1 123 1

Актове за две винарски изби в Харманли

Санциите са за неподдръжка на пречиствателните инсталации

Актове за две винарски изби в Харманли
Илюстративна снимка
Константин Карагьозов

На две винарски изби в Харманли инспектори от РИОСВ-Хасково са съставили актове за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност, съобщиха от екоинспекцията.

Наказателни постановления са били издадени и на общо 16 лица. Те са реализирали инвестиционни предложения в защитена зона без проведена процедура по оценка за съвместимост и са изсекли на дървета и разорали имоти в "Натура 2000".

Служители на инспекцията Хасково са извършили 132 проверки на 129 обекта през октомври, гласи отчетът на ведомството. Дадени са били 51 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.
Фирма за извършване на дейности по третиране на отпадъци на площадки в землището на село Крепост, община Димитровград, е била глобена с 10 000 лева за нарушение на условията в издадения регистрационен документ.

Със 100 лева е било санкционирано и физическо лице за нарушение по Закона за биологичното разнообразие. Издадена е била и заповед на цех в Тополовград за спиране производството и пускането на пазара на варов разтвор за неизвършена регистрация на химическо вещество.

Почистени са били 4 нерегламентирани сметища - край Маджарово, близо до речни корита в община Стамболово, в димитровградския квартал Черноконево и в село Царева поляна, община Стамболово.

Хасково / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • РИОСВ и БАБХ
    Отговор
    1 12:56  06.11.18
    две от основните причини за беззаконието в страната, пример за безнаказана корупция и потъпкване на националния интерес.

Напиши коментар:


Публикувай