685 2

Общината обнови водопроводите на осем улици в Свиленград

Тези улици ще бъдат изцяло асфалтирани след зимния сезон

Общината обнови водопроводите на осем улици в Свиленград
Венцислав Михайлов

Община Свиленград подмени старите етернитови водопроводи по осем улици в града. Чрез безизкопна технология вече са положени около 5 км. нови полиетиленови тръби по улиците „Ген. Скобелев”, „23-ти септември”, „Отец Паисий”, „Васил Левски”, „Тодор Кирков”, „Комуна”, „3-ти март” и ”Георги Кирков”. Тези улици ще бъдат изцяло асфалтирани след зимния сезон. Дейностите се финансират със средства от бюджета. Безизкопният способ позволи по-малко замърсяване и разрушаване на настилките, без да се затварят уличните платна за движение.

Общината обнови водопроводите на осем улици в Свиленград

Напролет предстои следващ етап от обновяването на градската инфраструктура с включването на още 28 улици. Ще се извърши подмяна на водпроводната мрежа, след което те ще бъдат асфалтирани и благоустроени. Финансирането за това е осигурено с решение на Общинския съвет за заем в размер на 3 млн. лева. Освен това общината е разработила и подала към Програмата за развитие на селските райони проект за безвъзмездно финансиране на рехабилитация и облагородяване на градски улици.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 23:02  30.10.18
  Абсолютно същото правят и на мойта улица с едни големи багери и камиони.Кого лъжете бе водопроводчици скапани-тръбите нови,но ВОДАТА СЪЩАТА С НОВИ ЦЕНИ!
 • Манаф
  Отговор
  2 02:20  31.10.18
  Ама твоята тръба издържа напъните .

Напиши коментар:


Публикувай