712 2

Денят на народните будители в Пловдив

Празник

Денят на народните будители в Пловдив
Венцислав Михайлов

Памет, дълбока почит, свързаност между поколенията – това са най-често изричаните думи по случай 1 ноември – Деня на народните будители. Те прозвучаха ден преди празника и в поздравителния адрес на кмета на район „Северен“ инж. Ральо Ралев до всички директори, учители и ученици на детски и учебни заведения.

Истинска кулминация многобройните тържества за светлия български ден на признателност осъществиха най-малките граждани на района – децата от подготвителна група на ДГ „Захарно петле“. Техни гости бяха представители на кметската администрация, водени от секретаря на района Десислава Йорданова, както и гости от ОУ „Димитър Димов“. Присъстващите посрещна с приветствени думи за празника на будителите директорът на детското заведение Цветанка Лазарова, заобиколена от своите радостно възбудени възпитаници и учители. Стегнати в трикольорните одежди на националния флаг, децата оживиха с трепетни гласчета имената на незабравима плеяда дейци на просветното и революционното дело: Паисий, Левски, Ботев „проговориха“ чрез думите, останали в съкровищницата на националната памет, а пламенното „Тих бял Дунав“ и маршовата стъпка на малките захарчета трогнаха до сълзи присъстващите.

Директорът благодари на своите малки родолюбци за сърцатите превъплъщения, на учителите си – за свършената работа за подготовката и реализацията на празника. От името на гостите благодарност за прекрасните емоции поднесе Н. Нончева, гл. експерт „Образование“, която честити на всички присъстващи светлия празник на народните будители и пожела децата да обичат и пазят българското име, да се учат от примера на най-достойните българи, запазили за поколенията България, нейното свята същност, нейното достойнство и вяра в бъдещето ѝ.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 03:46  02.11.18
  Дано всичко е от сърце , а не пак евтин PR.
 • Фатих Мехмед
  Отговор
  2 09:17  02.11.18
  Поредния срамен и позорен ден за таз територия

Напиши коментар:


Публикувай