1 695 16

Полицаи с инвалидни стикери за паркиране в Плевен

Картата е лична, не е на автомобила

Полицаи с инвалидни стикери за паркиране в Плевен
Мария Атанасова

В синята зона в Плевен почти всяка кола е с инвалидна карта, за да не плаща паркинг. С инвалидни карти на частните си автомобили са дори полицаи и автоинструктори. Оказва се, че всеки десети човек в Плевен е човек в неравностойно положение, разкри „Нова телевизия“.

Инвалидната карта позволява безплатно паркиране на хора с минимум 50% намалена трудоспособност, доказана с ТЕЛК. Без да подозира, че е сниман от скрита камера обаче, служител на Центъра за градска мобилност споделя, че не всички, използващи картите, са инвалиди.

Картата е лична, не е на автомобила. Според наредбата на Община Плевен тя може да се ползва и от друг човек, но само ако при и по време на паркирането той обслужва персонално лицето, чиято е картата.

Издадените инвалидни карти са близо 10 хиляди. Валидни от тях са половината, останалите са вписани като изгубени, унищожени или с изтекъл срок.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • полицаят
  Отговор
  1 09:19  08.11.18
  Защо натоканата к"рва с А8- цата да може, а аз не!?!

  Коментиран от #4

 • боцмана
  Отговор
  2 09:25  08.11.18
  Как защо , че то е казано , за хора с минимум 50% трудоспособност. Нашите полицаи далеч по-малко работят , имат също и увреждания от циганските побои. Просто живи да ги ожали човек.
 • пълни простотии
  Отговор
  3 09:27  08.11.18
  конфискация на мпс-то трябва да има на такива с фалшиви документи с отнети книжка или без такава изобщо - незбавна и без право на обжалване ! конфискация на мпс-то за каращите с алкохол или дрога в кръвта - незабавна и без право на обжалване ! конфискация на мпс-то за каращите с повече от 3 неплатени глоби - незабавна и без право на обжалване ! само така ще се сложи някакъв ред - всичко друго са пълни простотии !
 • Защото
  Отговор
  4 09:28  08.11.18

  До коментар #1 от "полицаят":

  Си станал полицай да се бориш против това и да даваш пример. Оп забравих в България се става полицай да може да краде и да прави далаверки да се нагушва и ако може евентуално да се набута по нагоре да гуши повече

  Коментиран от #10, #12


 • Миризлив Пор
  Отговор
  5 09:30  08.11.18
  Ами щом имат карти и са освидетелствани от ТЕЛК явно не са физически здрави и не могат да си изпълняват служебните задължения. В такъв случай в закона си пише какво се прави - или трудоустрояване или уволнение. В случая, че ТЕЛК е фалшив вече нещата отиват на "представяне на документи с невярно съдържание" което също фигурира в наказателния кодекс. Толкова ли е трудно да се проверят тези неща и да се вземе отношение?
 • факт
  Отговор
  6 10:00  08.11.18
  Типичен пример за състоянието на полицията у нас,ИНВАЛИДИ,подобни идиотщини има по цялата страна а МВР спи зимен сън...
 • Студент
  Отговор
  7 10:18  08.11.18
  В България ченгета стават само фашистки настроени некадърни аматьори , ако му дадеш лопата ще започне да оре с нея
 • БОКО
  Отговор
  8 11:05  08.11.18
  В България критерия за избор на полицаи е много занижен! Масово се назначават полицаи на ,които речника е много ограничен а за умствен капацитет да не говорим!

  Коментиран от #9

 • полицаят
  Отговор
  9 11:34  08.11.18

  До коментар #8 от "БОКО":

  Явно на приетите кандидати са били по- високи от твоите, или "връзките" им по сериозни, и сега дращитиш, щот завиждаш!

  Коментиран от #13

 • полицаят
  Отговор
  10 11:37  08.11.18

  До коментар #4 от "Защото":

  Бе то и аз тръгнах с таз нагласа... ала както се оказа в пре- стария скеч "..., ти като си отваряш бисквитки "Катеричка", вътре да не намираш катерици?"
 • Пазарджиклията
  Отговор
  11 11:38  08.11.18
  Елате да ги видите тука в школата какви образи идват. Пълно е с олигофрени и неграмотни. Отделно има такива дето са метър и петдесет с вдигнати ръце и тежат по 50 килограма с напикани гащи но влизат в охранителна полиция. Абе какво ще охранява с тоя ръст и килограми? Има и свестни не казвам че всички са неподходящи.
 • полицаят
  Отговор
  12 12:15  08.11.18

  До коментар #4 от "Защото":

  ...да се бориш срещу "талантите дърпащи България напред и притежаващи телефонните номера на половината прокурори и съдии от окръжния съд?!? Току виж случайно АКТ-а ти, ако изобщо смееш да го напишеш под заплахите от уволнение от сульо и пульо, се оказва с написано и подписано от началника ти Наказателно постановление със сгрешена дата, и който АКТ съдията радушно отменя. Обидите в лайн"рските форуми от неграмотния гражданин, че ти си тъпанара, сгрешил датата си остават за теб! Именно тези обиди ме успокояват, като си слагам описаното в статията стъкерче, издадено впрочем, на баща ми.
 • БОКО
  Отговор
  13 13:20  08.11.18

  До коментар #9 от "полицаят":

  Никога не съм имал желание да ставам полицай!Капацитета ми е мнооого повече ,и мога сам да си плащам осигуровките!И относно връзкарството !Това е пагубно за БГ,защото масово се назначават нашите хора ,а не МОЖЕЩИТЕ и ЗНАЕЩИТЕ!Пресния пример е със застраховките гражданска отговорност!Хубав ден полицай!

  Коментиран от #14

 • полицаят
  Отговор
  14 15:35  08.11.18

  До коментар #13 от "БОКО":

  Самооценката Ви е за завижадне- имате сериозен шанс при нас да станете директор на Областна дирекция, дори да нямате друго- преосмислете си приоритетите! А относно всеобщата заблуда, че "неплащането" на осигуровки от наша страна е привилегия... Вас лично не ви познавам, за да знам капацитета Ви, но като започна простичко да обяснявам на средностатистическия българин, че не е привилегия, на половината път на 90% "харада" им е пълен и празния им поглед бива заменен с дежурното "Аз ви плащам заплатата, хрантутници", и отива да гледа Биг брадър. Хубав ден!

  Коментиран от #15

 • Жиката
  Отговор
  15 18:17  09.11.18

  До коментар #14 от "полицаят":

  Полюцаят, човекът е написал, ама кой да мисли - няма желание да става ченге, а вие го направихте директор на ОДМВР. Репортажът не показва целия проблем с ченгетата - не беше засегнат въпроса, че всеки полюцай е сложил на личния си автомобил стикер, че членува в някаква си федерация на ченгетата, т.е. иска да каже, че тази кола е на полюцай, да не се пипа, при евентуално констатирано нарушение. Тези стикери са залепени в нарушение на ЗДВП и мястото им не е по стъклата на автомобилите. Аз например, ако членувам в шах клуб, мога ли да си лепна едно стикерче на клуба, за да не ме закачат ченгетата и скобарите, когато паркирам в нарушение на ЗДВП и общ.наредби?
 • опа
  Отговор
  16 18:34  09.11.18
  Масово милиционрите не купуват винетки! Моя комшия трета година кара без винетка! И едвам завърши осми клас!

Напиши коментар:


Публикувай