1 061 3

Обявиха номинираните за бюрото за контрол на СРС

ДПС предлага дългогодишен кадър на службите за сигурност

Венцислав Михайлов

Станаха ясни кандидатите за председател, заместник-председател и членове на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС). Общо шестима са номинираните кандидати за петчленния състав на НБСРС след изтичане на крайния срок за номинации в понеделник, 5 ноември.

Четирима от тях са сегашните членове на бюрото, номинирани за втори мандат от същите политически сили – председателя Бойко Рашков и Илия Ганев (номинации на БСП), Огнян Атанасов, номинация на ГЕРБ, и Огнян Стоичков, еднолично предложение на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е предложил кандидат за член и зам.-председател на органа, който контролира начина на използване на СРС - подслушвания, проследявания и т.н., да бъде Илко Желязков. Той е в бил в борда на държавния ТЕЦ "Марица-изток 2" в продължение на няколко правителства – от 2009 до август 2017 г. По образование е психолог. От 1981 г. до 2007 г. е служител на службите за сигурност. Работил е в НСС, ДАНС и Държавния резерв.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 08:42  07.11.18
  Азека предлагам онзи дека го пращат да унищожава сересетата с голямата ОТВЕРКА. хихихихихи номера е да е послушен на който трябва.
 • Тръмп
  Отговор
  2 09:39  07.11.18
  СРС-та са под контрола на ДС и КГБ,това показват номинациите!!!:):):)
 • НезнайкоТо
  Отговор
  3 11:36  07.11.18
  Е нема такава територия - кадър на българското (контра)разузнаване бил на обучение в ЦРУ и МОСАД! За да работи срещу тях, понеже точно тези две служби си развяват байрака на територията на Ярешки!

Напиши коментар:


Публикувай