Last news in Fakti

6 Ноември, 2018 16:27 2 176 17

Кърджилов: Иванчева не е заплашвала и изнудвала инвеститори в "Младост"

  • петър кърджилов-
  • десислава иванчева-
  • инвеститори

Бившият ПР на "Младост" подчертава и че интервюто с гостите е било технически форматирано по начин, който вменява вина на Иванчева за 4 години назад във времето, в което тя нито е била кмет на "Младост", нито е работила към Столична община

Кърджилов: Иванчева не е заплашвала и изнудвала инвеститори в "Младост" - 1

Твърденията на инвеститорите Димитър Логофетов, Елена Николова и Александър Лаков, които обвиниха бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева в изнудване и заплашване, са неверни и неистинни. Това пише бившият ПР на района Петър Кърджилов, който получава право на отговор, в което опровергава твърдението на тримата инвеститори. Кърджилов има пълномощно от Иванчева и Петрова да ги представлява в медиите.

На 4 ноември, неделя, Логофетов, Николова и Лаков бяха гости в предаването "Тази събота и неделя" на bTV. Пред телевизията те нападнаха бившата кметица Иванчева. Те я обвиниха в изнудване и заплашване - Иванчева не им давала право на строеж, възползвайки се от служебното си положение като кмет на район "Младост".

Според Кърджилов още в самото начало водещата Жени Марчева е започнала интервюто с думите "механизъм за мачкането на бизнеса у нас", приписвайки авторството на този "механизъм" директно на Иванчева. По-нататък, въпреки че в по-голямата част от интервюто били обсъждани други институции и лица, в дъното на екрана почти през цялото време стоял "манипулативният надпис": "Сагата "Иванчева" - сюжет в няколко действия. Свидетели срещу кмет."

Наред с този надпис се появявали и кадри от задържането на Иванчева, които според Кърджилов, имали за цел да манипулират обществеността.

Бившият ПР на "Младост" подчертава и че интервюто с гостите е било технически форматирано по начин, който вменява вина на Иванчева за 4 години назад във времето, в което тя нито е била кмет на "Младост", нито е работила към Столична община. В същото време въпросните инвеститори обвинявали Иванчева, че са претърпели загуби заради нея още от 2012 година, при положение, че тя става кметица в края на 2016 година.

Първият инвеститор - Елена Николова. По думите ѝ имало 9 публични обсъждания на техния имот през 2009 година. Според Кърджилов това е категорична лъжа, защото не само в България, но и никъде по света не съществувала практиката като "9 обществени обсъждания" спрямо 1 имот.

"Имало е едно обществено обсъждане в Младост 3 на цялостния ПУП на Младост, като възраженията на гражданите са заметени под килима. Думите, на г-жа Николова, че г-жа Иванчева ги е сплашвала и натискала са категорична лъжа", обяснява Кърджилов.

Той не намира логиката и в това как изведнъж казуси от 2009 г., а после от 2012 г. Се прехвърлят в мандата на Иванчева (2016 - 2018 г.).

Вторият инвеститор - Димитър Логофетов. Според него Иванчева го е принуждавала да дарява имота си.

"Ако има решение на Върховния съд за строеж, защо г-н Логофетов и колегите му не потърсят правата си в същия съд, ами отиват в прокуратурата? Прокуратурата над решенията на върховния съд ли стои", пита Кърджилов.

Той допълва, че Логофетов лъже и за друго - Иванчева никога не била изричала думите: "Има най-различни начини, по които вие ще страдате."

"Сигналът на г-жа Иванчева до полицията и прокуратурата от 23 март 2018 г. не е за незаконно придобиване на имота, както г-н Логофетов твърди в предаването, а е за фалшифицирани документи на проекта. Никъде в този сигнал не се споменава словосъчетанието "имотна мафия", както казаха водещата и г-н Логовфетов в предаването", допълва още Кърджилов.

Според него абсолютна лъжа е и твърдението на инвеститора, че срещу него е приключило разследване по този сигнал от 23 март. Такова разследване все още не било започнало по същество, като за това Кърджилов се позовава на данни от разследващ полицай Джамова от 7 РУ-СДВР.

Кърджилов пише още, че от 2 ноември досега той и Диана Йорданова от "Младост" са започнали гладна стачка с настояване за промяна на мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова.

Петър Кърджилов: "Всички факти, доказателства и липси на доказателства, свидетелски показания, изнесени данни от СРС-та, както и абсолютно чистото съдебно минало на кмета и на заместник кмета на Младост категорично сочат, че двете жени са жертви на престъпление по набедяване в искане и взимане на подкуп! Продължаващото им измъчване и увреждане на здравето им в ареста е политическа репресия, ръководена от прокуратурата, съда и управляващата партия ГЕРБ!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жалко,

    10 43 Отговор
    жалко, че тази крадлива пача няма да изгние до живот в сливенски , както и се полага ........
  • 2 ХайСикТир

    32 6 Отговор
    Накрая да осъди Бълхария поне за милион и да иде да си живее живот сред белите хора!
  • 3 бсфн

    23 5 Отговор
    жалко си тъпа гад,това беше сценарии поръчан от герб както преди години роман василев арестува бивш военен министър,а за ненчев,москов за пръстовия отпечатък и ваксините нищо.
  • 4 Чичо

    39 6 Отговор
    Даааа, и това ще се окаже поредният медиен балон на шайката ГЕРБ! Явно тая мома наистина е невинна и сега се чудят как да я самоубият, та да се приключи "успешно" случая!!!

    Коментиран от #9

  • 5 BG1000

    8 28 Отговор
    Нещо сте се объркали.
    Тази Жена освен нагла, проста и некомпетентна за поста който заемаше, е наистина много корумпирана криейки се зад фасадата " да спасим младост от строежите".
    Тя се мислеше за недосегаема и накрая я хванаха. Не че другите кметове не взимат подкупи, просто тази не беше послушна и я сготвиха
  • 6 света корупция благочестива

    8 20 Отговор
    Нима очаквате вече личния ПР на "Младоската светица" да твърди нещо друго ???
  • 7 Долен гей

    5 20 Отговор
    Жалко,а сега можеше да ближе някоя пушена шунка в сливенския
  • 8 хаха

    6 26 Отговор
    да си стягя бохчата за сливенския - там и е мястото !
  • 9 Ххххх

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чичо":

    НЕГРАМОТНО ИЗГОТВЕНИТЕ ЗАКОНИ В БГ И ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ ПЛАНОВЕ НА ГРАДОВЕТЕ СА ПРЕДПОСТАВКИ КЪМ СПЕКУЛАЦИИ, КОРУПЦИЯ И УНИЩОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 SDECHEV

    5 16 Отговор
    1.ЩО ЛИ СВЕТНА ТАЗ СВЕТИЦА ПО ВРЕМЕ НА АРЕСТА.?
    2.КОЙ МЕТНА КИЛО ЕВРО У БАГАЖНИКА НА СВЕТИЦАТА?
    3.КОЙ ВЯРВЯ В ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА ? ОТГОВОР ЖИВИТЕ УМРЕЛИ ОТ РАЙОН МЛАДОСТ.
    4. АПЕТИТА НА ВСЯКА ФРИЗЬОРКА ИДВА С ЯДЕНЕТО ,ОСОБЕННО АКО Е ЛИМОВКА НА БСПто - кадиев. ТОВА МОГАТ КОМУНЯГИТЕ ДА ЛАНСИРАТ ПОРЕДНИЯ КРАДЛИВ ПАРТИЗАНИН И ПОСЛЕ ДА ЛАЛАТ ПО МЕДИИТЕ.
    5.КАФЕТО КЪДЕТО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ХОНОРАРИТЕ ОТ ПОДКУПИ НА ЦЯЛАТА СТОЛИЧНА ОБЩИНА СЕ КАЗВА МЕМЕНТО ,НО ФРИЗЬОРКАТА ИЗГОРЯ ЗАЩОТО НЯМА ЦЕНЗ ДОРИ И НЕ ЗНАЕ КАК СТАВА НОМЕРА С ПОДСТРИЖКАТА .
    6.ВСИЧКИ КМЕТОВЕ СА ЛАМИ ,НО СВЕТИЦАТА Е ТЪПА ЛАМЯ И ЩЕ СВЕТИ ДЪЛГО В КАУША ЗА НАЗИДАНИЕ НА КОМУНЯГИГТЕ.
    7. БОЙ ПО ШИШАРКИТЕ НА ВСИЧКИ КОМУНЯГИ.
  • 12 сноу

    17 2 Отговор
    Такава банда измамници и хайдути са тия Лъжефетов ,Оаков и най-вече оня мазник Ваклин ,че веднага ти се доповръща щом им видиш лигавите физиономии
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Баба на 57 г

    3 7 Отговор
    Нали знаете поговорката-да би мирно седяло, мени чудо видяло! Та така и с Иванчева! Гледала съм я по телевизията в репортажи с нейно участие,е да ви кажа откровено, доста нагла и нахална ми се видя.Всичко го правела"уж"за благото на живущите в Младост! Дори направо заповядвал е,на началник на строителен обект,какво,трябва да прави. А и другото,което е- вие да знаете да има некорумпран кмет?!- Ако ги има такива кметове,то те са голяма рядкост. Може ли,човек да е при кацата с меда и да неси обложени пръстите?! На тази мястото й е в Сливенският затвор,но нещо ми подсказва,че ще я изкарат невинна-дано греша😭.
  • 15 Емил

    1 2 Отговор
    бсфн-прст травестит-Иванчева е невинна ли-много си зле ама много
  • 16 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ххххх":

    НАРОЧНО!!!!!и продължава твоето вярно заключение....Но същественото е , че те НАРОЧНО са изготвени ,,неграмотно,,....А всъщност са много ловко написани,,,неграмотно,,.
  • 17 ормв

    0 0 Отговор
    гадни герберски инвеститори като Русенеца даков с преместваймото заведение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове