5 484 30

Мая Манолова: Откривам приемна във влака за Варна. Не плача за НСО

Мая Манолова: Откривам приемна във влака за Варна. Не плача за НСО

Губи се много излишна енергия да се чудят какво да измислят, за да не съм при хората на терен. Но нали сте наясно, че аз със служебен автомобил, с обществен транспорт, с градски транспорт, с влак, моята работа ще си я свърша и никой не може да ме спре.

Така омбудсманът Мая Манолова коментира решението на правителството да ѝ отнеме служебната кола от НСО.

„Единствената реформа в бюджета на Националната служба за охрана (НСО) се изразява в отнемането на автомобила на омбудсмана. Всеки може да погледне Параграф 14. Аз не бих повдигнала тази тема, не съм я повдигала до момента, изглежда ми прекалено дребна на фона на проблемите, които имат гражданите.“ Това каза омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ, където бе помолена да коментира решението на властта да я остави от догодина без служебен работен автомобил и шофьор на НСО.

Мая Манолова подчерта, че по този повод са й се обадили десетки хора, както приятели, така и непознати, които са предложили да я возят безплатно, включително и заместник-омбудсманът на Македония, който е на посещение у нас.

„Аз обмислям дали, ако това е толкова сериозен проблем, да не се откажа предварително. Мога например да ползвам и обществения транспорт. Следващата седмица трябва да бъда във Варна. Ще пътувам до там с влак. Вярно е, че ще ми отнеме доста часове, но ще направя приемна докато пътуваме, ще обявя предварително в колко часа на коя гара ще е влакът и хората ще се качват, за да споделят проблемите си“, съобщи Манолова.

„Не знам какво да правя с парите, които ще дадат за билети, може би да ги пратя на финансовия министър, все пак, да ги осребри, защото това ще оскъпи услугата“, допълни Манолова.

След приемната във влака в 15.30 ч. общественият защитник ще се срещне с бивши служители на фалиралата авиокомпания „Ер Виа“ във връзка с неизплатените им заплати в Областна администрация Варна - ул. Преслав № 26. По-късно омбудсманът ще разговаря с ръководствата на Окръжния и Районния съд във връзка с предложенията за създаване на специализирани съдебни състави и щадящо правосъдие по отношение на деца в родителски конфликт.

Пред БНТ Мая Манолова подложи на съмнение казаните пред друга телевизия думи на финансовия министър Владислав Горанов, че омбудсманът използва работния автомобил на НСО като скъпоструващо такси.

„Той изглежда интелигентен човек, изглежда, разумен човек, това е абсурдно изказване, защото за мен автомобилът е работно средство, с което успявам да се отзова бързо при гражданите, които го очакват от мен”, допълни Манолова.

Омбудсманът изрази разочарованието си от политиците, които се опитват да й пречат да си върши работата.

„Губи се много излишна енергия да се чудят какво да измислят, за да не съм при хората на терен. Но нали сте наясно, че аз със служебен автомобил, с обществен транспорт, с градски транспорт, с влак, моята работа ще си я свърша и никой не може да ме спре”, отсече общественият защитник.

Попитана дали обмисля да прави политическа кариера, или да се кандидатира за някой пост, Манолова беше категорична, че никога действията й не са били на тъмно, тайно, зад кадър или непрозрачно и ако реши да се кандидатира за някой друг пост в държавата, ще го обяви публично.

„В момента имам още две години мандат. Две години хората очакват от мен да решавам техните проблеми. Това правя всеки ден и всяка минута, заключи Манолова.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • G0400LO
  Отговор
  1 19:31  02.11.18
  ...ши въ и.а и шопарите,не отклонявайте Основният проблем...МАЙОООО ???....кога ще направите така,че да плащате на ЧАС и всеки Петък....... Отговор: ЯВНО НИКОГА...

  Коментиран от #17

 • ТNB
  Отговор
  2 19:37  02.11.18
  По примера на Мая, всички депутати, министри, и други разни височайши господа с автобуса, влака, на срещи с хората и електората.

  Коментиран от #7

 • Ало тъпото
  Отговор
  3 19:37  02.11.18
  колкото и да се пънеш пред хората, да се пъчиш пред камери и да си превишаваш правомощията на омбутсман нито БСП ще спечели изборите, нито ти ще станеш Президент. Апропо къде целуна по-точно ББ та получи това постче?

  Коментиран от #10


 • СеСеСере
  Отговор
  4 19:46  02.11.18
  Лицемерна комунистка!
 • Доко
  Отговор
  5 20:08  02.11.18
  Приеми помощта на Македония ,резила да ни бъде издигнат в нови висини!
 • 6 20:19  02.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Оня
  Отговор
  7 21:01  02.11.18

  До коментар #2 от "ТNB":

  Че народа ще ги утрепе ко няма НСО да ги пази :))
 • бай шиле
  Отговор
  8 21:04  02.11.18
  Не ми харесва ,че Мая налива вода в мелницата на БСП.В някои случаи има основание,но в повечето не.Въпреки този недостатък,факт е че прави сто пъти в повече от предишните омбустмани.Даже не им помните имената,камо ли какво са направили за България.Това,че се заиграват с тази кола на НСО е негатив за Бойко Борисов.Много ниска топка.
 • Тръмп
  Отговор
  9 21:07  02.11.18
  Мая за благодарност,че Борисов и даде този пост въпреки историята с бюлетините и Бареков,му заби нож в гърба с платените майки!!!!!!!!От комунистка очаквай само мизерии и саботажи,а на влак нема да се качи,важен е само П.Р.-ът,опорните точки и популизма!:):):)Мари не помилваше ли серийни убийци и не търгуваше ли с паспорти???:):);)
 • бай шиле
  Отговор
  10 21:11  02.11.18

  До коментар #3 от "Ало тъпото":

  Абе б,ратчет,е кой да стане президент? Тетка Цачева или да върнем оня Мухльо?
 • БОДИЛ
  Отговор
  11 21:18  02.11.18
  Скъпа г-жо Манолова, не правете демонстрации във влака или автобуса. Вашата институция получава пали от бюджета и спокойно можете да си купите кола и да назначите шофьор , само трябва да си намалите малко заплатите , които са доста големи. Не виждам защо НСО трябва да ви вози, а да нямат пари за заплати, дрехи , техника за комуникация !!!?????

  Коментиран от #18, #25

 • АНОНИМНА
  Отговор
  12 21:33  02.11.18
  МАЯ ДА НЕ ТИ ПУКА ОТ ГОРЕНАПИСАНОТО. ВЪПРЕКИ ПАРТИЙНАТА ТИ ОРИЕНТАЦИЯ ТИ СИ СТОЙНОСТЕН ЧОВЕК,АЗ ЛИЧНО МНОГО БИХ СЕ РАДВАЛА ОТ ВЪЗХОДА ТИ НАГОРЕ В ЕРАРХИЯТА ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИНА.
 • Тръмп
  Отговор
  13 21:40  02.11.18
  Анонимната,като сите комунистки е неграмотна и за това е доле при овцете в ”ЕРАРХИЯТА”!!!:););)Това са Дебилите и Неграмотниците,които крепят БСП и ДПС вече 29години!:):)

  Коментиран от #19

 • Тръмп
  Отговор
  14 21:45  02.11.18
  Марин ако беше Вицепрезидент,Путин щеше да е с български паспорт и да пътува без да го канят в ЕС!!!:):);)Мая е значима колкото поста,който заема!!!;););)Нищо не зависи от нея и на никого не може да помогне освен да зяе за пари и облаги!!!:););)
 • Тръмп
  Отговор
  15 21:47  02.11.18
  Ще подаря на Мая,Москвич и на задната седалка да помага на хората в голема нужда!!!:):):)Аз лично ще подмина нейната помощ!!!!:):):)
 • Боко справедливия
  Отговор
  16 22:43  02.11.18
  Важното е че НСО пази Националното съкровище на България лицето Ахмед Доган !!! Той решава проблемите на хората ...на богатите хора, а някаква синтам г-жа Омбутсман само мъти водата на приятеля му и подчинен Бойко Борисов ! Целият ресурс на НСО да се насдочи към Сараите, който иска да защитава народа и бедняците да ходи пеш !
 • 17 23:03  02.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 18 23:42  02.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 19 23:46  02.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Антисоциалист
  Отговор
  20 00:06  03.11.18
  Господа, за съжаление в текста няма цитат, че г-жата ще открива приемна във влак, както и че от приемна на г-жата във влак ще има полза за гражданите. Но има ли от г-жата някаква полза? Не! Г-жата досега не е свършила никаква полезна за народа ни работа, нито със служебен автомобил, нито с влак, нито с кон. Защо с кон ли? Обявяването "Всеки ден - великден" беше колкото от "Конски Великден". Ползата от събиране на дарения, чието разпределяне е по-скъпо от даренията бе нулева. Имаше вреда, а не полза от събирането на хранителни продукти без условия за съхраняването им - Омбудсманът няма склад с хладилни зали. От приказките за ограничаване на съдебно-изпълнитеските частни фирми в ограбването на граждани полза нямаше. Няма и не може да има полза за гражданите от това, г-жата да ползва кола на Националлната Служба за Охрана. Тя не работи в тази служба, няма защо да бъде охранявана от тази служба и няма полза за гражданите тя да ползва кола на тази служба. Пък и няма от кого да я охранява Националната Служба за Охрана!
 • Кукуто
  Отговор
  21 03:21  03.11.18
  Правилно ... Има и втори, трети, четвърти ..... начини, стига само човек да желае!
 • Хасанчо
  Отговор
  22 05:59  03.11.18
  Аз ще и подаря моята Е клас на 22 год. Бенз-газ . Като кара със 100 пада на 9 на 100 газ. И без това няма за гориво вече поради факта ,че без да я изкараш от гаража ,за да е редовна и законна ми струва около 800 лв. Тя има някой лев и ще може и гуми даже да и купи и да си зарежда със здраве. Бензин -газ и няма пушене ,няма хлопане. Не мога и да я продам защото тези "държавни разходи" наричани рекет я правят непродаваем кокошарник с работещ климатик. Жал ми е да не се използва перфектен здрав немец.
 • социални ГМота
  Отговор
  23 06:37  03.11.18
  Мисля, че институцията на омбудсмана има годишен бюджет, от който може да се заделят средства за кола под наем и шьофор. Омбудсмана не е само Мая Манолова, как пътуват нейните сътрудници в момента без НСО?
 • URAN
  Отговор
  24 08:01  03.11.18
  За нея не може ,а за кирливия циганин доган може, докога.....
 • 25 08:22  03.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Валентин Ангелов
  Отговор
  26 05:52  04.11.18
  Да не ти пука , МАЯ Манолова.Начини много.
 • аката
  Отговор
  27 16:30  04.11.18
  така е при герберосите не си ли с тях ти спират бюджета както преди години с президента и с фирми като полисан
 • синдик
  Отговор
  28 10:59  05.11.18
  GO400L0 твойте искания ги искай от синдикатите на който плащаш членски внос и който нищо не правят,както в училищата прибират си процента членски внос а 10дни бюджета на училището ги изплаща.
 • Патил
  Отговор
  29 09:21  06.11.18
  А аз предлагам да им отпаднат привилегиите като служебен автомобил и охрана на всичките 240 мискини, за да не е само Манолова "пренебрегната". Министър-председателят и президентът да ползват автомобили под наем при официални срещи, както е в Швейцария. Все едно обикновения човек го вози шофьор до работа и го връща. Да има освен образователен и имуществен ценз - поне 50 000лв. собствени средства, преди да заеме позицията на депутат, министър, шеф на агенция - поне цървулите, дето са подставени лица на този и онзи ще си идат от публичното пространство

  Коментиран от #30

 • Гост
  Отговор
  30 11:58  07.11.18

  До коментар #29 от "Патил":

  Страхотни предложения одобрявам ги.

Напиши коментар:


Публикувай