1 498 6

Желязков разпореди пълна проверка на БДЖ

От пресслужбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията потвърдиха, че наистина в БДЖ е назначен одит

Светослава Ингилизова

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е разпоредил пълен одит на БДЖ, съобщи OFFNews.

Проверката на контролното звено на министерството идва в момент когато в БДЖ е пълен цирк. Изпълнителният директор на жп холдинга Владимир Владимиров и ресорният зам.-министър Велик Занчев влязоха в открит конфликт за това кой е виновен за съсипването на националния жп превозвач, а ударите помежду им по правило са под кръста.

Занчев, който е и шеф на надзора на БДЖ, се опитва да се измъкне от поемането на отговорност, опитвайки се всячески да отстрани център-нападателя на футболните аматьори от Локомотив БДЖ Владимиров. А двамата с него доскоро бяха първи дружки и управляваха в тандем компанията до момента, в който Занчев не бе назначен за зам.-министър в третото правителство на Бойко Борисов.

Сега заместникът на Росен Желязков се опитва да пробута за шеф на жп холдинга директора на БДЖ-Пътнически превози Пламен Пешаров, чийто подпис стои под най-скандалните обществени поръчки на компанията през последните години. Постът на Занчев обаче също не е никак сигурен след като Ивайло Московски бе освободен като министър.

За неговото място се ослушва бившият шеф на НКЖИ Милчо Ламбрев, който е свързван със силното Пеевско лоби в транспортното министерство. Усетил, че губи позиции Владимиров реши да контраатакува като депозира при министър Росен Желязков доклад от вътрешен одит в жп компанията, в който директно се говори за злоупотреби при обществените поръчки, некачествени ремонти и неспазване на елементарни мерки за безопасност във фирмата, които застрашават живота и здравето на хората, пътуващи във влаковете.

С доклада той прехвърля вината за трагичното състояние на жп превозвача върху зам.-министър Велик Занчев. В доклада, който е предаден и в ДАНС, се твърди, че изпълнителният директор не е имал думата за най-важните и скандални обществени поръчки и че за тях е отговорен шефът на БДЖ-Пътнически превози Пламен Пешаров. Също и че Владимиров е бил изолиран при вземането на решения в Съвета на директорите на холдинга.

От миналата седмица Владимиров е в болнични.

От пресслужбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията потвърдиха, че наистина в БДЖ е назначен одит със заповед на министър Желязков. Според информацията от ведомството проверката е разпоредена още в края на септември. Реалната активна работа по нея обаче е започнала едва миналия петък, твърдят други източници.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • боцмана
  Отговор
  1 20:08  06.11.18
  Ако БДЖ си продадат пустеещите места , сгради и всичко което е за скраб не само ще си платят борчовете ами сигурно ще имат и печалба. Но смятам , че всичко е приготвено за поредната голяма кражба.

  Коментиран от #5

 • Ааахааа
  Отговор
  2 20:11  06.11.18
  Kуче влачи д.... н..... , Какво ще изкочи да видиме , като знаеме кво е там.
 • 123
  Отговор
  3 21:26  06.11.18
  Там е страшно ама пък и министър им назначиха направо стана АлиБаба и четиридесетте разбойника
 • ццц
  Отговор
  4 07:25  07.11.18
  Стана напечено и всички започнаха да се разболяват тежко
 • Винету Ту Ту Ту
  Отговор
  5 09:04  07.11.18

  До коментар #1 от "боцмана":

  БДЖ нямат пустеещи места, само някоя порутен сграда всички имоти са на НКЖИ.
 • впечатлен
  Отговор
  6 10:51  07.11.18
  Докога ще тъпчем на едно място с БДЖ?! В продължение на колко години ще се наливат пари от пусто в празно. Да беше само БДЖ! Мафията здраво е окопана в държавата и я дърпа назад. Системно и методично. Поредната партенка, т.е. проверка! Поне не ни залъгвайте! Карайте както си знаете! Само тормозите хората в държавата! Нищо не се променя, залъгалки!

Напиши коментар:


Публикувай