Last news in Fakti

7 Ноември, 2018 10:04 10 137 57

Ето за кои шофьори "Гражданска" ще скочи до 1200 лева

  • гражданска отговорност-
  • малус-бонус

Започва общественото обсъждане на проекта за така наречената система „бонус-малус”. Според предложенията тази система предвижда цената на застраховките „Гражданска отговорност” да са драстично по-високи за системните нарушители на пътя.

За виновните за катастрофи с жертви и тежко ранени тя ще е с 400% по-висока и може да стигне 1200 лева.

Въвежда се и система, подобна на талоните на шофьорите. Ще се трупат "малус" точки при всяко нарушение. А изрядните водачи ще получават отстъпка до 25% от базовата цена на застраховките. Владимир Савов, заместник – председател на КФН, обясни в сутрешния блок на Нова телевизия каква е идеята на така наречената система „бонус-малус”.

Всеки един купувач при въвеждането на системата ще трябва да внимава и да не купува коли на неизрядни шофьори, обясни Савов.

„Гражданска отговорност” застрахова автомобилите. „Постижение е, че сега се застрахова и шофьорът“, каза експертът. Ако двама души имат една служебна кола – единият кара добре, а другият изключително лошо се гледа по-лошото, даде пример Владимир Савов.

„А, ако една кола се кара съвестно една година, ГО започва да пада“, обясни още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    84 5 Отговор
    Честито на електората
  • 2 Гербестан

    222 3 Отговор
    Въвеждане на персонална ГО на шофьора !
    Въвеждане на персонални ДКН (номера на колите) !
    Останалото са пълни глупости !!! Колата е неодушевен предмет и не може да носи отговорност за нищо ! От къде на къде, колата ще трупа "лош рейтинг" и още по-голямото безумие при продажба този рейтинг да се "наследява" от новия собственик !?!?
    Поредните безумия стил "умен гербераст" !!!!

    Коментиран от #4

  • 3 боцмана

    103 5 Отговор
    Защо не изнесете данни какви са печалбите на всички застрахователни компании в България. Ще говорим за едни над петдесет милиона , чиста печалба. Е какво още мама си искат тези дружества ? И още , по-лесно ще получиш от ку.ва запис отколкото от застраховател обезщетение.
  • 4 Гост

    114 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гербестан":

    Да точно така! Бонус-малус е добре! Но както е в Англия - застраховката и номера са на името на водача. С една застраховка можеш да караш две коли ако имаш! Отговорността за нарушенията е на водача, а не на колата! Защо тя да трупа точки и следващия, който я купи, да е потърпевш, заради предишния собственик? Това трябва да се ревизира!
  • 5 SAAB

    75 4 Отговор
    Само да питам " разБойковота " команда ......... защо обвързват автомобила а освобождават малоумният водач ?
    достатъчно ли е да прочетеш една книга с индианска тематика за да си първи министър / осъждан наскоро / ? :)
  • 6 1234

    85 1 Отговор
    Мутрите надуват цените и не искат да стане на шофьора, искат на колата защото колите са два пъти повече от шофьорите, и приходите им ще паднат на половина. Застрахователите са бандити
  • 7 dgsf

    87 0 Отговор
    И как точно да се внимава каква кола купуваш? Гении. Наистина туй образование е много зле.
  • 8 куку руку ку

    62 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Всеки един купувач при въвеждането на системата ще трябва да внимава и да не купува коли на неизрядни шофьори,"... И как ще стане това моля?
  • 9 123

    16 1 Отговор
    самоче това са предложения. към 2020 може и да влезат
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    44 1 Отговор
    ПРАВИЛНО !! И колата е виновна и новият собственик е виновен, всички са виновни и всички да плащат повече, защо да се напъват да мислят справедлива схема, щом и така става.
  • 12 Сиси

    30 1 Отговор
    С това "онаследяване"на лошата история на колата към евентуален купувач ще напълни държавата ни с коли нов внос(т.е. бараки).Най-лесно ще е да си купиш нов внос автомобил без история,а реално много често регистрираните са по-поддържани от новия внос.Не вървят ли автомобилите нов внос,каква е идеята ви?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гнида

    47 1 Отговор
    Чудесна система ..... за закрепостяване на автомобилите към водача и за дране на народа ! Зашо на порядъчните водачи не им намалят 4 пъти гражданската ?
  • 15 Гошо

    50 1 Отговор
    Добре де ,направил си ПТП и са ти взели книжката, решаваш да продадеш колата , защото вече нямаш книжка. Каква вина носи този който я купува за това ти как си я карал тази кола преди...? Пълни глупости , защо трябва да октривате топлата вода , а не просто да копирате добри практики от други държави , които са вече доказани и работят
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 дебил

    41 1 Отговор
    Тия сега ще наговорят всякакви глупости и накрая ще приемат "компромисно 500лв."
  • 18 Предложение

    25 1 Отговор
    Застраховка на колата в размер на 20 лева + индивидуална застраховка на шофьора според това дали има или няма птп-та. Така всички ще са доволни
  • 19 gost

    20 1 Отговор
    По голяма глупост няма как да измислят, сложна система, която едва ли ще успее да тръгне, не е ли по лесно застраховката да не е на номера на колата, а за съответния шофьор, за колата си има каско застраховки.
  • 20 Густо Майна

    36 1 Отговор
    В България понятието "държавен служител" независимо от нивото, започва да се превръща в синоним на терорист към собствения му народ!!! Неразбирам какво общо има МПС-то към поведението на водача, за да му прибират милиционерите номерата при нарушение за по половин година, а и да му еб@ват статуса със застрахователни събития по вина на човека - водач! Единственото нещо "оправдаващо" тези откровено цинични действия е стремежа за пари, ПАРИИИИ на нещото наречено "демократична Република"! Едните прибират от де-, ре- и пререгистрации и "пускане в движение", другите "осъждат" някои МПС-та на перманентно дебела ГО. Отвратен съм тотално вече от СЕДЕНКАТА наречена Република България!!!
  • 21 onq s konq

    28 1 Отговор
    Спете още РОБИ, спете и драскайте гневни коментари по форумите. И така след време ще плащате не 1200 а 2400 лв гражданска отговорност, а заплатите ви и със стотинка няма да се увеличат!

    Коментиран от #27, #37

  • 22 САП

    18 1 Отговор
    Явно това с унаследяване на наказания от автомобила при продажба е поредния опит за чадър над определен бранш. В случая на протекция на автокъщите, които внасят автомобили втора ръка от запад и стимулиране продажбата на нови автомобили.
  • 23 иван

    25 2 Отговор
    Най голямата застрахователна компания в България е Бул Инс, собственост на братята Маргини, бивши сикаджии, другите изводи сами си ги правете.
  • 24 Joro

    6 21 Отговор
    Хахахаха джигитите се изплашиха пе няма да могат да си продадат колите! Системата е супер
  • 25 Hhhhhhh

    28 5 Отговор
    Моето мнение е че Герб са некъдърни и трябва да спорът да управляват. Така не може повече. Свалих 100 кожи от народа и искат още. Това е безумие.
  • 26 Иво

    4 27 Отговор
    Да изкажа своето мнение:

    1. Правилно е да се обвързва и колата с гражданската - ето защо: даваш си колата на приятел, близък, който и да е - той се напива и прави катастрофа - следователно носи отговорност той и ти, дето си му дал автомобила си , съответно косвено и твоята гражданска.

    2. Джигитите на пътя са над 80% - само вижте как се кара в града. Аз карам в София и масово ограничението НЕ СЕ спазва. И щом не може да се справим с джигитите другояче, ще стане с бъркане в джоба.

    3.Правилно е да изрядните водачи да плащат по-малко. Аз карам по правилата, псуват ме на пътя , че си спазвам ограниченията, и имам един фиш за последно 2011 - карам всеки ден основно градско! Питам - защо да плащам и за идиотите на пътя - основно парвенюта и 20 - 30 годишни комплексари с 15 годишни гробници...

    Коментиран от #36, #49, #56

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иванов

    14 1 Отговор
    Вай- вай Аллах, при таквизи управници на човек му остава единствено да стане джихадист!
  • 29 гощо

    21 0 Отговор
    Демек ако купя на оня с коня бмв-ето и той е газил наред народа и е карал с 200 аз от съвестен шофьор ставам джигит.Не бЕг чувал по голяма глупост!!! Значи една кола която е НЕ Ооодушевен предмет ще бъде санкционирана!?!?! Не джигитът а колата ще носи минусите тцтцтцттцтцтц....Мнооогооо умноооо ама мноооогооооо умноооооооо!!!

    Коментиран от #30

  • 30 onq s konq

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "гощо":

    Ааааа моля моля не така! Аз съм примерен шофЕр, имам златен талон, нямам нарушения. И да направя нещо плащам си на място че да не ми вземат точки.
  • 31 мда

    10 0 Отговор
    Тея изперкаха. Хали гражданската се лепи на колата! Дефакто нарушителя може да кара друга кола ?!? Също така ако си вземе рента кар на кое име е застраховката ?!? Докато застраховките не станат на човек а не на кола това няма да работи. Трябва всеки шофьор да си има застраховка гражданска и да може да кара с нея която кола си иска.
  • 32 nemska kola s bylgarska glaвina

    5 2 Отговор
    Мвр казва, че това са 123 000 идиоти по улиците на България.За какво не ги подкарват отсега с по 500лв. гражданска.Другото по-важно въобще що са на пътя, след като имат повече от 3 нарушения на пътя.Да им вземат книжките и у панделата, като се замисля карат и без книжки и това е заради неработещи закони.То ако е у панделата не му трябва ни книжка ни кола ни гражданска отговорност.Ако на някой му пука за живота на хората де.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Da im go

    13 0 Отговор
    Ами ако отида и си направя ГО в Румъния която ще ми е много по-евтина и карам с нея и съответната залена карта?... (Живея на границата) какво ще кажат нашите застрахователни педали и малоумното им нагло лоби?...
  • 35 Смехурко

    14 0 Отговор
    В нашата държава, управлявана от слабоумни идиоти, на всички нива, гарантирано всичко ще е оср..но.
    Ако не знаете, някои компани вече са въвели бонус-малус. Сред тях е и моята застрахователна компания и ето какъв е резултата:
    Миналата година етин тъпак ме блъсна. Подкупи куките и те писаха акта на мен. За тяхно всеобщо нещастие на кръстовището имаше камери и след близо една година процес ги осъдих и наказанието ми отпадна.
    Привидно историята е със щатлив край, НО не съвсем. Докато още течеше делото ми изтече ГО. Когато отидох да я подновя, вече бях въведен в регистрите на като "нарушител" и застраховката ми беше с 1/3 по-висока.
    Теглих им една майна естествено и се застраховах другаде. Когато обаче въведат повсемествно - бонус-малус, няма да има тази възможност.
    Догодина вече ще съм "чист", но се пита, ако бях платил тази по скъпа застраховка, кой щеше да ми възстанови разликата, която несправедливо ми е надвзета? Застархователя - не, КАТ - иска ми се да видя как ще стане .... пиеш една студена вода.
    Какво правим с истинския нарушител? Съдът отменя наказателното постановление, но КАТ не пише нов на истинския нарушител.
    Полицая написал неистински акт също не носи никаква отговорност.
    И ето ви дами и господа, една схема за отърване на наши хора.
    Става ПТП, КАТ-аджията пише акта на невиновния. Той след ходене по съдилищата я се отърве я не, но "нашият човек" при всики случаи излиза "чист".
    А чИститу на печелившите!
  • 36 Густо Майна

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Иво":

    Изказваш си мнението нагледно и грешно! Какво ти е виновна колата, че ти не си преценил човека?! Т.е. - ще си сърбаш попарата впоследствие. Ще плащаш и ти, защото си човек и можеш. Колата колкото и да я "наказваш", няма как да ти изплати прегрешенията!
  • 37 Пенчо

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Спирам да си плащам данъка застраховките и актовете след това,ще бъда като ци**ните.Ще си карам ей така,а ако решат да ме съдят,веднага съдя "държавата" в Страсбург и айде!
  • 38 Българин

    8 0 Отговор
    Оправданието на така наречените застрахователи (екс "мутри") че не им стигали средствата за изплащане на щети и затова било наложително да скочи гражданската са пълна глупост ,истината е че тяхната чиста печалба е уникално висока сума пари . Просто те имат заложен процент който отговаря за тази печалба ,гони се тази ставка без значение колко обезпечения са изплатили (всички знаем каква нищожна част от щетата заплащат) Последният път като друг шофьор ме удари ми изплатиха 90 лв ,ремонта ми излезе 300 -честито на мен и на хиляди други . Докато тези дружества са частни така ще е ,те ще искат а ние ще даваме . Нулев контрол от страна на държавата ,реално почти няма какво да се направи .
  • 39 Caci

    8 1 Отговор
    Долу ГЕРБ
  • 40 БАЙ ГАН4О

    5 0 Отговор
    А може да се направят протести с калашници например,ефекта ще е добър
  • 41 Бай Х.

    5 0 Отговор
    Единствено разумно решение : ВСИЧКИ ЗАЕДНО, ДА ОБЕСИМ КРАДЛИВИТЕ КОЖОДЕРИ ПО СТЪЛБОВЕТЕ ОКОЛО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ДА ПУСНЕМ ОБЯВА : МОЛЯ , ТЪРСЯТ СЕ НОВИ КАНДИДАТ - НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ !!! ........ ПРОСТО И ГАРАНТИРАНО ЕФЕКТИВНО !!!
  • 42 Коки

    4 0 Отговор
    Ако ги избесим добре тогава преди да иска да е депотат ще знае ,че ако краде като цц ще последва 🤪 в Америка има лична застраховка това е край какво има да мислят.Само вижте тия на каналите едни и същи мутри с престилки от 4-5 лв а имотите им .....колите им... не тези с които ходят на работа €€ вижте застрахователите нори коли големи заплати значи имат пари но крадът от данъци,,, за да пълнат партийната хазна , оня го осъдиха в същия ден го оправдаха .,,, а сега е почетен на €вропол ,, боже кво се случва защо не сме на площада ,,,, когато един стачкува друг мирува ако ви ., нека по 5000 лв да ГО дигнаха гориво данък го винетка бум на кражби и престъпления еее , дремете зима е на топло

    Коментиран от #43

  • 43 Ники

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Коки":

    Няма смисъл да се хабите
  • 44 Бай Х.

    4 0 Отговор
    .........КОГА , ВСИЧКИ ЩЕ ПРОУМЕЯТ , ЧЕ НИЕ СМЕ ТЕЗИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ И НЕ ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ И ПИШЕМ КОМЕНТАРИ , А ПРОСТО ДА ИЗЛЕЗЕМ И ОТНЕСЕМ НАГЛАТА ИЗМЕТ ОЗНАЧАВАЩА СЕ КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ И ПРОСТО НЕ ДАДЕМ ПОВЕЧЕ ШАНС НА КРАДЛИВИ , АЛЧНИ , БЕЗСКРУПУЛНИ , БЕЗОЧЛИВИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ НАГЛЕЦИ ДА СПЕКУЛИРАТ С ИЗТЕРЗАНИЯТ НАРОД . МОЛЯ НАЗОВЕТЕ ЕДНО ЕДИНСТВЕНО РЕШЕНИЕ ИЛИ ЗАКОН КОЙТО ДА Е ПОДОБРИЛ И ОБЛЕКЧИЛ С НЕЩО ЖИВОТЪТ ВИ ??? ГЛОБИ - ТАКСИ ..... ТАКСИ - ГЛОБИ И ВСИЧКО Е НАСОЧЕНО ПРОТИВ НАС ...... " ЗА НАШЕ ДОБРО " . НИЕ ПЛАЩАМЕ СКЪПИ РАДАРИ ЗА ДА МОЖЕ ПОЛИЦАИТЕ ДА СЕ КРИЯТ ПО ХРАСТИТЕ ЗА ДА СИ ЗАРАБОТЯТ ПО-ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ . КАЖЕТЕ ОТ КЪДЕ МОГА ДА СИ КУПЯ " ХУБАВ ХЛЯБ " , "ИСТИНСКО КИСЕЛО МЛЕКО " ИЛИ ХРАНА БЕЗ :КОНСЕРВАНТИ , ХИДРОГЕНИРАНИ МАЗНИНИ , ПОДСЛАДИТЕЛИ И БЕЗБРОЙ Е-та ...... КЪДЕ ? .....В ТУРЦИЯ , ГЪРЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ , НО НЕ И В БЪЛГАРИЯ !!! ..... УУУПС ЗАБРАВИХ ...... АМИ АКО ИМА НОРМАЛНА ХРАНА ......ОТ КЪДЕ КЛИЕНТИ ЗА ЧАСТНИТЕ ХОТЕЛИ-БОЛНИЦИ .....И Т.Н. ........ ИЗБИРАЙТЕ ..... ИЛИ НИЕ , ИЛИ ТЕ , НО НА ТЯХ ТАКА ИМ Е ДОБРЕ , ТЕ НЯМАТ НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ !!!!!
  • 45 Светлоносец

    2 0 Отговор
    Мисля че наредбата на КФН, е дискриминационна, едно нарушение се санкционира с 400% увеличение и Седем-осем години ще са нужни на изрядните шофьори, за да получат 25% отстъпка на ГО. Владимир Савов - член на КФН, по заместване ръководител на Управление Застрахователен Надзор, като се натрупват отрицателни точки при ПТП на шофьора, на собственика на МПС и на самото МПС.
    КАТО ПРИ ПРОДАЖБА ОРТИЦАТЕЛНИТЕ ТОЧКИ НА БОНОСМАЛУС СИСТЕМАТА ОСТАВАТ НА МПС И НОВИЯ СОБСТВЕНИК , КОЛКОТО И ДОБРОСЪВЕСТЕН ШОФЬОР ДА Е, ЩЕ ПЛАЩА ВИСОКА ГО. ТОВА АКО НЕ Е ГЛУПОСТ, НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ИЛИ ЛИПСА НА КАКВАТО И ДА Е ЮРИДИЧЕСКА ГРАМОТНОСТ, здраве му кажи.
    Проблема на тълкователното решение на ВСС се прехвърля от работата на застрахователите, КФН, КАТ, МВР, съд и всички останали държавни организации, върху размера на ГО и всички потребители. В момента Вл. Савов е в конфликт на интереси, ИЗБРАН Е ОТ НС КАТО ЧЛЕН НА КФН, ДА ЗАЩИТАВА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, А ПРЕДЛАГА НАРЕДБА УВРЕЖДАЩА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. ОСТАВКА НА КФН ЗАРАДИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.
  • 46 Ники

    2 1 Отговор
    Честито на застрахователя за печалбите.Дори и след отчисленията в сметките на Менда,Бойко и другите кръвопийци ще са много по богати.На роднините на жертвите на пътя по 5-10-15 бона,а на простия герберски електорат застраховка 500лв не му мърда.Сега ми слагайте минуси и ме обявите за платен трол ама 2020 гражданската ще е 500лв,а ще караме бараки защото сме бедни и ще плащаме тройни данъци,които ще пълнят свързани с управлението фирми
  • 47 Антонн

    0 0 Отговор
    Всеки един купувач при въвеждането на системата ще трябва да внимава и да не купува коли на неизрядни шофьори.

    Тъпаци-тъпациии какво общо има колата,защо се води статистиката така.
    Изряден водач ще купи кола от "джигит" и 1200лв.ГО !
    Джигит от изряден 300-400лв.ГО.
    Направете го както трябва.
    Данък МПС (не е ЕКО такса а данък),скъпа кола скъп данък.
    Застраховка Авто каско и ГО,регистрационен номер на едно.
    Тоест:
    Имам S 500 W221,Smart Fortwo и данъка за бенца е 1200лв,за смарта 30лв.
    ГО и каско са на мое име както и табелата,на мое име.
    И когато реша свалям номерата от мечо и карам смарта с тях,и така когато стане ПТП не зависиму дали с мечо или смарта аз ще плата 1200лв.ГО.
    Няма да измислим топлата вода,начини има тука гледаме да цицаме от 100 места.Това е кола тя сама не се движи сама не прави катастрофи.
    В UK все още е в евросюза,се плаща месец за месец КАСКО и ГО 30 паунда.Или цяла година да ползваш колата каското и гражданската са ти 807лв. а тук само гражданската искат да е толкова и повече.
  • 48 луд свят

    1 0 Отговор
    Защо не направят гражданската по желание? При ПТП ако си виновен плащаш всички имуществени и здравословни щети. Колата е повредена за 2500лв, ранения се лекува за 1000лв и плащаш 3500лв. Така всеки ще прецени какъв е на пътя, дали е внимателен, има ли нужда от гражданска и сам ще се опазва от ПТП, защото после може да плаща цял живот - като кредита. Ако нанесеш щети за 60 000 ще ги плащаш ти от заплата,кредит..... Всеки път като дадеш газ и се гъзарееш ще ти светва лампата че нямаш гражданска и сам ще си даваш спирачка. За причинени смърт, алкохол, наркотици си действат другите закон. Градски, междуградски транспорт да имат задължителна, защото там се отговаря за доста хора.

    Коментиран от #50

  • 49 Антонн

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Иво":

    Ти нормален ли си?
    По тази логика взимам Рент а Кар,правя ПТП и?
    Фирмата автоматично ще плаща 1200лв.ГО
    Аащо?
    Същото е като купуваш кола, може да има 100 нарушения,и 10 ПТП-та с нея и аз ще плащам ЗАЩО?
    Не се прави на светец,гарантирам няма как от точка А до точко Б в София да стигнеш по правилата,без нарушение.
  • 50 Антонн

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "луд свят":

    Защото ГО е задължително/когато ползваш МПС-то/.
    Защото със SLR ще спра рязко пред теб,ти ще ме ударищ ще си виновен.
    Тогава и внуците ти ще имат да дават пари.
    За това е застраховката.
  • 51 Мики Малус

    2 0 Отговор
    Ще почнат апашите пак да изрязват квадратчета по предния джам за да крадат стикера за ГО и едно квадратче за годишната винетка и после ашладисваш на друго возило и готово. Малко ще ни се струва въпроса на Тодор Колев - Кой ми открадна чистачките? За 1000 лева гражданска ще продам кочината и от една година спестени данъци, технически преглед и гражданска около 5000 лева правя една офроуд машина без номера без стъкла изобщо и карам извън пътя само ще го прекосявам там където няма друг избор като руските танкове от един клип по youtube. Минаваш на ръш и продължаваш като няма задръствания няма светофари природа и те така.
  • 52 fifi

    0 0 Отговор
    ama ne mi pi6ete tuk 6toto na nikoi ot oniq naglqri ne im dreme deto sa go izmislili da lapat qko kinti!!!a trqbva da im se zabrani na tqh da izmislqt tapotii!!!200 du6i ni razgonvat familiqta!!!
  • 53 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    не на шофьорите а на колите им
    може да е купите колата така
    и данъка скача
    хубу ни го нахлюзват сух в г,за
  • 54 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    СТАВА ЕДИН МАРМАЛАД ТУКА В ТАЗИ ДЪРЖАВА
  • 55 Ако се приеме това

    3 0 Отговор
    То значи,че от Пловдив не трябва да се купува кола така излиза😁😁😁
  • 56 Бай Благой

    0 3 Отговор

    До коментар #26 от "Иво":

    Много добре си го написал Иво! Браво.
    Само че като гледам колко минуси имаш си представям какви малоумници/джигити четат този сайт.
    Това с обвързването на колата и гражданската си е много добра идея.
    Така шофьорите ще имат още един стимул да карат по правилата.
    Като види новия собственик, че трябва да плаща 1200лв като я купи и ще се откаже от покупката или ще смъкне цената...и този който я продава ще гледа да е една идея по-изряден,....
    Т.е. ще доведе до затваряне на кръга така да се каже..
  • 57 Libre comments air

    0 0 Отговор
    Бонус. Застравателос. И. Фалос. За. Вулгарос. И. Доставка. За. Герберос
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове