1 025 11

Вътрешният министър: Изключително отговорни сме към битовата престъпност

Младен Маринов хвали ведомството си със статистика

Вътрешният министър: Изключително отговорни сме към битовата престъпност
Снимка: БТА
Мария Атанасова

МВР се отнася изключително отговорно към битовата престъпност, особено в малките населени места. Това каза министър Младен Маринов пред участниците в Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда днес и утре във Велинград. По думите му над 5000 са посетените населени места без полицейско присъствие, в това число 354 села.

"Лошото е, че когато има успешно решени случаи или не се говори нищо, или се политизират, за да се омаловажи работата на всички работили", посочи министър Маринов. Той добави, че за подобряване на безопасността на пътя е ангажиран сериозен ресурс на МВР, като се отчита трикратно увеличение на глобите. "Надявам се с предприетите мерки да продължи тази тенденция. Посегателствата над МПС са с 12 процента по-малко, а разкриваемостта се увеличава с 2 пункта, като анализираният период е деветмесечието на 2018 и същия период от 2017 година. МВР отчита и намаление на загиналите при ПТП със 7,4 на сто", отбеляза Младенов.

Министърът посочи още, че България е на границата с Азия, а около нас има държави, които не са членки на ЕС и по тази причина "не можем да използваме всички механизми за сигурност". По думите му България в сравнение с Гърция, Италия и Малта контролира процеса на приток на мигранти. "Съоръжението си свърши работата и миграционният натиск е сведен до минимум", добави вътрешният министър. Според него политиката на премиера Борисов с Турция е довела до добър диалог и бърза реакция от тяхна страна. Имаме същия добър контакт и с Гърция, увери Маринов.

България

Още по темата

Подкрепете ФАКТИ!
Купете си тениската на свободата!

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Борец
  Отговор
  1 16:01  03.11.18
  Бориме битовата престъпност със статистика,браво бре умник!

  Коментиран от #4

 • Гост
  Отговор
  2 16:11  03.11.18
  Не е достатъчно "Отговорни сме", затова геният е измислил "Изключително отговорни сме", за да звучи икзлючително достоверно. А изключителния гений щеше да каже "Най-изключително отговорни сме" което вече си е направо истина. Просто няма как толкова отговорност да не е истина. А има ли 'МВР' в изречението, истината направо кипи от тенджерата.
 • Будалата
  Отговор
  3 16:14  03.11.18
  Борбите ми дедовия. Колкото намерихте Пелов. А другия апаш къде е? Нито се предава нито го търсите. Полицията в България е пълен майтап. 30% са пенсионирани полицаи невършили работа за 5 стотинки. Назначени дечурлига тяхни, балдъзи, шуренайка и тем подобни. И циганите ви бият краде ви срещнат. За какво получавате заплати въобще не вдявам.
 • Стига плюхте
  Отговор
  4 17:05  03.11.18

  До коментар #1 от "Борец":

  И да не ти се иска е верно.Ама нека тия дето влизат в затвора да не излизат толкова бързо.Преди затворите имаха предприятия и не ходеха по фирми навън.Време е да върнат тази организация.А полицията въпреки всичко работи .По хубава в България няма.Каквито българите такава и полицията защото полицаи може да са само български граждани.Не може да бъдат други .А правилата по кото работи са европейски , а хората искат и те не знаят

 • Гифон
  Отговор
  5 17:45  03.11.18
  Главата расте ли му на ширина всеки ден?
 • Маркиз дьо Отзад
  Отговор
  6 17:53  03.11.18
  Никой няма доверие на БГ Милицията, може би с изключение на техните фамилии! Това са най-големите некадърници и нещастни комплексари, които бият българите, защитават мингяните и приключват всеки случай с извод ”Самоубийство”, щото е най-лесно така. Безполезни паразити на наша хранилка, че и с привилегии и претенции! Тор!

  Коментиран от #10

 • Старец
  Отговор
  7 17:58  03.11.18
  Младене,умря циганката дето те хвалеше и сега се хвалиш сам.Вместо това вземи мерки срещу мингяните че много се разпищолиха напоследък.
 • гост
  Отговор
  8 18:36  03.11.18
  Младенеее !!!!! Не си ХРИСТИЯНИН !!!! Не ЛЪЖИ не кради и така нататък !!! ВСИЧКИ сте ИЗМАМНИЦИ като тия дето ни крадат и ограбват. Дано ви ПРЕМАХНЕ някой НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ !!!!!
 • Брат ми
  Отговор
  9 18:58  03.11.18
  Тоя лъже повече и от бай Х.й
 • CiC
  Отговор
  10 19:11  03.11.18

  До коментар #6 от "Маркиз дьо Отзад":

  В БГ полицията може би и самите полицай си немат вера камо ли народа. Никой отдавна не вярва във всякакъв вид българската полиция . Тя се е превърнала в голениче на държавата и бъдещ електорат на ГЕРБ.
 • СпасЪ
  Отговор
  11 09:21  04.11.18
  Като не можете да накарате извършителите да отговарят адекватно за деянията си ще сте отговорни вие. Ако заплатите отговаряха на резултатите щяхте да стоите гладни.

Напиши коментар:


Публикувай