1 324 13

Прокопиев съди България в Страсбург

Съвпадението с акциите срещу Баневи са нарочно търсен ефект - да съберат двата сюжета заедно

Венцислав Михайлов

Бизнесменът Иво Прокопиев е подал жалба в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург заради действията на Комисията за отнемане на имуществото (бившата КОНПИ), съобщи той в сутрешния блок на bTV и уточни, че делото е преминало етапа за допустимост и ще се гледа.
Повдигнатото през миналата седмица от прокуратурата обвинение срещу него за пране на пари във връзка с приватизацията на "Каолин" не е включено в иска му, защото е ново.
Според него обвинението срещу него за пране на пари около "Каолин" е нелепо и никога няма да го внесат в съд.
По думите му, е много важно мътната вода в приватизацията да се отдели от чистата. Според Прокопиев "Каолин" е обратното на това, което се случва в "Полимери", за източването, на което прокуратурата повдигна обвинение на семейство Николай и Евгения Баневи.
„"Каолин" е работещо предприятие, собственост в момента на световноизвестна фирма и от едно фалирало навремето предприятие сега е в основата на цял керамичен клъстер с много преки и косвени ефекти върху икономиката", заяви той.
Прокопиев смята, че огласяването на обвинението от страна на прокуратурата е направено нарочно сега, като конкретна причина е последният брой на издавания от него вестник "Капитал" с материали за т.нар. "дупка на Георги Гергов" във Варна и др.
"Съвпадението с акциите срещу Баневи са нарочно търсен ефект - да съберат двата сюжета заедно. Това, което излиза над чертата обаче, е тоталната, груба и незаконна атака срещу всички независими медии в България", подчерта бизнесменът.
По думите му, преследвания, освен срещу него има и срещу издателите на в. "Сега" и "Клуб Z".

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гриша
  Отговор
  1 15:55  29.10.18
  Со ро сои д. Доживотна присъда за терористична дейност срещу българия
 • Шарлатанче
  Отговор
  2 15:57  29.10.18
  Един от многото съсипващи държавата ни, да съди държавата. Права имат хората, а този какъв човек е.
 • ТАСС
  Отговор
  3 15:58  29.10.18
  На стената и консултация с г-н Калашников .
 • Гост
  Отговор
  4 16:00  29.10.18
  А кога придоби "Каолин" за стотинки не рева, а?

 • Помнещ
  Отговор
  5 16:15  29.10.18
  Да бъде разровена всяка негова сделка
 • Кико
  Отговор
  6 16:22  29.10.18
  Наглец! Държавата да осъди него, не той държавата!
 • аката
  Отговор
  7 17:10  29.10.18
  крадец гаден разсипа каолин.
 • Мартин
  Отговор
  8 17:19  29.10.18
  В разбойническата приватизация на работещи и печеливши предприятия в България има само мътна вода и една от тези мътни рекички е именно тази на Иво Прокопиев! Дано обвинението към него не е само прах в очите, ами наистина да го докажат и Прокопиев да бъде вкаран в затвора!
 • Петко
  Отговор
  9 20:35  29.10.18
  Я,това бил гризача от Разград,е тази ухилена жаба няма да може да обясни откъде са милионите му.
 • Добри от Добрич
  Отговор
  10 20:40  29.10.18
  Чудно! Заради некъдърниците в прокуратурата, България(тоест данъкоплатците) ще платят на прокопиев сумати пари. Тези така наречени „магистрати” са поставени на постове, за да изпълняват политически поръчки и не им пука, че народа ще плати накрая масрафа. Ако могат - да го осъдят като хората, ако не могат, няма да е първия. Това което става в момента е най-гадно за обикновенните хора, които честно си плащат данъците.
 • Uflaf
  Отговор
  11 07:28  30.10.18
  Тази змия ако не е в затвора и успее да осъди нещастния народ да плаща за това ,че тук е станал незнайно как мултимилионер ще си е поредната подигравка с България . Би трябвало да попитаме след това "Кой съдия ,прокурор и адвокат се назоби с крадените пари." Онези в държавните служби взимат от години четири цифрени заплати и накрая да плащала държавата. Що бе ? Групова безотговорност ли пак ,като във всичко държавно и партийно ? Само отделния работещ и плащащ си за това човечец ли е отговорен. До кога ? Кой поред циганин или мошеник ще е тоя?
 • Хасанчо
  Отговор
  12 07:31  30.10.18
  Държава в която си израснал и успял може да я съди само престъпник. Да беше затворник и нещо да се мъчи да се измъква бих го разбрал , ама то мултимилионер дето е с връзки в системата да съди страната си ,т.е. народеца му е крив и иска още пари.
 • Шаран БГ
  Отговор
  13 07:32  30.10.18
  Минаха тридесет години и "другарите" станаха нагли -и-и-и ....... Дядовците и бащите им се надяваха, че като изтрепят доста народ, останалите ще живеят по-добре. Е внуците им заживяха много по-добре... Партията -майка им хариза труда на строителите на социализма, т.е. активите на Народната република ...... и станаха капиталисти с "човешки права". Сега като осъди България , бат, Бойко ще се бръкне в дълбокия джоб и ще изплати всичките щети на "човека "....... Да много е важно да се отдели" мътната вода на приватизацията от чистата" Санким имало и "чиста ", пък аз да не знаех !?!?

Напиши коментар:


Публикувай