1 Ноември, 2018 18:17 4 257 29

Неграмотна изцепка в декларацията на ГЕРБ за Деня на будителите

  • ден на будителите-
  • герб-
  • декларация

Милена Дамянова беше избрана да изчете декларацията

"Ще си позволя да цитирам още един велик ум на нашето време, Ред Бредбъри (бел. ред. - става въпрос за Рей Бредбъри), който казва в "451 градуса по Фаренхайт":

„Днес всеки знае, твърде е уверен, че с него нищо няма да се случи. Другите загиват, но аз оставам! Няма никакви последствия, никаква отговорност. Бедата е там, че има!". Това прочете от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-министър на образованието Милена Дамянова.

Тя беше избрана да изчете декларацията на партията на Борисов за Деня на народните будители. Иронично или не, в декларацията пише и следното:

"Учените хора именно са отървали човечеството от клещите на тиранина; но за голяма жалост, че ние нямаме още такива учени. Занапред е господ…", т.е. думата "Господ" е написана с малка буква, като цитатът е взет от Захари Стоянов.

В декларацията си обаче ГЕРБ казва, че днес, 2018 година, "Господ е добър към нас…, защото имената на будителите са много и се множат всеки ден" т.е. буквално в следващото изречение вече първата буква за същата дума е главна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимос

    92 4 Отговор
    В тая партия има ли изобщо нормални хора?
  • 2 бау

    44 11 Отговор
    Харесвам я, не ме притеснява, че е малко неграмотна. мМ
  • 3 Някой

    26 3 Отговор
    Бряяяя, а коя е Светослава ?
  • 4 Тръмп

    7 36 Отговор
    Ингилизова,вие също сте пропуснали запетаята пред ”т.е.”,а също ще добавя и превода на т.е.,който е руски и е съкращение на ”то ест”!!!:):):)Ред не е объркано с Рей,направено е умишлено с намек за червения Генерал!:):):)
    Поняли меня или нет,другарко???:):):)
  • 5 ХайСикТир

    61 2 Отговор
    Бе кво очаквате от изгорял пожарникар и полуграмотен физкулт-даскал?!
  • 6 ТОЧКАТА

    48 2 Отговор
    Нормално ,то ГЕРБ са спецове грамотни само в усвояването на еврофондове!!!!Там грешка нямат.
  • 7 Дърва

    41 2 Отговор
    Един сричка друг не може да чете това е нашият парламент.Време е за нови избори
  • 8 Тръмп

    11 21 Отговор
    Заглавието ви е неграмотна изцепка!!!:):):)Заглавието ви е на жаргонен-уличен език!:):):)В Деня на Будителите,можеше да ползвате по-висок стил на писане!!!:):(Ако можехте?????:):):)

    Коментиран от #11

  • 9 ГРОБ - НЕвидими резултати

    34 2 Отговор
    Спокойно, не само у нас се случват такива неща. Боко трябваше да остане с костюма за Хелоуин
  • 10 У лево е Крим

    45 2 Отговор
    Нека Ви провокирам с един въпрос! - Преди целуващите чужди задници резитираха руски автори. Сега същите цитират английски и американски такива... - Та въпросът ми е: - Каква е разликата на настоящето с онова преди 89 година? Моят отговор е: - Никаква! И преди и сега мразя онези, които целуват чужди задници. Ненавиждам ги всичките! В денят на Будителите цитира американски автори... - Срам, Позор и нихилизъм! И това е човек, който има претенции, че е е специалист в сферата на образованието. Да и го набия отзад с макарите цялото американско творчество на тая пача! - Не можа ли да цитира фрази на някой от именитите Българи?

    Коментиран от #12, #14

  • 11 ТОЧКАТА

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмп":

    Не се пени толкова...Неграмотен ,алчен,жаргонен е ЕЛИТЪТ НИ...А ТЕ трябва да са ОСНОВНИТЕ будители....Погледни анкетата има ли ЕДИН там.....,,Господ е ДОБЪР с нас/ГЕРБ!!!/....,,,/извадено от контекста/....ма то това си е контекста!!!!!
  • 12 Цитира

    2 15 Отговор

    До коментар #10 от "У лево е Крим":

    Цитира ти и Захари Стоянов. Спи спокойно!
  • 13 гнида

    29 1 Отговор
    Мисля , че има изтървани запетайки ! Ще го потвърдя , когато прочета оригинала ... А истината е , че герб е партията на неграмотните , циганите и се управлява по авторитарен начин ..... Типично ретроградно творение на един сбъркан преход !
  • 14 ИМА РАЗЛИКА АМА МАЙ СИ МАЛЧИШКА

    18 5 Отговор

    До коментар #10 от "У лево е Крим":

    И НЕ ТИЙ ЯСНО. ТОГАВА НЯМАШЕ РУСКИ БАЗИ ТУК И КВАТО БЕШЕ ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА ТАМ И ТУК БЕ СЪЩАТА. ДО СТОТИНКА ЗА ДРУГИ ТЪРГОВСКИ ПЛЮСОВЕ НЯМАМ ВРЕМЕ А ТУК СЯ КОЛКО КРАВАРСКИ БАЗИ ИМА И ЦЕНАТА НА НАШИЯ БЕНЗИН ЩО НЕ Е КАТО В КРАВАРИЯ ЩОМ СМЕ УЖ БРАТЯ ПО ОРЪЖИЕ А НЕ КОЛОНИЯ..?????

    Коментиран от #17, #22

  • 15 месара

    7 23 Отговор
    комунистите избиваха българските будители в мазета и по улиците, на тях будители не им трябват, на тях им трябват овце!
  • 16 геп

    20 0 Отговор
    Калинка, Калинка, Калинка мая...
  • 17 У лево е Крим

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "ИМА РАЗЛИКА АМА МАЙ СИ МАЛЧИШКА":

    Говорех само за лизачите. - Другото е ясно.
  • 18 Тръмп

    7 2 Отговор
    ”Господ е добър КЪМ нас”,а не ”С” нас!:):):)Дяволът и Комунистите са заровени в детайлите и преиначаването на смисъла,чрез лъжи!!!!
    Ингилизова,”следващото изречение” винаги започва с главна буква!:):):)
  • 19 Чичо

    8 0 Отговор
    Калинка № 180 ???
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 2 Отговор
    Страхотна НОВИНА, няма що...
    ОСТАВКА, ОСТАВКА....

    Коментиран от #24

  • 21 Baba Gica

    3 2 Отговор
    Израстнах с неграмотници, или израснах. Уплетох се вече, освен ако не съм се оплела. Не мога да ги разбера тея правила за езика. И кой е неграмотния или неграмотният? Кой преценя или преценява?
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "ИМА РАЗЛИКА АМА МАЙ СИ МАЛЧИШКА":

    В СССР - Русия, на много места, дълги години, бензиноколонки с броячи нямаше. Бензинът се продаваше на РЕЗЕРВОАР. Ценоразписите бяха за резервоар на мотопед, резервоар на мотоцикъл...на кола....на камион.
  • 23 Хиена

    12 1 Отговор
    ГЕРБ = интелектуални инвалиди! 🔫
  • 24 .Д.Кънев

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не оставка а изритване по формула.
  • 25 Баба на 57 г

    3 1 Отговор
    До баба Гица.Много добре сте го написали! С това " обновяване" на граматиката,неможещи,да се разбере,как е правилно,да се напишат дадена дума или израз.Сама виждате,че дори езиковедите,оттолкова промени в българската граматика,немогат да обяснят правилния словоред.Какво, да се направи,като в Министерството на просветата има,само неграмотници,които обновяват българската граматика, както намерят за добре. Що се отнася до речта на Милена Дамянова,послучай Денят на Народните будители,по-глупаво реч, оттази-несъм слушала! Не зная,кое й дава право,(а може би й е толкова умът в главата),точно на този ден,да цитира-Ред Предбъри(не,че не е велик писател, но нему е мястото,точно на такъв ден да се цитира,точно него). И ние си имаме велики писатели;велики герои,които са оставили трайни следи в литературата и историята ни. Но какво, да се направи?-Толкова си е умственият багаж на госпожата! Нали знаете, че в ГЕРБ,няма читави хора,нито, пък-умни такива!- Всички са болни от болестта-глупост,като се започне, от лидерът им, та се стигне, до последният редови член,така, че техните" велики“ идеи, неса нищо друго, освен публично показванена тяхната простотия.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Усмивката

    3 0 Отговор
    Не ми става ясно тоз прос българин,който си избра за премиер прос ,човек как ще го разтълкува казаното от тоз велик ум.Къде е послеслова.Тирания има в това съмнение няма.То не са насилие над баби,то не са подигравки с болни и бедни.Но остава загадка за простия българин кои са учените тикви дет ши дойдат да ни освободят.Единият вече гго знаеме ,Дилян Пеевски от кръгът на великият учен и философ Ахмет Доган.....дайте нататък господа другари от кръга Борисов
  • 28 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Баба на 57 г":

    Що не цитират т.н. предсмъртно писмо на Левски. ....Щото в това писмо има сила която и умрял ще дигне .Щом стаа дума за будители де.Ма тия на думи са само за събуждането Пък що им требе българина да се събужда .Нали на другия ден ще провиди участта си, и без тях.
  • 29 Баба на 57 г

    3 0 Отговор
    Защо нецитират предсмъртното писмо на Левски; или някой от стихотворенията на Христо Ботев; стихотворенията на Пенчо и Петко Славейкови; на Дядо Вазов и на още много наши поети и писатели. Ако,започна да ги споменавам,списъкът,ще излезе много дълг. Не зная,тази тъпа гербовиска,чела ли е, някое произведение,на някой наш автор класик?! Госпожо Дамянова,научете българските класици! Не се излагайте втакъв ден,като вчерашният,да цитирате,чужди автори. Излагацията Ви беше голяма-показахте простотията си пред цяла България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове