608 3

Таксиметровите услуги в Смолян поскъпнаха

Превозвачите вдигнаха тарифите си с по 10 стотинки на километър

Таксиметровите услуги в Смолян поскъпнаха
Константин Карагьозов

Цените на таксиметровите услуги в Смолян се повишиха, като 1,5 лв. е първоначалната сума при наемане на кола.

„От 12 години цените на тарифите за превоз на пътници в областния град не са променяни", каза Захари Костадинов, управител на една от таксиметровите компании, пред БНР.

„Вдигнахме тарифите с по 10 стотинки на километър. Дневната става един лев, нощната става 1,10 лв., досега бяха 89 и 99 стотинки. Първоначалната малко повече я вдигнахме… 1,50 става първоначалната“, каза той.

„Обстоятелствата и причините са много, най-вече горивата, освен горивата и застраховките се вдигнаха, осигуровките естествено, да не говорим. Просто животът поскъпна доста. Извиняваме се много на клиентите, които ползват таксиметровите ни услуги, но нямаме друг изход“, обясни Захари Костадинов.

„Това всичко е удар по джоба на потребителя“, „това увеличаване е нож за всеки“, недоволстваха родопчани.

„Шофьорите са прави, че искат увеличение. Потребителите не са прави, защото нямат увеличение отникъде. Клиентите нямат увеличение отникъде“, бе друг коментар на поскъпването.

Смолян / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 13:58  01.11.18
  Че там и таксита ли има?
 • Перко
  Отговор
  2 14:45  01.11.18
  До кьщи возят ли?
 • незнайко
  Отговор
  3 09:09  04.11.18
  Не помня, но след свалянето на цените на бензина навремето, от 2.50 на 1.80 да са паднали цените на такситата и стоките !!! Сега като се вдигат отново цените на горивата, след тях поскъпва всичко !!! ТОВА ЛИ Е ТЪПАТА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ???

Напиши коментар:


Публикувай