6 Ноември, 2018 13:20 13 378 37

Мая Манолова отказа кола от Слави Трифонов

  • мая манолова-
  • кола-
  • нсо-
  • слави трифонов

НСО е "една скъпа таксиметрова компания и точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази практика се прекратява"

Мая Манолова отказа кола от Слави Трифонов - 1
Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова, която остана без кола и шофьор от НСО и от вчера демонстративно започна да се вози на обществен транспорт, днес организира приемна във влака София-Варна. Тя се качи на него в 6,40 часа сутринта пред камерите на множество журналисти.

Билетите на гражданите, които ще използват приемната, ще бъдат осчетоводени и изпратени на финансовия министър, защото хората не са длъжни да плащат за приемна с когото и да било, обясни пред БНР омбудсманът, цитирана от БНР.

Междувременно в понеделник Слави Трифонов обяви, че предоставя кола и шофьор на Мая Манолова, защото било чисто заяждане от страна на държавата и омбудсманът не трябва да бъде унижаван.

"Благодаря на Слави Трифонов, че ми е предложил кола и шофьор, но няма как да приема, с моя екип ще се справим с ресурса, който имаме", посочи Мая Манолова. Тя не пропусна да благодари на всички приятели и познати, които се отзовали.

"Наистина се оказа много полезен този начин за срещи с гражданите. Поставиха се много проблеми, ще помогнем конкретно на много хора. Имаше и колективни жалби, които се отнасят за още повече граждани. Така че всяко зло за добро. Импровизираната приемна има своите огромни плюсове. Много се надявам този пример да бъде последван и от други представители на институции", коментира Манолова.

По думите й единственото, от което ѝ е неудобно, е "огромният интерес, който предизвиква иначе една нормална постъпка", защото хиляди хора се возят всеки ден с този влак, качват се и в автобус.

"Моята работа е аз да се занимавам с проблемите на хората, да бъда до тях да ги подкрепям. Но тези дни имах десетки обаждания за подкрепа. Това ме мотивира да работя на 100 процента за проблемите на всеки български гражданин. Това е работа, която ми е на сърце, върша я с цялата си енергия, имам две години мандат. Мисля, че трябва да свикнем да виждаме политици, институции в обществения транспорт", добави тя влакът да продължи за Варна.

От Плевен имаше граждани, които се качиха, за да се видят с Мая Манолова във временната приемна във влака София-Варна.

Над 20 души са преминали през нея, уточни тя пред медиите по-късно на гара Плевен.

"Управляващите взеха правото ми на кола - това може да е зло за добро. Автомобилите в моята институция си имат график, не мога да ползвам друг оттам. Хората се свързват с нас при какви ли не случаи. Ще се опитаме да стегнем колите, които имаме", каза още омбудсманът.

Тя се извини на гражданите, че ги занимава с проблемите си и подчерта, че поради огромния интерес от страна на медиите вече няма да ги информира кога и къде ще пътува.

По-рано днес от пресофиса ѝ обаче съобщиха, че след приемната във влака в 15.30 ч. общественият защитник ще се срещне с бивши служители на фалиралата авиокомпания "Ер Виа" във връзка с неизплатените им заплати в Областна администрация Варна - ул. Преслав № 26. По-късно омбудсманът ще разговаря с ръководствата на Окръжния и Районния съд във връзка с предложенията за създаване на специализирани съдебни състави и щадящо правосъдие по отношение на деца в родителски конфликт.

На 1 ноември финансовият министър Владислав Горанов заяви, че НСО е "една скъпа таксиметрова компания и точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази практика се прекратява".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    37 99 Отговор
    Имаш, Майче! 3 милиона лева бюджет, 76 служителя с по 2000 лева заплата... За какво ламтиш още!? Ама вие сте така, комунистите, все ви е малко...

    Коментиран от #3, #13, #32, #33

  • 2 Баш Майсторът

    100 13 Отговор
    Има нужда от автомовил,но шапка ѝ свалям,има достойнство.
  • 3 Помнещ

    96 5 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    А тези останалите които НСО охранява какви са , и от какво и кого ги пазят

    Коментиран от #4, #31

  • 4 фен

    9 25 Отговор

    До коментар #3 от "Помнещ":

    Ма те нея само я возят...Е, ако има други екстри, те не включват охрана...
  • 5 До Мая Манолова

    38 4 Отговор
    Имам личен автомобил не е скъпа марка но мога да ти го предоставя ,а ако желаеш мога и да съм ти шофьор...........без заплащане.

    Коментиран от #11

  • 6 Bubbles

    68 9 Отговор
    Браво Мая, България има нужда от повече хора като теб!
  • 7 Маше

    27 4 Отговор
    Браво Мая, от народа пак при народа, малко повечко грим и готово.
  • 8 Гост

    34 3 Отговор
    а защо всички институции трябва да са с НСО?
    да си имат техен си автомобил , шофьор и готово, имат бюджет за тези неща.
    НСО трябва да се реформира, станали са като разносвачи на пица.
  • 9 Ryty

    11 11 Отговор
    Чалгара е яко в джаза
  • 10 критично погледнато

    17 54 Отговор
    Стига си мрънкала ма, виж колегите ти в скандинавските държави от години се предвижват с колело, а ти с обществен транспорт сигурно ведомството ти плаща билетите какво още искаш. Използваш поста си за политическа пропаганда не те ли е срам вече. Правиш повече пакости на държавата от колкото ползи. Била си няколко мандата депутат и си учавствала в създаването и приемането на много лобистки закони, а сега се правиш, че се бориш срещу тях.
    Не я гледайте какво говори, а какво прави.

    Коментиран от #35

  • 11 Гост

    11 9 Отговор

    До коментар #5 от "До Мая Манолова":

    Колега както си тръгнал може и нещо по специално да и предложиш пак без заплащане.

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Мая

    7 17 Отговор
    Искам самолет, за да възтържествува правдата по цялото земно кълбо!
  • 13 Много си прав

    12 21 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    2 950 000 лева изхарчени от Мая за 2017 година! До стотинка! И срещу тези пари, нашите пари нищо!

    Коментиран от #16

  • 14 Ама сигУрно

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Що, бе, човештинка е. Уфатна е Майчето. Ако търси шофьори бройте ме и мен в кюпа, може и без заплащане. Ся зъ таквиз убави работи да я карам да ми плаща, не върви некъкси.
  • 15 До Тъпанар 11

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    То нали знаеш как е.........кой за квот си мисли.
  • 16 Обикновен Бг

    10 11 Отговор

    До коментар #13 от "Много си прав":

    Е да ма е все с маркови дрешки облечена. Ако в приемната я няма, което е сигурно, появява се само ако знае, че ще има камери. Тогава И най-вероятно и сигурно, ще я намери в близкият мол, някво скромно костюмчя да пробва за 5-6000. А и вземи вода и храна.
  • 17 Антисоциалист

    18 15 Отговор
    Господа, твърдението на г-жа Манолова, публикувано във факти.бг "Управляващите взеха правото ми на кола..." е лъжа. Отнета й е привилегията да ползва кола на НСО и под охрана на НСО, а не правото да ползва кола. Омбудсманът разполага със служебни коли и графикът им - ако има такъв, е одобрен от г-жата. Ако шофьрите им са претоварени, то г-жата може да назначи още. Бюджетът на Омбудсмана позволява това, особено ако се освободи от многото служителки, реално изпълняващи роля на секретарки. И още публикувано във факти.бг: "...демонстративно започна да се вози на обществен транспорт". За разлика от милиони българи, г-жата сега започва да се вози на обществен транспорт! И невероятно невежество: "Билетите на гражданите, които ще използват приемната, ще бъдат осчетоводени и изпратени на финансовия министър, защото хората не са длъжни да плащат за приемна с когото и да било..."! Приемната на г-жата нито купува, нито плаща билети за прием - няма защо те да се изпращат на финансовия министър, няма как те да се осребрят, а и приемане на граждани е едно, а транспортиране е друго. Да продава транспортни услуги г-жата на гражданите?!
  • 18 Богатите

    6 3 Отговор
    Са скръндзави. Майчето надали прави изключение. Договаряйте, шофьорчета, натурална размяна, на собствен риск, за здравето на “ благунчо”.
  • 19 Възмутен

    17 12 Отговор
    Къде е цинизмът в цялата работа? Манолова е на високопоставена обществена длъжност. На такава длъжност се преполага, че трябва да служи за пример на обществото. Тенденцията в Европа е политици и общественици да се предвижват по най екологичния и икономичен начин. Тя вместо да претендира кметовете, областни, министри заместници и др. да последват нейния пример тя тръгнала да се прави на жертва и да реве за кола, охрана и шофьор..
    В този смисъл финансовия министър ще набере актив от случая, разбира се следкато и той слезе от колата.
  • 20 Гост

    7 14 Отговор
    Виждам, че доста хора предлагат на Майчето безплатни услуги и автомобили, но аз мисля че тя има най много нужда от един здрав секс, който би и повлиял благоприятно върху нарушения психологически баланс който демонстрира през последните 10 години.
  • 21 Тръмп

    6 23 Отговор
    Отказала е колата и шофьорът на Слави,защото е Незаконно и при положение,че има собствен бюджет от 3милиона!!!!!
    Нагла комунистическа пропаганда и от Мая,и от Слави!
    Борислав я направи Омбудсман и тя за благодарност квичи против него!!!!:):):)

    Коментиран от #22

  • 22 АМИ ОТВОРКО 3 МИЛИОНА ША ИКОНОМИСА

    18 2 Отговор

    До коментар #21 от "Тръмп":

    И КАЧВАЙ СИЧКИ ГРОБАДЖИИ ДА СА ЗОЗЯТ НА ВЛАКА ИЛИ НА ТРАМВАЯ АКО ИМ СТИСКА ЧИ МОЙ ДА ГИ ОБЕЗКОСТЯТ А ЕВАЛЛА НА МАЙЧЕТО ДОКАЗА ЧЕ МОЙ ДА СА СЛЕЙ С НАРОДА И ДА ВЪРШИ РАБОТА .
  • 23 Случаен

    4 14 Отговор
    Само за ваше сведение има министри , които не ползват кола на НСО и един от тях е Горанов! !!! Стига е дигала пушилката Мая, а да си купи една кола....български а я ощипала с този неин бюджет от 3 милиона !
  • 24 Балкан

    7 14 Отговор
    Идват избори и БСП имат нужда от избиратели. Качила се на автобус, браво, но за мен това си е чист популизъм.
  • 25 норвежец

    7 5 Отговор
    Имам употребяван велосипед, понеже тя няма пари аз ще и го подаря пък тя завалийката, нали просто го казвам само треба яко да въртиш и то се движиш насам натам сред хората.Като се замислиш през затъмнените стъкла на депутатските бронирани коли трудно се вижда и да гледаш, ако имаш очи а не дупки.
  • 26 Пламен

    10 10 Отговор
    Тя си повярва, че е НЯКОЙ!!! Защо кола от НСО??? Може да ползва служебна кола! Може и градски транспорт!!!Нейния учител едно време казваше - да се приземим!!! Да си го припомни!!!

    Коментиран от #30

  • 27 аката

    7 4 Отговор
    фен ли си,само ти се знаеш какъв тъпан си не е до пари защо ще променят законите и условията в последния момент,защото не е от герб,а тихото вице което спира музиката и само може тоалетни да открива той защо ще се вози.
  • 28 Име.презиме

    7 9 Отговор
    Долнопробен популизъм. Нокой не трябвало да плаща среща с омбудсмана но тя ще праща билетите на финансовия министър. Ами ако той ги плати нали излиза че ги плаща от нашите данъци, което противоречи на твърдението ма тази...хммм. ..Мая. Дребнавост. Досада. Сапунка. Отврат....
  • 29 Учителя

    3 2 Отговор
    Тирани, всуе се морите!

    Не се гаси туй, що не гасне!
  • 30 Све

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "Пламен":

    Умнико, КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ТАКИВА КАТО ДОГАН И ПЕЕВСКИ, охранявани от НСО
  • 31 El Torro

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Помнещ":

    От народната любов.
  • 32 .Д.Кънев

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    Не ламти Манолова.Тя е трън в очите на Бойко Борисов и не му играе по свирката като предишните спящи и изпускащи се предишни омбудсмани.Вече им забравих имената.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Той

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "критично погледнато":

    Защо не кажеш на тиквоний
  • 36 Гост

    3 2 Отговор
    Шапка и свалям на г-жа Манолова. Жалко че тя е от малкото политици които мислят за народа си. Това в момента си е чисто унижение. Защо бб не се качи на градския транспорт? Защо не ползва метрото да хоси на работа? Да не го е страх от народната обич? Как за всички крадци аа пардон министри има служебни коли и охрана, а не вършат работа за 5ст. а за омбудсмана няма служебна кола? Пореднатс гавра в това подобие на държава
  • 37 Али Баба

    1 1 Отговор
    Комунист=популистк
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове