553 8

Борисов домакинства регионална среща с участието и на Израел

Четиристранната среща във формата е традиционна, като всеки път се домакинства от някоя от страните участнички

Борисов домакинства регионална среща с участието и на Израел
Мария Атанасова

Министър-председателят Бойко Борисов днес е домакин на срещата на високо ниво на Съвета за сътрудничество между България, Гърция, Сърбия и Румъния, в която този път участва и премиерът на Израел.

В резиденция „Евксиноград“ край Варна Бойко Борисов събира Алексис Ципрас, Виорика Дънчила, Алексъндър Вучич и Бенямин Нетаняху, за да разговарят за напредъка по инфраструктурните проекти, които свързват страните от региона. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност, както и актуални европейски въпроси, уточнява БНР.

Четиристранната среща във формата е традиционна, като всеки път се домакинства от някоя от страните участнички. Премиерът на Израел, който пристигна във Варна вчера, се присъединява по покана на премиера Бойко Борисов.

„Желанието ни е ЕС и Балканите, като част от него, да бъдат все по-бързо развиващи се. Точно в сферите, в които Израел е водещ, а България и колегите на Балканите имат своите възможности, да развиваме тези високи технологии“, заяви вчера Борисов след срещата с израелския си колега.

Нетаняху обяви, че сред темите на разговор ще е възможността природен газ от Израел да достигне до България през Гърция. Той и Борисов имат предвидени двустранни разговори с балканските лидери, както и общ работен обяд.

„Оттук, от Варна, вляво образно казано, се вижда Крим, вдясно Истанбул, зад гърба ни е Косово. За разлика от други колеги, аз винаги съм смятал, че Балканите имат огромна перспектива, така че Израел е добре дошъл“, каза Борисов.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иванчо l-ви
  Отговор
  1 08:40  02.11.18
  К..ви яжте пийте. Бай Ганьо черпи.
 • ха ха ха
  Отговор
  2 09:09  02.11.18
  Домакинствайки лично Кратунчо е разнасял таблите с питиета и мезета, лазейки на колене! За да не питате защо на колене, ще ви кажа : Не може да гледаш сюрзена от високо.
 • Меркел
  Отговор
  3 09:11  02.11.18
  Яла Боже помози
 • Бивш гербаджия
  Отговор
  4 09:26  02.11.18
  "Пролетарий от всички страни обединявайте се" !!! Господари от всички страни заповядайте !!! Бойко дава всичко,което пожелаете !!!
 • Тръмп
  Отговор
  5 10:26  02.11.18
  Добре дошли!Положителен резултат ще има от срещата за всички без Русия!!!:):):)
 • самуил
  Отговор
  6 11:04  02.11.18
  Господ да помага на България! Дяволът е дошъл на гости!
 • 13th SS Division
  Отговор
  7 11:22  02.11.18
  Мама им чифути!
 • Карагенан (Е-407)
  Отговор
  8 13:42  02.11.18
  Заради присъствието на Нетаняху, цял свет ще разбере за Българската инициатива за четиристранните срещи на високо равнище....

Напиши коментар:


Публикувай