1 950 3

Посрещнаха 8-месечно българско бебе, изоставено във Великобритания

Бебето беше придружавано и предадено от представители на британските социални служби

Светослава Ингилизова

С много емоции премина завръщането в България на 8-месечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Великобритания. Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, представители на Дирекция „Социално подпомагане“ и приемната майка посрещнаха момиченцето на Летище „София“.

Бебето беше придружавано и предадено от представители на британските социални служби, проследявали до момента полаганите грижи за него. Със себе си те носеха любимите играчки и завивка на детето, храната, с която е свикнало, както и книга, в която е описано здравословното му състояние и направените имунизации. Приемната майка получи като подарък от чуждестранните социални работници и детската количка на момиченцето.

Държавната агенция за закрила на детето работи по случая от месец март 2018 г. след получена информация от Посолството на Република България в Лондон за изоставено бебе от българска гражданка. Експертите извършват детайлно проучване на случая. За съжаление, се установява, че майката и нейните близки не желаят да се грижат за него.

Затова първоначално то е настанено в приемно семейство на територията на Великобритания. След решение на компетентния съд там, детето се завръща в България и за него е предприета мярка за закрила „настаняване в приемно семейство“. Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване в страната ни.

Най-вълнуващият момент за всички бе този, в който приемната майка взе бебето в ръцете си. Тя с трепет очаква неговото пристигане от няколко месеца и вече е приготвила всичко необходимо за отглеждането на момиченцето. Това е третото бебе, за което ще се грижи заедно със съпруга си. Предишните две деца вече са осиновени и са щастливи с новите си родители.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • киро
  Отговор
  1 05:05  02.11.18
  Ако е българче да е живо и здраво и да се радва на приемните родители. Евала на тези хора че искат да го отгледат. Дано по-късно е благодарно това дете на приемните си родители.
 • Otto
  Отговор
  2 08:42  02.11.18
  Ако не е Българче ??

  Коментиран от #3

 • Гуджо
  Отговор
  3 20:38  02.11.18

  До коментар #2 от "Otto":

  да го върнат на англичаните,които търпят циганите на своя територия.

Напиши коментар:


Публикувай