

    129 2 Отговор
    Глупости на търкалета! Тия не знам що ги наричате екперти, а не пропагандатори! 1во преди няколко години, мисля 2013 беше при близо 120 долара за барел горивата бяха на сегашните цени - а сега цена в момента 66.6 долара и 0.03% поевтиняване.
    2ра щуротия - че ни бърка най-малко в джоба - при над 1000 литра със средна европейска заплата в БГ зареждаме под 400 литра с една заплата. 3та ЛЪЖА е образуването на цените - в БГ плащаме данък и върху акциза - почти 80 ст акциз и на него му плащаме 20% ддс това са 15-20 стотинки данън на данъка за всеки литър - и тия смешници най-нагло плещят че нямало как иначе!!!!
  • 3 Голям смях

    38 0 Отговор
    Днес в Стокхолм А95 струваше 2.96лв за литър

    Коментиран от #5

  • 4 Фак

    94 6 Отговор
    Тоя чува ли се какви глупости дрънка?
    Вярва ли си изобщо на приказките?! В Люксембург при мин. заплата от €2000 - литър бензин е €1.7, в Белгия при €1600 - €1.1 за литър бензин, а при нас при 510лв / €260 - 2.44лв.?! Простата равносметка показва, че в Люксембург с една минимална заплата може да си позволиш повече от 1000л. гориво на месец, в Белгия също, а в родната България - цели 200л.!!! Това е повече от 5 пъти по-малко в сравнение с нормалните държави в Европа към която се числим и ние, ама май само наужким! И тоя ни баламосва, че при нас било най-евтино!!! Сигурно е гербер! Те обичат да послъгват и баламурниците да им вярват! Тъпанар нещастен! Истината е, че ако държавата намали с 1/2 акциза и ДДС-то горивото ще падне на 1.50лв.

    Коментиран от #39

  • 5 Pompev

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "Голям смях":

    колко крони точно над 15,00?

    Коментиран от #21

  • 6 Това сравнение е нетеално

    47 3 Отговор
    Подобно сравнение на цена като абсолютна стойност е нелепо и заблуждаващо!
  • 7 1944

    11 32 Отговор
    важно е да си плащаме редовно данък "расия", че току виж фалирала източната кочина. не зареждам в боклукойл и гъзпром.

    Коментиран от #69

  • 8 Зайко Байко многознайко

    11 5 Отговор
    Имаш крава пиеш мляко, намаш крава, ще пиеш студена вода!
  • 9 Компетентен

    48 2 Отговор
    Отново правят опити за заблуда на простолюдието ...

    Коментиран от #38

  • 10 Монополи

    61 1 Отговор
    Монопол при производството и картел при търговията- това е пазара на горива в България !
  • 11 Иван

    11 2 Отговор
    При мен (Франкфурт) вчера бензина беше 1,65 евро,а по скъпия 1,82.
  • 12 Берито

    30 2 Отговор
    Тоя "експерт" да провери цените в Турция, че там дизела започва от 1,80 лв/л.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    25 5 Отговор
    Акцизът на горивата е висок, защото от ЕС ни задължават да е такъв. Никой в Брюксел не го интересува, колко литра бензин можеш да си купиш със средна заплата у нас. Няма място за сравнение с други държави извън ЕС като Турция.

    Коментиран от #34

  • 15 Мислещ

    22 1 Отговор
    Тия "експерти" защо не обяснят цената на барел през последните няколко месеца и цената по бензиностанциите?
    https://bg.fuelo.net/prices/oil?lang=bg

    Значи, по груби сметки, в момента цената по бензиностанциите е около 30 стотинки нагоре спрямо лятото и това е поскъпване за кратко с 10 долара на барел, а в момента цената дори е на летните равнища. Та, кога да чакаме намаление с 30 стотинки?

    И още един неудобен въпрос: Ако сега цената стане 100 долара, както беше преди няколко години, при сегашния темп на увеличение по бензиностанциите, колко следва да плащаме? Май доста повече от цената, която плащахме тогава, а?
  • 16 Бенчев лъже

    20 1 Отговор
    Лъжа мафиотска!Ето ви цените-всеки ден се актуализират.
    http://www.fuel-prices-europe.info/

    Коментиран от #17

  • 17 Мислещ

    22 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бенчев лъже":

    Да, в момента цената на едро практически е същата, като цената през лятото. Тогава на най-евтините бензиностанции сипвах за 1.86 ст/л. Сега е 2.14. А на Шел/ОМВ дори стигна 2.45 в момента (Към вчерашна дата в София), което е дори над 30 стотинки по-скъпо спрямо цената там през лятото, при същите цени на едро.

    Та, да питам "експертите", кога да чакаме 30+ стотинки намаление? На куково лято или да?
  • 18 факт

    15 2 Отговор
    и доходите най-ниски

    Коментиран от #23

  • 19 Pompev

    2 9 Отговор
    значи сметнах го,понеже колегата е заспал: струвал е 1,83 лева или 15,21 шведски крони,като курса към евро/крона е около 10,50 sek за евро,или 1,44 във евро
    За сравнение тук е бил от 2.42 до 2.13 но 2.13 само на единични бензиностанции.
  • 20 гост

    5 17 Отговор
    Абе няма значение колко струват и дали са най-евтини,не ни се бъркайте и ни оставете да си протестираме,няма значение за какво.
  • 21 Pompev

    0 9 Отговор

    До коментар #5 от "Pompev":

    значи сметнах го,понеже колегата е заспал: струвал е 1,83 лева или 15,21 шведски крони,като курса към евро/крона е около 10,50 sek за евро,или 1,44 във евро За сравнение тук е бил от 2.42 до 2.13 но 2.13 само на единични бензиностанции.
  • 22 Pompev

    8 0 Отговор
    грешка,значи не 1.83 ,а 2,83 лева,поправям се
  • 23 123

    7 15 Отговор

    До коментар #18 от "факт":

    Но и разходите са най-ниски!Престанете да смятате по ганьовски само приходите,без разходите!Елате и си платете данъците тук на запад и тогава говорете за заплатите!

    Коментиран от #37

  • 24 Шаран БГ

    22 1 Отговор
    Господата като тоя , чиито "сладки"приказки повтарят и услужливите медии, не са смешници, а мръсници. Каква му е ползата на българина в България,дори ако цената на бензина примерно е 2 стотинки, а доходът му е 2 лева ?? Какви му са критериите, като повтаря като ненормалник, че сме с най-ниски цени в Европата ?? Не стига че горивата са некачествени, не стига, че мамят в количествата при зареждане на автомобила, ами ми "набиват в канчето", че били и най-евтини. Как е възможно при близо 6 /шест/ ПЪТИ по -скъпо производство на бензина, той на пазара да е по-евтин от дизеловото гориво. Живеем в държава, в която мошеничеството и хайдутлука са държавна норма на поведение на управляващите спрямо народа. Весела ни майка !!!
  • 25 Зиско

    25 3 Отговор
    100% от медиите са под контрола на тиквата за това се втълпяват твзи простотии!!!
    Ако не беше така за 24ч само медиите можеха да изгонят Валери Симеонов
  • 26 има си държава

    20 1 Отговор
    Цната на петрола се вдига за ден два, после пада. А цената на горивата е само нагоре. И постоянно се спекулира, колко още щели да поскъпнат. Секторът е изцяло в ръцете на мафията!
  • 27 Голям прос

    12 0 Отговор
    Успокоих се след компетентното мнение на експерта. Вече спокойно ще зареждам с мисълта как сме прекарали европата. Неговата заплата сигурно надхвърля поне два пъти средната германска за да говори така
  • 28 Шансу Имамов

    1 1 Отговор
    Еййссссс
  • 29 Макдизел

    1 10 Отговор
    Аре който иска да му е евтино да заминава у Македония. Ма никой не отива не знам що тъй. Виж обратното да.
  • 30 neizwesten

    9 0 Отговор
    НИЕ ПЪК ЯДЕМ ДОМАТИТЕ С КОЛОВЕТЕ...МАСЛАРИ
  • 31 5kof

    10 1 Отговор
    Да приемем, че т.н. "експерт' казва истината?! Но как въпросното човече ще обясни факта, че като зареждам в Гърция, Сърбия, разходът на колата ми е 6,3-6,7. Като сипа от мешавиците, които продават у нас разходът става 7,5-8,0 .

    Коментиран от #36

  • 32 qqqqqq

    13 3 Отговор
    1,36 - 1,31 паунда точно в този момент на бензиностанция Шел в Лондон. Цените не са високи, ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НИСКИ. Борете се за по високи заплати.
  • 33 Престанете

    15 0 Отговор
    Да дразните хората... Всеки нормален човек си задава въпрос:А какви са заплатите някъде по Европа, и тук. И какво се случва, лъсва посредствеността на озаглавената статия
  • 34 Усмивката

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Моите уважения ,но не са ли се сетили и за по високи залатите ,да ни го наложат като задължание .Задължение не трябва да има само кога трябва да плащаме.В края на краищата ,аз съм за Европа, но тя трябва да знае че Европейски съюз не са само държави ,а и гражданите..които предполагам трябва дс са защитени с права.
  • 35 Лъжец

    8 0 Отговор
    Лъжеш Бенчев лъжеш най нагло Българите
  • 36 Усмивката

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "5kof":

    Въздухът в Гърция и Сърбия е с по чист .....предполагам
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Коментар

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Компетентен":

    Ама Вече Простолюдието ЗНАЕ И СИ ИЗРАЗХОДЕНИХА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ЛОСТОВЕ ДА ГО ГРАБЯТ.
  • 39 filo

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фак":

    Ти сега ли разбра, че ние сме по-бедни от Люксембург.
  • 40 От Берлин

    3 0 Отговор
    Колко е литър бензин в БГ. Град Шчечин, на Балтийско море, Полша е на 170км от вкъщи. Сегиз тогиз ходим за нещо, 3-4 на година обикновено като ходим с децата и жената на море. Литър бензин в момента в Карефур там е 4,89 злоти, 1евро го сменям в бюрото отсреща за 4,40 злоти. Сиреч литър бензин в БГ лева около 2,16. Нафтата е колкото тука 5.05 злоти всеки да смята. Газ, в Берлин най-евтината газстанция е 51цента.
  • 41 filo

    3 3 Отговор
    Почти всички плювачите карат на газ или на метан, а реват, че бензина бил скъп. Затова никой не коментира този въпрос
  • 42 поредната лъжа

    16 0 Отговор
    В Германия, Волфсбург 1,26 евро!
    Лъжливи и крадливи боклуци мръсни!
    4 милиона българи живеят по Света, как си представят тия миндили да лъжат, като всеки има по няколко роднини или приятели на Запад.
  • 43 Да добавя

    5 4 Отговор
    Хора още ли смятате, че “на запад” всичко е лесно и парите ги сабиташ по дърветата?!?! Беше то преди 15 години. Тоз, който си има мозък изкарва и в БГ добри пари, е вижте кво правят ИТ спецялистите в БГ. Ако си заваршил тука и имаш амбиций и работиш усърдно може и да изкараш 4-5 хил. Ама аз например бухам за 1300е на месец, стигат само за разходите. Те и за туй не стигат, всички карти са ми на минус. На кръчма не сам ходил от поне 3г. Не пуша, пия по 2-3 бири навечер вкъщи. Само разхода моя за път на месец е кам 100е на месец. Дрехи не сме си купували с жената от години. То верно с деца навсякъде не стигат парите ама не е тъй лесно. Тия са тарикати за кво да плаща пари Германията за образоване и т.н. На деца като им трябва работна ръка отварят границата и влизат 1 милион

    Коментиран от #44, #49, #65

  • 44 гоу уест

    12 1 Отговор

    До коментар #43 от "Да добавя":

    Явно дотам ти стига ценза брат, за Запад се искат език, умения и бачкане, знам как е положението.
    Когато си имигрант и нямаш по специални умения и не си с перфектен език, започваш нискоквалифициран труд, бухаш за да живеят добре ДЕЦАТА ти, не ти!
    В България само бухаш и никой няма да живее добре, никога! Бъдещето на децата в България е окрадено от ДС мутрите, олигарсите и другите боклуци на прехода. Децата ти нямат бъдеще в България, както и ти няма да имаш, особено след като се пенсионираш, за разлика от на "запад", където ще взимаш една прилична пенсия, с която може и да се върнеш в България, ако все още я има.

    Коментиран от #45

  • 45 На запад хихи

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "гоу уест":

    Ти жевееш ли “на запад”? Аз съм там от 2002г. Бях на 18 веднага след гимназия смея да твурдя, че имам не ниско езиково ниво. Над две трети от обществото няма “восок” ценз. Как ти се струват пенсии от 800евро? Берлин вече стана скъп. В момента една малка квартира е над 450евро с голяявм късмет. Едностайна!
    С жената се принудихме да се изместим в едно село на 50км от Берлин, едно за да спасим децата от града щото става много зле и да ни е Евтино. Ако искаш, да можеш да изкарваш пари. В един момент обаче ти Живееш тука не си Само на гурбет да бухаш като луд. Само се съгласявам се едно, в БГ инфраструктура, образование и медицина много зле! От там всичко губи смисъл!
  • 46 възмутен

    6 1 Отговор
    И най-бедни, най-опоскани от тунеядците. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ, МРЪСНИ ГРОБАРИ, НАЧЕЛО С ТЪПИЯ ВИНЕТУ!!!!!!
  • 47 мамут

    5 2 Отговор
    от 13г.съм из европа,по моята специалност получават от 19 до 25 че и 30 евро на час а литър гориво 1.20 1.30 как съпоставяте че са евтини горивата в бг.при заплата около 600-800лв и тяхна средна около 2000 евро
  • 48 Нафта

    4 0 Отговор
    Имам роднина в чехия, сипва нафта в бг стига колкото да стигне до чехия. Зарежда в чехия идва си и кара колката още два-три дни...
  • 49 мамут

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Да добавя":

    вярно..но не всеки може да е ит специалист,нали трябва някой да работи да се произведе като се почне от селскостопанство лека промишленост и т.н.

    Коментиран от #53

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Заплата

    6 0 Отговор
    Само ще вметна защото заговорихте за заплати.
    Та моята бивша шефка ми обясняваше как в испания работниците на моята длъжност работили повече. Попитах я каква заплата взимат и отговора беше : 2000 евро с осигурена храна транспорт и квартира. Моята заплата беше 600 без никакви добавки. Е ти ме лъжеш че ми плащаш аз те лъжа че работя
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ахам

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "мамут":

    За чобанин дават в момента в БГ по 100лв надник, в нашия край в БГ има големи птицеферми дават по над 1000 лв, имам приятели които плащат между 50-100 лв надник в БГ за бране на плодове НИКОЙ НЕ ИСКА. В БГ ПОСТОЯННО се търсят мазачи, зидари... майстори, заварчици и т.н. Всички тези неща се научават за няколко месеца и дори в БГ искатват по над 1500лв на месец. НИКОЙ НЕ ИСКА
    Не ви се работи бе хора. Щом на човек не му се работи значи има избор. Ако тук спреш да работиш 2 месеца или не работиш достатъчно СИ НА УЛИЦАТА. Това е истината

    Коментиран от #60

  • 54 3333

    5 1 Отговор
    Направо напишете, че цената на горивата в БГ е най евтина в целия свят. Спокойно да ги вдигат на 3лв/л.
  • 55 Nevidim

    2 0 Отговор
    И най ниските заплати........
  • 56 Геле

    2 0 Отговор
    Да - ама и най-лошокачествените горива при най-ниски заплати.... Забравихте какво се случи с "Амоко" , когато направи бензиностанции в БГ - дойдоха , видяха какво се случва тука и избягаха... Защо?????....Имах възможността да заредя няколко пъти бензин от "Амоко" , където в момента е също бензиностанция, но - друга... Да ви казвам ли изобщо , че работата на двигателя с бензина на "Амоко" бе невероятна, не можех да повярвам , че това е същата кола...Не си спомням - но май изкараха само няколко месеца и си заминаха...И до там бе с хубавия бензин в БГ...
  • 57 БатП

    4 0 Отговор
    Абе, изедници, защо си позволявате да гледате в Европа как е? Да не би да сте осигурили същите условия за живот, че да ни налагате горивата със същите данъци и акцизи като в истинската Европа? На какво отгоре сравнявате нашите горива с тези в Австрия и Германия и какви ли не страни с многократно по-висок стандарт за живот? Като искате да облагате като там, защо не направите същите пътища? Не беше ли в Австрия пътния данък вкаран в горивата? Колкото повече караш, толкова повече пътен данък плащаш, логично, използвал си пътя повече. А тук какво, над лев акциз и данък плащам на литър гориво, отделно 500+ ми е само данъка. Аман вече, за качеството и колко ми гори тук и там пък направо не искам да започвам темата... Експерт бил хаха
  • 58 Ivan

    2 0 Отговор
    по евтини са в Полша, Унгария, Луксембург, Сърбия, Македония в Чехия също
  • 59 арогантен

    0 0 Отговор
    Къде е ВЕСО МАРЕШКИ да ми обясни сега, има ли картел или няма? Къде е тоя за*ник да обясни за цените на горивата ,спрямо заплатите? Да сравни заплатите и литър бензин в Германия и в кочината БГ.
  • 60 Заплата

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Ахам":

    И къде тоя надник 100 лева за чобанин че нито в пловдив нито в софия е толкова. Отделно 1000 лева за птицеферма е супер малко.
  • 61 слави

    1 0 Отговор
    Преди години се притеснявахме да не станат горивата 2лв, сега се радваме като станат два лева.. шантава работа.
  • 62 333

    3 0 Отговор
    Отварям fuelo, и гледам в Сърбия средна цена 153.46RSD и за 95 в Сърбия. Това е 2.54лв. Дизел средна цена 172,52RSD, което е 2,82лв. Бензина в македония средно е 2,27. Дизела им е супер евтин. В Румъния бензин 2,40, дизел 2,53. Румънците имат петрол, и то доста.
    В Норвегия бензина е 3,48, дизел 3,34. Викат им шейховете на Европа. Имат толкова петрол, че не могат да го изгорят. Могат да дават по 100л на домакинство месечно безплатно, ама не го правят. Бензина е евтин в Турция - под 1,75лв е, ама това не е от хубаво. Като им беше добре икономиката беше близо два пъти по-скъп, отколкото тук. В повечето държави от соц лагера в ЕС е 2.30-2.33, което е някакви 5ст под цените в България. Като сложиш картите с отстъпки, които всички ползваме, става горе-долу равно. Средната заплата в Сърбия е 830лв месечно, в България е 1120. Това е бруто преди данъци и в двата случая. Няма толкова драма в цената на горивата в България. Има проблем със заплатите. В Румъния заплатите за 10 години са се увеличили три пъти, тук два.
  • 63 ваз

    0 0 Отговор
    На лукойл и една дума не им вярвам.Руска пропаганда скалъпена с лъжи.Защо в Румъния постоянно ги разледват и съдят за данъчни измами. А щетите които нанасят на двигателя некачествените руски горива ?
  • 64 гощо

    0 0 Отговор
    Хляба и горивата трябва да се Освободят от всякакви такси и да се следи за минимална надценка при продажбата на дребно. Все пак е търговия иска си инвестиция персонал разходи.Но никакви свободни съчинения и импровизации от търговците. Както е закачен лева към еврото.Продаваш през някакви стотинки.
  • 65 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Да добавя":

    В провинцията е друго.Като си пич ,що не ходиш на море в София на Витоша?
  • 66 Чичо

    1 0 Отговор
    Тъпа пропагандна поръчкова статийка, пълна с откровени лъжи! Само преди седмица зареждах дизел на бензиностанция в една от индустриалните зони на Люксембург и цената, превърната в левове бе 2,18!!!! Нито стотинка повече!!! 2,18 лв, в Люксембург! Страната с най-висок стандарт на живот в Европа!!!! Да не говорим, че при продължаващия спад на цената на петрола, у нас цените за крайния потребител растат неконтролируемо!!! Нагли герберастки крадци!
  • 67 Грую

    0 0 Отговор
    Заплатите - тоже!
  • 68 кер

    0 0 Отговор
    Скъпо било.... А войната в Сирия кой ще я плаща?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Белчо

    1 0 Отговор
    Само от днешните две статии, списващият Венци Михайлов,изкара две министерски заплатаи! Браво Венци!!!
    Много точни цифри-и наистина - в територията на любимият ти Винету,горивата са най-ефтини.
    НО, най-ефтини само като номинална стойност.
    Хайде сега, за да си точен до край, да вземеш да побликуваш средната работна заплата в държавите, в които горивата са по-скъпи!
    Ама в лева,ако обичаш!
  • 71 Гого

    0 0 Отговор
    Как ще са най евтини като в Турция литър бензин е 1,70 ????
  • 72 Маке

    3 0 Отговор
    В Македония цената е 50 MKD = 0.81 euro... , a го купуват от Лукоил... за какво говорим!
  • 73 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Светослав Бенчев - този да няма нещо общо с онзи "живия погребан от БСП" - Бенчо Бенчев?
  • 74 Vesko

    0 0 Отговор
    Да затваряме пътища,граници ....протести до краи и ще видите как ще свалят горивата..........тук трябва бенз да не е повече от 1.8 ,а дизелът от 1.6
  • 75 Томи

    0 0 Отговор
    В Австрия е 1,30€.
    Не пишете глупости!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове