Last news in Fakti

4 Ноември, 2018 15:06 3 745 25

250 служители на МВР отпадат от системата с новия бюджет

  • младен маринов-
  • мвр-
  • бюджет

Младен Маринов отрече слуховете, че ще има над 5000 съкратени

250 служители на МВР отпадат от системата с новия бюджет - 1

Новият бюджет ще остави 250 служители на системата на вътрешните работи без работа. Това заяви пред БНР министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По думите му с тези разпоредби за новия бюджет се правят изменения в Закона за държавния служител и това би засегнало работещите пенсионери в системата, които ще трябва да бъдат съкратени.

Маринов бе категоричен обаче, че слуховете за съкращения на 5 000 и повече служители в министерството не са верни.

"Тези слухове целят да създадат напрежение в системата. Едно такова напрежение ще е много лошо за функционирането на системата", категоричен е вътрешният министър.

Той уточни, че тези 250 души, които евентуално ще бъдат засегнати, са на административни длъжности, които подпомагат административната дейност на министерството.

Всяко едно по-сериозно оттегляне на служители от структурата ще доведе до известни затруднения, обясни Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНАЛлизатор

    24 2 Отговор
    В Америка думата "администратор" в полицията не съществува.
  • 2 Олимпийска надежда

    13 3 Отговор
    Ако освободят 5000 ще трябва да им наброят по 20 заплати 30000Х5000=150000000лв.Като сложим и 10 процента увеличение на заплатите минимум 100млн. става 250 млн. плюс.

    Коментиран от #4

  • 3 бсфн

    18 1 Отговор
    пак ще врътнат някоя точка в закона да запазят дъртите тарикати на заплата и пенсия,че ако спре някоя фирма да се отчита дъртаците ще и спретнат изненадка.
  • 4 Бюджет

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Олимпийска надежда":

    Не позна. Повечето са били военни и вече са си получили голяма част от парите.Друга е причината и се казва чистка в министерството.В полицията не останаха много ,а те са на терен. И това не е добре по административен път да го решават.Нека всеки ръководител си поема отговорността да освободи или не служител.Точно сред такива има много работливи и ценни.Има и мързеливи и безполезни .За някой дейности заплатите са ниски и млади няма да работятзащото не им стигат парите.Има и други механизми като ограничение в заплащането по големи осигуровки .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Зайко Байко многознайко

    10 1 Отговор
    Зоркото око е Бойко, но Цв.Цв.Ушавия Шлифер е недоклепаният сив кардинал, с форма на главЪта тип каунЬ. Маринов, като е турнал очилца на неандерталската типично мутренска физиономия да не мисли, че ще ни излъже. Той беше личен пазвантин на Мето Илиенски и не можа да го "опази" ,дори се говори, че е помогнал да изчезне. Епитомия на умопомрачително безхаберие и полицейщина. Айдуци от класа събрани и ръководени от Мутрак и Шестак. Мили Господи, с какво толкова сме прегрешили, че ни наказваш с такива д.е.б.и.л.и. които да ни управляват ? ;-(
  • 7 Просто гражданин

    15 1 Отговор
    А тези които взимат хем заплата,хем пенсия,и са на топло в канцеларията кво правим.Лесно е да махнеш 250 души администрация,махни тези от главните дирекции които източват бюджета и изяждат хляба на младите да видим господин министър.На бас ,че не ти стиска,защото реалния министър на МВР е суриката Цветанов.
  • 8 Системчо

    8 2 Отговор
    Министъра също е за пенсия... За него не важи ли
  • 9 Браво

    9 0 Отговор
    Новия министър заслужава адмирации 250 чантаджии са малко но все пак е нещо, полека полека да ги чисти и да назначава млади момчета да вършат работа.
  • 10 3333

    10 0 Отговор
    По филмите съм гледал по целия свят най големия стимул за качествена работа на полицаите е пенсионирането в края на службата.
    Тука незнам кой измисли тази простотия да им дават пенсиите в средата на службата, а после се чудят как да ги накарат да работят.
  • 11 Будала

    10 0 Отговор
    Защо да е лошо и пенсия и заплата. Като ти ги дават. Щом като са безценни и незаменими. Само да им подсигури министерството служебни памперси и да си карат пожизнено. 3500 са си 3500.Младите да вървят в чужбина.
  • 12 Хектор

    14 2 Отговор
    От тия ,които са на заплата и пенсия само 10% са на терен!Предложете на останалите 90% ,че могат да останат само ако са на терен.И ще видите чудо,5000 молби за напускане!
  • 13 Запознат

    4 13 Отговор
    Тези на пенсия и заплата са много по качествени отколкото новите попълнения

    Коментиран от #19

  • 14 ЙХШ

    11 1 Отговор
    Как така само 250 души щели да отпадат. Ами тези около или над 5000 които са на заплата и пенсия и точат и бюджета на МВР и НОИ още ли ще ги държите за електорат де за друго не стават вече.
  • 15 Муро

    6 1 Отговор
    Новобранците тамън сложиха фолио на стъклата и ся ще трябва да го махат

    Коментиран от #16

  • 16 Пропуснал съм това с фолиото. ?

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Муро":

    Може ли да поясниш, че ми стана интересно
  • 17 До 3333 и Будала

    8 0 Отговор
    Много сте прави. От старите хора знам, че излизането в пенсия е тогава, когато вече не можеш. Като в секса, щом не можеш друг ти върши работата- ти само гледаш.
  • 18 Aнонимен

    9 0 Отговор
    Единствено в мвр си вършат работработата, по добре се насочите за уволнения в прокуратурата или съдъ. От там миришмирише рибата щото бездействат. Как може престъпници с 20 присъди да се разхождат свободно???
  • 19 по запознат

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Запознат":

    90 процента си карат ден да мине друг да дойде, през ден в болнични, повечето работят в канцелариите на дирекциите и Районните. Останалите млади служители са демотивирани щото взимат заплата на половина от работещите пенсионери.министърът е марионетка нищо не може да направи.
  • 20 Той

    6 0 Отговор
    Никой няма да отреже клона на който седи.
  • 21 брег

    6 0 Отговор
    всички който са подали за пенсия и получават заплата и пенсия вън от системата има млади а не дъртаците да си поръчват бронирани а-ли като спиридонката.

    Коментиран от #25

  • 22 незнайко

    6 0 Отговор
    Те ни се подитрават !!! 250 разделено на примерно 27 областни града какво прави ? 9.26 души !!! ТОВА Е СМЕШНО ДА ГО КАЗВАТ !!!
  • 23 ШЩЕИЖО

    6 0 Отговор
    ПЕНСЙОНЕРИТЕ ВЪН ЗАЩО ДА ВЗИМАТ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА ---ТЕ ТАКА СИ ДОКАРВАТ ПО 2000ЛВ НА МЕСЕЦ --А НОВИТЕ ПОЛИЦАЙ КОЙТО СЕГА СА ЗАВЪРШИЛИ ВЗЕМАТ ПО 600-700 ЛВ
  • 24 гост

    3 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЪКРАТЯТ 25 000 хиляди още МНОГО СА И НЕ ВЪРШАТ НИЩИЧКО ЗА ДЪРЖАВАТА САМО СМУЧАТ ПАРИ.
  • 25 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "брег":

    Първо научи кога се пише който и кога които и тогава давай мнение.Неграмотник!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове