2 070 8

Адвокати подозират търговия по делото срещу кмета на "Младост"

Иванчева и Петрова още са в ареста, а посредникът Дюлгеров си е у дома

Адвокати подозират търговия по делото срещу кмета на "Младост"
СЕГА

Двойният аршин на спецсъда и прокуратурата лъсна с факта, че бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, обвинен, че е посредничил при подкуп, си е у дома, а отстраненият кмет на района Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, освободени на хартия от съда, чакат в ареста.

Това коментира в. „Сега“.

Адвокати заподозряха, че прокуратурата и единият от обвиняемите са сключили някаква сделка и той е получил по-лека мярка срещу бъдещите показания в подкрепа на обвинителната теза. Според юристите това е напълно възможно. "Това е търговия с процесуални права - който говори, е с по-лека мярка, който не говори, стои в ареста", заяви един от тях, пожелал името му да не се споменава.

Официалното обяснение е, че прокуратурата се е отказала да протестира мярката на Дюлгеров, докато за Иванчева и Петрова не е. Факт е обаче, че за двете жени съдът се произнесе, че ги освобождава, но трябва да изчакат дали прокуратурата ще обжалва. За Дюлгеров обаче съдът не направи уговорката, че трябва да чака решението на държавното обвинение. Още при постановяването му съдът е заявил, че то влиза в сила веднага.

В същото време прокуратурата хвърля всички сили, за да предотврати излизането от следствения арест на Иванчева и Петрова, въпреки че според съда вече са разпитани свидетелите, които работят в общината, и подсъдимите няма как да им повлияят.

От държавното обвинение не пожелаха да коментират защо нямат нищо против освобождаването на Дюлгеров. Прокурорът Илиян Рангелов заяви само, че имат още един ден срок, за да възразят срещу по-леката мярка. Не каза обаче дали ще го направи.

Делото за подкупа продължи и в сряда, въпреки че Петрова настояваше да не се дава ход. Тя твърди, че е нарушено правото й на защита, защото в ареста е тъмно и тя не може да се запознае с материалите. Съдът отхвърли този аргумент. Бе разпитан председателят на Националната асоциация на строителните фирми Георги Шопов. Той познава Дюлгеров и бизнесмена Александър Ваклин, който твърди, че му е искан подкуп. Шопов обясни, че никога не е запознавал двамата, но е възможно да е направил връзката между тях, давайки телефонните им номера на другия.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гражданин
  Отговор
  1 10:03  01.11.18
  Цялата тази работа "мирише" от самото начало. Не защитавам никого и съм против корупцията, но тези две жени не са рецидивисти. Съществува и домашен арест. Мисля, че някой яко е натопил жените и сега си върти синджирчето. Дано правосъдието да победи, въпреки, че сме в България.
 • 3333
  Отговор
  2 10:07  01.11.18
  Случаят е спорен и когато човек не е сигурен подобре да си мълчи. Дано съдът да го разреши по най справедливия начин. Защото ако не са виновни излиза, че живеем в мракобесна държава.

  Коментиран от #3, #4

 • Пешо
  Отговор
  3 10:29  01.11.18

  До коментар #2 от "3333":

  За съжаление точно в такава държава живеем. Цацаратурата обслужва политически и мафиотски интереси, а пренебрегва интересите на държавата и хората.
 • читател
  Отговор
  4 10:31  01.11.18

  До коментар #2 от "3333":

  Когато човек не е сигурен не е добре да си мълчи срещу нарушаването на човешките права. Добре е да търси правосъдие и да го изисква. Не сме овце, нали!
 • filo
  Отговор
  5 10:50  01.11.18
  Адвокат = престъпник.
 • Пишо
  Отговор
  6 11:30  01.11.18
  Когато адвокат изказва публично съмнения значи че не му е чист косъма.
 • бай Коста
  Отговор
  7 21:14  01.11.18
  всичко е въможно в тази , престъпна, крадлива и терористична държава ,,,България ,,,
 • бсфн
  Отговор
  8 21:46  03.11.18
  това е България престъпника в къщи,а невинните в затвора това е цялата истина който е с герб е добре който е против е на топло.

Напиши коментар:


Публикувай