1 423 6

Ще ремонтират тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“

Проект

Ще ремонтират тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“
Венцислав Михайлов

Подписан е договорът за изработването на технически проект при предстоящите ремонтно-възстановителни работи на тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“.

Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Съоръжението, при 54-ти километър на автомагистралата, е с дължина 834 м и е част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). В експлоатация е от 1999 г. Въз основа на проекта, който ще бъде изготвен след това ще бъдат предприети необходимите ремонтни дейности.

Стойността на договора за проектиране е 193 062 лв. с ДДС. Изпълнител е „Виа План“ ЕООД. Срокът за изработването му е 150 дни. Предвидено е извършването на геодезически измервания, конструктивно обследване на тунела, при необходимост инженерно-геоложки проучвания и представянето на технически доклад с проектно предложение за ремонтно-възстановителни работи на съоръжението.

Целта е да се предвидят всички нужни мерки и дейности, които трябва да се изпълнят в тунел „Правешки ханове“, в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели.

Предстои през ноември т. г. да бъдат сключени и договорите за проектиране на ремонтните работи в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“ и в „Траянови врата“ на АМ „Тракия“.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аиии сектир вече
  Отговор
  1 21:36  06.11.18
  200k за изготвяне на план,звучи много добре
 • лява ръка десен джоб
  Отговор
  2 22:38  06.11.18
  Закривайте държавата...за ремонт !
 • кофражник
  Отговор
  3 22:39  06.11.18
  Ами че на Хемус тунелите целогодишно са в ремонт и постоянно се крадат пари от там,ако бяха направили нови щеше да излезе по евтино,ама тогава нямаше да могат да дърпат пари от бюджета.
 • Той
  Отговор
  4 02:33  07.11.18
  Вечните ремонти продължават.Това е все едно у вас да се прави ремонт целогодишно.Днес у вас цокалото,утре бойлера,мивката,смеситела,плочките,сифона,и така отново 10 години лапачка за майсторите.Пари има учете се на обекта.
 • Роко
  Отговор
  5 02:42  07.11.18
  И колко години ще продължи този ремонт?! Сигурно 4-5 най-малко! Ще ни опъват нервите до откат години наред и пак ще има жестоки задръствания, катастрофи и смърт! Такива ремонти се правят скоростно и денонощно, а не само по 2-3 часа през деня! Трябва засилен контрол и сериозни глоби за размотаване и забавяне както и за некачествено изпълнение на обекта. Тези ремонти трябва да се довършват много бързо и в максимално кратки срокове като се работи на високи обороти!
 • 6 06:37  07.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай