2 291 3

НАП търси 33 фискални агенти

Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България

НАП търси 33 фискални агенти
Венцислав Михайлов

Национална агенция за приходите търси 33 служители за звеното „Фискален контрол“. Агенцията е обявила конкурси за длъжността „инспектор по приходите”, от които 28 са за отдел „Оперативни дейности“ в София, а петима за Граничен контролно-пропускателен пункт „Кулата“. Те ще работят в екипи и ще извършват фискален контрол на територията на цялата страна.

Конкурсите за свободните работни места ще се проведат на два етапа. На първия участниците ще решават тест, чиято цел е да се установят професионалните им знания умения. Допуснатите до втория етап ще преминат през интервю.

Работата на инспекторите във фискалното звено ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки с висок фискален риск. Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си. Фискалните агенти ще извършват и оперативни проверки на търговските обекти в страната, като ще следят за издаването на касови бележки и коректното отчитане на оборотите в магазините.

Кандидатите могат да подадат документи до 15 ноември, включително, лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно-оригинал, на някой от посочените в обявите адреси.

Описание на длъжността, изискванията за заемането ѝ и образци на документи за участие, могат да бъдат намерени на интернет страницата на НАП в рубрика „Работа в НАП“/Обяви.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Напнемго
  Отговор
  1 03:30  08.11.18
  Свършиха ли шуро-баджанаците? Внесете си от вън, или никой не Ви се връзва.!
 • Гоуст
  Отговор
  2 07:29  08.11.18
  На мандата на Тикви му се види края и сега гледа да доистиска лимоня,че да има и за пра пра пра внуците.
 • У лево е Крим
  Отговор
  3 09:14  08.11.18
  Ще се разхожда някой софиянец с кола за наша сметка през ден до пристанищата в Бургас, Варна, Каварна и Балчик за да следи вноса и износа през граничната зона? - Ако това пак не е масово назначаване на търтеи в София за да се осигури работа на поредният "наш човек", не знам как по друг начин трябва да бъде определено. За тази функция имаме цяла огромна система наречена Агенции митници в която има и огромни отдели "митническо разузнаване" мобилни групи и т.н. и т.н. - Колко още чиновници искат ГЕРБ да назначат?

Напиши коментар:


Публикувай