1 535 4

Влак прегази 13-годишно дете в Русе

Движението между гара "Русе" и гара "Русе-разпределителна" е спряно

Влак прегази 13-годишно дете в Русе
Константин Карагьозов

13-годишно дете е загинало, след като е било прегазено от влак в Русе, съобщиха очевидци на инцидента, цитирани от TVN.

Трагичният инцидент e станал на успоредната по железопътната линия ул. „Родина“, недалеч от бл. „Шабла“. Най-вероятно детето се е прибирало от училище.

От пресцентъра на "Холдинг БДЖ" ЕАД потвърдиха, че при преминаване на локомотив с три вагона в участъка между гарите "Русе" и "Русе-разпределителна" влакът е ударил дете. При преминаването на композицията машинистът го забелязал да стои в близост до железния път и подал многократен звуков сигнал. Въпреки това детето не се е отместило, при което попаднало под композицията.

На мястото работи екип на полицията, който изяснява причините за произшествието.

Русе / България

Още по темата

 • Влак измина 92 км. без машинист

  Влак измина 92 км. без машинист

  Товарен влак е преминал 92 км. без машинист, съобщи ABC. Случаят е станал в западната част на Австралия. Влакът е бил натоварен с желязна ...
  5.11.2018
  3 127
  13

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ванката
  Отговор
  1 15:38  29.10.18
  толкова много народ умря на тази жп линия и никой нищо не прави за да обезопаси района имало ппставени табели преминаването забранено?!? защо във всяка европейска държава жп линиите са затворени участаците които преминават през градовете а тук неможе кмета нарина милиони в ръцете на местния гербаджииски мафиот "бизнесмен" за инфраструктура но за тази линия нищо не се прави???
 • дипломиран историк
  Отговор
  2 15:46  29.10.18
  Това е най-краткият път до Университета и още няколко училища в района.Парадоксално е, но напрактика това е най-безопасното място за пресичане, през линията отколкото по другия маршрут покрай Хлебозавода.Кметът е корумпиран, тоя Център колко пъти го трошиха и правиха, а аз където живея даже не кърпят улиците.Няма контрол, а се потрошиха маса пари.Следващото трошене е от Липник до Мототехника за 5 млн и отгоре.
 • Машинист
  Отговор
  3 16:08  29.10.18
  Бог да го прости детето----положението в БДЖ е зле от години---разпадащи се локомотиви 40--48годишни опасни и за нас ,много часове над норма, недоспиване ,ужасни условия на труд,за тази отговорност и стрес мизерно заплащане
 • стрелочник
  Отговор
  4 10:18  30.10.18
  когато си със слушалки в ушите и не се огледаш това се случва,и на прелеза преди години се случи същото.

Напиши коментар:


Публикувай