1 132 4

В Сливен откриват кафене, където ще работят младежи с увреждания

Инициативата е на фондация "Милосърдие"

В Сливен откриват кафене, където ще работят младежи с увреждания
Константин Карагьозов

Социално кафене ще осигури работа на младежи с увреждания, съобщи пред журналисти Камелия Грозева, председател на Фондация "Милосърдие". Инициативата за разкриване на кафето е на фондацията.

Предвижда се в него да работят осем младежи с различни увреждания.

В кампанията за набиране на средства за заведението се включи и Младежкият общински съвет в града. Дванайсет момичета и момчета от Съвета организираха изложба - базар с изработени сувенири, бижута и предмети от потребителите на Дневния център в града. Събраната сума е в размер на 237.55 лв.

Сливен / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Не се препоръчва
  Отговор
  1 22:10  04.11.18
  Да ходят напушени тинейжъри за да не умрат от смях !
 • Гост
  Отговор
  2 01:12  05.11.18
  В ромската махала 80% са с "увреждания" , Къде ще им търсим работа ?
 • Румяна Костова
  Отговор
  3 08:54  05.11.18
  Похвална акция.Жалко ,че Сливен не е посока,в която пътувам.Иначе бих го посетила и бих оставила бакшиш.На някои хора със физически увреждания мозъка работи на по-бързи обороти от телесно здравите.За тези хора с нерадостна съдба трябва да се правят конференции ,а не за пе..рите,мечтаещи за пищна сватба.
 • Петър
  Отговор
  4 21:00  05.11.18
  Живея в Германия Фленсбург от години !Тук хората с увреждания си работят съвсем нормално и то на позиции от които зависиш от тези хора .... но никой не го пише във вестника !!! Това беше едно от първите неща които ми направиха впечатление тук. В началото си мислех че в Германия има много хора с проблеми ... НЕ . Те всички тук водят нормален социален живот !

Напиши коментар:


Публикувай