1 219 16

Цигани натопили столичния учител, че пребил дете

Мария Атанасова

Скандал с насилие в училище в София стана вчера. Развръзката, на който обаче се оказва неочаквана. Според първоначалната информация 11-годишно момче е откарано в „Пирогов” със съмнения за комоцио след инцидент в столично училище. Детето се оплакало от световъртеж пред пристигналите лекари. Те установили и следи от удари по тялото му.

Момчето твърдяло, че е било пребито от учителя си по физическо. Ето какво обаче заяви възпитателят Георги Георгиев, който е учител по физическо в 70 ОУ "Климен Охридски" пред Блиц.

- Г-н Георгиев, какво точно се случи?
- В час по физическо с 3-ти клас, ученик от 5-ти клас бе избягал от час и пречеше на децата да играят. Направих му неколкократни забележки. Свърши вече часът, всъщност бяха двама, заплаших единия, че ще се обадя на баща му. Тогава единият от тях мина и ми заби шамар във врата.

- На какво се дължи тази агресия според вас?
- На болното ни общество, на липсата на морал и ценности и т.н.

- Какво стана после?
- След което избяга, аз го настигнах, хванах го, водих го при директорката да му кажа, че ще се свържа със Закрила на детето, полиция, че ще се жалвам за това, че ме е ударил. Тъй като имаше много деца, свидетели на станалото, той се опъна и избяга вкъщи и доведе фамилията. Тъй като училището е в квартал с ромско население, дойде цялата фамилия. Но аз съм отдавна даскал и ме познават и всички деца викнаха: Ама лельо, чичо, той го удари много силно и избяга. Те видяха това нещо и с мен не са се занимавали.

- Тоест те не ви обвиняват вас?
- В първия момент. Но в момента, в който казах, че ще подам жалба, че той бяга от час, че ме удря и т.н. те казаха: "Така ли и започнаха да звънят по телефоните. По телевизии, по бърза помощ. Даже бащата, всъщност не знам дали му е баща, каза ти сега какво искаш: Най-лесно е да си направим мръсно. Ей сега ще ида да го ударя тук под моста на Бакърена, ще извикам. Ще кажа, че е повръщал и припаднал, ще извикам полиция, бърза помощ и така и направи. Извика бърза помощ, полиция, телевизии, пуснал го насам-натам. Знаете, че преди време се оплакваха, че казват на бърза помощ по-сериозни оплаквания, за да дойде веднага линейката. Това е напълно фалшива новина, защото за първи път от 20 и кусур години стаж ме удря ученик.

- Ръководството на училището застава ли зад вас?
- Разбира се, те също се обадиха на Инспекторат, на Закрила на детето, тъй като от месеци не идваше на училище. Уж ще бягат в Германия, уж се изселват. Той има и брат в 7-ми клас.

- Посягали ли са друг път на друг учител?
- Не е имало токова нещо. Имало е заплахи, обиди, арогантно поведение. Към мен пък съвсем не, защото все пак съм в час по физическо. Един от малкото, които обичат и посещават. Аз имам методи да ги респектирам, като който не ме слуша не го пускам в залата, когато има фитнес допълнително и следобедни часове, че няма да ги пусна да играят мач, когато играем между махалите.

- Този инцидент би ли ви накарал да се откажете от учителската професия?
- Не, защото аз съм по физическо и си обичам спорта. Цял ден играя с тях и независимо, че ме псуват на цигански, после идват да ме прегръщат и да играят.
Лошо е, че направиха скандал от нищото.

- Как смятате, че ще се развият нещата?
- Трудно ми е да кажа. Мисля, че правдата ще възтържествува. В България имаме правова система, в която аз вярвам безпрекословно. Аз съм невинен, само съм набеден. Това е не само фалшива новина, но и опит за набеждаване и тъй като стана пред много деца – целия трети клас и трима-четирима, които бяха избягали.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 11:22  07.11.18
  нашият даскал по физическо бе бивш боксьор. НИКОЙ не е и мислил да се оплаче от него, а много велики си изпатиха. Нито мама, нито тати ги спасяваха. 1 на 1 в салона, само легенди се носят какво ставаше вътре и никой не разправяше нищо след това...
 • 2 11:22  07.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • БайГеле
  Отговор
  3 11:33  07.11.18
  Това е зщото сме толерантни, а наглостта на неграмотните няма граници - точно копие на управляващата власт!
 • Ами да
  Отговор
  4 11:35  07.11.18
  То няма случайни неща. Заслужава си даскала дори да го поощипят. "...независимо, че ме псуват на цигански...". Ами след като им е позволено да те псуват на цигански, каква очакваш да е следващата стъпка?

 • Шдлдлел
  Отговор
  5 12:09  07.11.18
  Ромите-новите българи. Това е бъдещето.
 • Алтън гиби
  Отговор
  6 12:13  07.11.18
  Проблема не е нито в обществото, нито в държавата, а в циганския етнос, дето за нищо не става. Просто лош биологичен материал. Аз живея в град със смесено население, като българския и турския етнос са почти по равно, като има и огромна циганска общност. С турците живеем нормално, те са възпитани, честни, отзивчиви. Напълно интегрирани членове на обществото. С тях работим наравно, ходим си на гости, празнуваме заедно, помагаме си. На времето имах гадже туркиня, с която останахме във страхотни взаимоотношения и сме приятели за цял живот. Не така стои въпросът с циганите. Опитвал съм да имам приятели цигани, ами не става. Те винаги гледат да те завлекът, с прави, вещи, каквото могат. Лъжат и мамят, само и само да успеят да докопат пет лева от човека, които се държи човешки с тях. Те нямат никакъв морал, никаква ценностна система, как се интегрира такъв човек. Всичко е в манталитета им и той никога няма да се промени. И на луната да идат, пак си остават същите.
 • Крум
  Отговор
  7 12:13  07.11.18
  Един от крумовите закони гласи:(извинете ме ако не го напиша точно, но по памет) "Ако някой клевети друг, да не му се вярва, а да се върже и разпита, и ако се докаже, че не е казвал истината -да му се отнеме имота."
 • 8 12:23  07.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Иван
  Отговор
  9 13:03  07.11.18
  Лъжат като дърти цигани
 • 10 13:29  07.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • бой
  Отговор
  11 16:07  07.11.18
  Те всеки ден тупат полицаи, а ни тука говорим за учител.Интересно ми, как полицаи ходят на работа след като знаят че всяка мърша може да посегне на тях, а те имат инструкции да траят и да отнасят шамари.Сигурно добро заплащане ги държи...
 • Карагенан (Е-407)
  Отговор
  12 16:57  07.11.18
  Защо ги мъчите тези полу-човеци да ходят на училище, само се прахосват пари на държавата, а и сега колко човеко-часове на службите ще отнеме този случай. Да върти метлата по улицата не му трябва ни да чете ни да пише...
 • Шансу Имамов
  Отговор
  13 19:59  07.11.18
  Тоя задръстен даскал ако ми удари детето го коля на място.
 • 14 20:44  07.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 15 08:12  08.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 16 08:49  08.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай