652 3

Приеха техническата експертиза по делото за взривовете край Петолъчката

Три вещи лица са изследвали предоставени им бойни части

Приеха техническата експертиза по делото за взривовете край Петолъчката

Ямболският районен съд изслуша и прие в съдебно заседание една от техническите експертизи по делото за взривовете край Петолъчката, при които на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници.

Три вещи лица са изследвали предоставени им бойни части, за да установят минималните и максимални температури при тяхното разрязване на същия по вид струг, на който са обработвани боеприпасите по време на взрива.

"Максималната температура при екстремни условия, при които се чупи и ножът на струга, е 160 градуса, а при нормални условия с охлаждаща течност тя не надвишава 30 градуса", съобщи проф. Станимир Карапетков, извършил експериментите.

Съдебният процес ще продължи през януари, когато трябва да бъдат изслушани още трима свидетели и всички назначени експертизи по делото, включително и техническата, въз основа на която е изградено обвинението.

Делото се гледа за втори път в Ямболския районен съд от друг съдебен състав и по ново обвинение. Обвиняеми по него са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са държали и работили с взривни вещества и не са взели необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване, в резултат на което е последвал взривът.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ванката
  Отговор
  1 14:09  02.11.18
  ама вие още ли заблуждавате хората че вършите нещо по този въпрос ???

  Коментиран от #2

 • антрашпиц
  Отговор
  2 14:23  02.11.18

  До коментар #1 от "ванката":

  Що се пич,глей колко бързо работят...
 • 3333
  Отговор
  3 16:07  02.11.18
  Както се движат през 2030 г. могат да минат на първа инстанция.

Напиши коментар:


Публикувай