990 7

Тихомир Безлов: С акция „Олигарх“ се прави някаква ревизия на прехода

Независимо кой е на власт, всеки има група олигарси, които започват да стават привилегировани, коментира Безлов

Мария Атанасова

Има два модела за печелене на популярност – вдигате доходите и наказвате лошите, така Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира арестът на семейство Баневи в предаването „Тази сутрин” по bTV. По думите му има и хипотеза за контрол на други политически сили.

„Показвате, че така контролирате играта”, отбеляза още Безлов.
Двамата бяха арестувани във Франция заради разследване на приватизираното и после фалирало предприятие „Полимери”. Прокуратурата започва досъдебно производство за пране на пари, данъчни измами и присвоявания.

„Ползата от този арест би била усещане за справедливост. Но колко е възможно това, има десетки процеси, но няма присъди”, каза Тихомир Безлов.
„Независимо кой е на власт, всеки има група олигарси, които започват да стават привилегировани – дали ще им купувате дупките или ще им дават ТЕЦ-ове, това е част от играта", коментира още той.
Според Тихомир Безлов с акция „Олигарх“ се прави някаква ревизия на прехода.

„Ако говорим за семейство Баневи, това е класическият фонд за масова приватизация. Масовата приватизация е най-голямото разпределение на активи и практически най-класическата измама, защото милиони хора си вложиха боновите книжки във фонда“ допълва той.

„За разлика от мутрите, които си взимат със сила магазини и застраховки, олигарсите го правят през политиците”, коментира Безлов.
Според Безлов ревизия на прехода е възможна, зависи каква е ползата, но всички сме скептични доколко е възможно това.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • моя страна моя България
  Отговор
  1 08:52  30.10.18
  Дааа, и това е поредната доза прах в очите на тоя изстрадал народ!
 • Анонимос
  Отговор
  2 08:54  30.10.18
  Ревизия на прехода се прави на всички а не избирателно! Не чувам никой да е привикал Иван Костов. Има и доста по знакови личности в България от Баневи, Стайкови, Арабаджиеви! Или правиме ревизия само на неудобните и не модерните?
 • 3 09:09  30.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • дог ийт дог
  Отговор
  4 09:10  30.10.18
  Присъди има ли? В Затвора има ли олигарси?????? НЯМА, няма и да има!? Ква ревизия е това? Това си е жив рекет на по "бедните" боклуци, щото вече не остана нищо за крадене. Кой да рекетират, то всички милионери са олигарси, мутри и ДС агентури, с две думи - дърти комунета.
 • дог ийт дог
  Отговор
  5 09:11  30.10.18

  До коментар #3 от "CUKOVSKI":

  Бате, пиши на кирилица, няма кой да ти чете шльокавицата, така или иначе ще ти изтрият коментара!
 • Тръмп
  Отговор
  6 09:12  30.10.18
  Съдиите решават накрая и за това няма присъди!:)Съдиите докато се продават няма да има справедливост!:)А без справедливост има хаос и нищета!:)
 • горките олигарси
  Отговор
  7 11:33  30.10.18
  Живи да ги оплаче човек.Ей сега вече изгоряха!

Напиши коментар:


Публикувай