1 159 7

Бебе се роди при "полеви" условия заради затворена болница

Бебе се роди при "полеви" условия заради затворена болница
Венцислав Михайлов

Момченце се роди в спешния кабинет в Пещера, при полеви условия, без необходимото оборудване за това, съобщи БНР.

Родилката е от висопланинското село Нова махала над Батак, а екстремното раждане е започнало в кола. На помощ се е притекъл екип от Пазарджик.

Раждането е започнало на път към Пазарджик, а близките на родилката били в телефонна връзка с акушер-гинеколога доктор Елисавета Генчева. Разбирайки ситуацията, тя посъветвала семейството да спре в Пещера, тъй като специализираният автомобил от Пазарджик ще пристигне по-бързо до тях:

"Не бяхме стигнали още разклона от Нова махала, за да излязат на пътя Батак-Пещера. Жената плачеше, чуваше се, че вика и плаче в колата", разказа д-р Генчева, предаде БНР.

В късните вечерни часове обаче в Пещера работи само спешен кабинет, а болницата е затворена. За появяването на бебето при полеви условия помага доктор Папазова и сестрите Семерджиева и Костова. Пазарджишкият екип пристига в момент, когато новороденото здраво бебе и майката трябва да се обслужат с необходимия инструментариум и апаратура. За доктор Елисавета Генчева условията, при които работят лекарите в Пещера е истински героизъм:

"В Пещера болницата е почти закрита и е една много жалка картинка", каза тя.

Майката и бебето са настанени в пазарджишка болница в добро състояние.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Коментар
  Отговор
  1 18:24  02.11.18
  А 2030г.ШЕФА ИСКА ТУКА ДА ИМА СВЕТОВНО.

  Коментиран от #3

 • Чудо големо
  Отговор
  2 18:26  02.11.18
  Водил съм раждания и по къщите и в линейката. Като си "върви", няма проблем. То от "секции" жените "забравиха" да раждат.

  Коментиран от #4

 • Ryty
  Отговор
  3 18:32  02.11.18

  До коментар #1 от "Коментар":

  Шефа всъщност е лизач, един шеф не би отварял бузки
 • Кво туй
  Отговор
  4 18:36  02.11.18

  До коментар #2 от "Чудо големо":

  И на теб ти се струва че това че е затворена болницата е нормалмо, струва ти се че живееш в държава от ЕС? Само ще ти кажа, че си една от овчиците на бойко и като ти теглят ножа и на ърб ще бъдеш благодарен че си му усмукал топките

  Коментиран от #5

 • Чудо големо
  Отговор
  5 18:42  02.11.18

  До коментар #4 от "Кво туй":

  Благодарение на "овчици" като мен, Боко не ви е затворил всички болници. Но ти от де да знаеш? Нали българинът разбира от всичко и най-много от медицина и футбол, отпосле от политика.
 • СссереМ
  Отговор
  6 19:15  02.11.18
  И без чавета можем.
 • G0400LO
  Отговор
  7 19:29  02.11.18
  ...ши въ и.а и шопарите,не отклонявайте Основният проблем...Горанов???....кога ще направите така,че да плащате на ЧАС и всеки Петък....... Отговор: ЯВНО НИКОГА...

Напиши коментар:


Публикувай