1 541 17

Кърджилов: Иванчева не е заплашвала и изнудвала инвеститори в "Младост"

Бившият ПР на "Младост" подчертава и че интервюто с гостите е било технически форматирано по начин, който вменява вина на Иванчева за 4 години назад във времето, в което тя нито е била кмет на "Младост", нито е работила към Столична община

Кърджилов: Иванчева не е заплашвала и изнудвала инвеститори в "Младост"
Тихомир Шумов

Твърденията на инвеститорите Димитър Логофетов, Елена Николова и Александър Лаков, които обвиниха бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева в изнудване и заплашване, са неверни и неистинни. Това пише бившият ПР на района Петър Кърджилов, който получава право на отговор, в което опровергава твърдението на тримата инвеститори. Кърджилов има пълномощно от Иванчева и Петрова да ги представлява в медиите.

На 4 ноември, неделя, Логофетов, Николова и Лаков бяха гости в предаването "Тази събота и неделя" на bTV. Пред телевизията те нападнаха бившата кметица Иванчева. Те я обвиниха в изнудване и заплашване - Иванчева не им давала право на строеж, възползвайки се от служебното си положение като кмет на район "Младост".

Според Кърджилов още в самото начало водещата Жени Марчева е започнала интервюто с думите "механизъм за мачкането на бизнеса у нас", приписвайки авторството на този "механизъм" директно на Иванчева. По-нататък, въпреки че в по-голямата част от интервюто били обсъждани други институции и лица, в дъното на екрана почти през цялото време стоял "манипулативният надпис": "Сагата "Иванчева" - сюжет в няколко действия. Свидетели срещу кмет."

Наред с този надпис се появявали и кадри от задържането на Иванчева, които според Кърджилов, имали за цел да манипулират обществеността.

Бившият ПР на "Младост" подчертава и че интервюто с гостите е било технически форматирано по начин, който вменява вина на Иванчева за 4 години назад във времето, в което тя нито е била кмет на "Младост", нито е работила към Столична община. В същото време въпросните инвеститори обвинявали Иванчева, че са претърпели загуби заради нея още от 2012 година, при положение, че тя става кметица в края на 2016 година.

Първият инвеститор - Елена Николова. По думите ѝ имало 9 публични обсъждания на техния имот през 2009 година. Според Кърджилов това е категорична лъжа, защото не само в България, но и никъде по света не съществувала практиката като "9 обществени обсъждания" спрямо 1 имот.

"Имало е едно обществено обсъждане в Младост 3 на цялостния ПУП на Младост, като възраженията на гражданите са заметени под килима. Думите, на г-жа Николова, че г-жа Иванчева ги е сплашвала и натискала са категорична лъжа", обяснява Кърджилов.

Той не намира логиката и в това как изведнъж казуси от 2009 г., а после от 2012 г. Се прехвърлят в мандата на Иванчева (2016 - 2018 г.).

Вторият инвеститор - Димитър Логофетов. Според него Иванчева го е принуждавала да дарява имота си.

"Ако има решение на Върховния съд за строеж, защо г-н Логофетов и колегите му не потърсят правата си в същия съд, ами отиват в прокуратурата? Прокуратурата над решенията на върховния съд ли стои", пита Кърджилов.

Той допълва, че Логофетов лъже и за друго - Иванчева никога не била изричала думите: "Има най-различни начини, по които вие ще страдате."

"Сигналът на г-жа Иванчева до полицията и прокуратурата от 23 март 2018 г. не е за незаконно придобиване на имота, както г-н Логофетов твърди в предаването, а е за фалшифицирани документи на проекта. Никъде в този сигнал не се споменава словосъчетанието "имотна мафия", както казаха водещата и г-н Логовфетов в предаването", допълва още Кърджилов.

Според него абсолютна лъжа е и твърдението на инвеститора, че срещу него е приключило разследване по този сигнал от 23 март. Такова разследване все още не било започнало по същество, като за това Кърджилов се позовава на данни от разследващ полицай Джамова от 7 РУ-СДВР.

Кърджилов пише още, че от 2 ноември досега той и Диана Йорданова от "Младост" са започнали гладна стачка с настояване за промяна на мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова.

Петър Кърджилов: "Всички факти, доказателства и липси на доказателства, свидетелски показания, изнесени данни от СРС-та, както и абсолютно чистото съдебно минало на кмета и на заместник кмета на Младост категорично сочат, че двете жени са жертви на престъпление по набедяване в искане и взимане на подкуп! Продължаващото им измъчване и увреждане на здравето им в ареста е политическа репресия, ръководена от прокуратурата, съда и управляващата партия ГЕРБ!"

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • жалко,
  Отговор
  1 16:29  06.11.18
  жалко, че тази крадлива пача няма да изгние до живот в сливенски , както и се полага ........
 • ХайСикТир
  Отговор
  2 16:29  06.11.18
  Накрая да осъди Бълхария поне за милион и да иде да си живее живот сред белите хора!
 • бсфн
  Отговор
  3 16:37  06.11.18
  жалко си тъпа гад,това беше сценарии поръчан от герб както преди години роман василев арестува бивш военен министър,а за ненчев,москов за пръстовия отпечатък и ваксините нищо.
 • Чичо
  Отговор
  4 16:39  06.11.18
  Даааа, и това ще се окаже поредният медиен балон на шайката ГЕРБ! Явно тая мома наистина е невинна и сега се чудят как да я самоубият, та да се приключи "успешно" случая!!!

  Коментиран от #9


 • BG1000
  Отговор
  5 16:54  06.11.18
  Нещо сте се объркали. Тази Жена освен нагла, проста и некомпетентна за поста който заемаше, е наистина много корумпирана криейки се зад фасадата " да спасим младост от строежите". Тя се мислеше за недосегаема и накрая я хванаха. Не че другите кметове не взимат подкупи, просто тази не беше послушна и я сготвиха
 • света корупция благочестива
  Отговор
  6 16:56  06.11.18
  Нима очаквате вече личния ПР на "Младоската светица" да твърди нещо друго ???
 • Долен гей
  Отговор
  7 16:58  06.11.18
  Жалко,а сега можеше да ближе някоя пушена шунка в сливенския
 • хаха
  Отговор
  8 17:01  06.11.18
  да си стягя бохчата за сливенския - там и е мястото !
 • Ххххх
  Отговор
  9 17:18  06.11.18

  До коментар #4 от "Чичо":

  НЕГРАМОТНО ИЗГОТВЕНИТЕ ЗАКОНИ В БГ И ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ ПЛАНОВЕ НА ГРАДОВЕТЕ СА ПРЕДПОСТАВКИ КЪМ СПЕКУЛАЦИИ, КОРУПЦИЯ И УНИЩОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА

  Коментиран от #16

 • 10 17:41  06.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • SDECHEV
  Отговор
  11 18:14  06.11.18
  1.ЩО ЛИ СВЕТНА ТАЗ СВЕТИЦА ПО ВРЕМЕ НА АРЕСТА.? 2.КОЙ МЕТНА КИЛО ЕВРО У БАГАЖНИКА НА СВЕТИЦАТА? 3.КОЙ ВЯРВЯ В ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА ? ОТГОВОР ЖИВИТЕ УМРЕЛИ ОТ РАЙОН МЛАДОСТ. 4. АПЕТИТА НА ВСЯКА ФРИЗЬОРКА ИДВА С ЯДЕНЕТО ,ОСОБЕННО АКО Е ЛИМОВКА НА БСПто - кадиев. ТОВА МОГАТ КОМУНЯГИТЕ ДА ЛАНСИРАТ ПОРЕДНИЯ КРАДЛИВ ПАРТИЗАНИН И ПОСЛЕ ДА ЛАЛАТ ПО МЕДИИТЕ. 5.КАФЕТО КЪДЕТО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ХОНОРАРИТЕ ОТ ПОДКУПИ НА ЦЯЛАТА СТОЛИЧНА ОБЩИНА СЕ КАЗВА МЕМЕНТО ,НО ФРИЗЬОРКАТА ИЗГОРЯ ЗАЩОТО НЯМА ЦЕНЗ ДОРИ И НЕ ЗНАЕ КАК СТАВА НОМЕРА С ПОДСТРИЖКАТА . 6.ВСИЧКИ КМЕТОВЕ СА ЛАМИ ,НО СВЕТИЦАТА Е ТЪПА ЛАМЯ И ЩЕ СВЕТИ ДЪЛГО В КАУША ЗА НАЗИДАНИЕ НА КОМУНЯГИГТЕ. 7. БОЙ ПО ШИШАРКИТЕ НА ВСИЧКИ КОМУНЯГИ.
 • сноу
  Отговор
  12 19:50  06.11.18
  Такава банда измамници и хайдути са тия Лъжефетов ,Оаков и най-вече оня мазник Ваклин ,че веднага ти се доповръща щом им видиш лигавите физиономии
 • Пряк
  Отговор
  13 20:13  06.11.18
  Косвен, а май кошаревски свидетел!
 • Баба на 57 г
  Отговор
  14 06:44  07.11.18
  Нали знаете поговорката-да би мирно седяло, мени чудо видяло! Та така и с Иванчева! Гледала съм я по телевизията в репортажи с нейно участие,е да ви кажа откровено, доста нагла и нахална ми се видя.Всичко го правела"уж"за благото на живущите в Младост! Дори направо заповядвал е,на началник на строителен обект,какво,трябва да прави. А и другото,което е- вие да знаете да има некорумпран кмет?!- Ако ги има такива кметове,то те са голяма рядкост. Може ли,човек да е при кацата с меда и да неси обложени пръстите?! На тази мястото й е в Сливенският затвор,но нещо ми подсказва,че ще я изкарат невинна-дано греша😭.
 • Емил
  Отговор
  15 13:14  08.11.18
  бсфн-прст травестит-Иванчева е невинна ли-много си зле ама много
 • ТОЧКАТА
  Отговор
  16 16:24  08.11.18

  До коментар #9 от "Ххххх":

  НАРОЧНО!!!!!и продължава твоето вярно заключение....Но същественото е , че те НАРОЧНО са изготвени ,,неграмотно,,....А всъщност са много ловко написани,,,неграмотно,,.
 • ормв
  Отговор
  17 10:38  09.11.18
  гадни герберски инвеститори като Русенеца даков с преместваймото заведение.

Напиши коментар:


Публикувай