2 840 19

Жена: Съпругът ми ме удряше с чук, бил ме е в центъра на курортен град

Мария Атанасова

Домашното насилие вече е престъпление и влиза в Наказателния кодекс. Това решиха единодушно депутатите от Правната комисия в парламента.

Домашното насилие вече ще се наказва със затвор до 5 години. Освен боя и шамарите, под ударите на закона попада и психическият тормоз. За него наказанието може да стигне до година условно. Промените са по инициатива на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Статистиката сочи, че всяка четвърта жена у нас е жертва на тормоз у дома. Една от жертвите застана пред камерата на NOVA.

„Казваше, че му давам поводи за ревност, а аз никога не съм. Той ревнуваше дори от баща си. Аз не разговарях с никой, който беше мъж“, споделя жената.

Така минали шест години, родили им се две деца. Насилникът започнал обаче започнал да бие половинката си дори пред децата.

„Имах цицина, колкото юмрук на главата си, той ме удари с чук. Аз бях на колене и му се молех да спре. Не исках да ме наранява пред децата и молех само да не е пред тях“, казва потърпевшата.

Решението да го напусне взела, след като я изгонил от жилището, в което живеели. Оставил я на улицата. Взел децата при себе си. Съдът издал за нея и децата, които са в риск, заповед за незабавна защита. В нея пише, че не може да доближава децата и нея на по-малко от 100 метра. Прокуратурата и МВР обаче отказали да я изпълнят.

За хилядите бити жени у нас очите си затваря и обществото.

„Когато той ме биеше, всички комшии чуваха и никой не се обажда на 112. Той ме е бил и в центъра на курортен град“, споделя потърпевшата.

Сега властта се е заела да помогне като най-накрая разпише като престъпление в Наказателния кодекс домашното насилие. Според правосъдния министър Цецка Цачева зад жертвите ще застане „цялата държавна машина“.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • толерантен
  Отговор
  1 20:13  08.11.18
  Само джендарлък да не ни пробутват, под прикритие на защита на жените от домашно насилие.
 • Бат Саше
  Отговор
  2 20:33  08.11.18
  Не знам от какво се оплакват. Никой не ги е пратил насила при тези мъже. Много жени имат неосъзнати мазохистични пориви и се стремят точно към такива мъже. Дори когато си мислят, че страдат и искат да се спасят, те продължават да се подлагат на това и си намират всякакви оправдания, за да не го напуснат. Комплексираните, агресивни и слаби мъже си личат от километри. Каквото са търсили, това са намерили. Да им е честито!

  Коментиран от #14

 • гост
  Отговор
  3 20:45  08.11.18
  Ми ще трява да спрем да си бием жените....
 • 4 20:48  08.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Бой
  Отговор
  5 21:11  08.11.18
  Да я бие...
 • Batushka
  Отговор
  6 21:21  08.11.18
  Българска диващина....обаче има и една приказка за гърнето и похлупака...
 • ванката
  Отговор
  7 21:27  08.11.18
  еми тъпата овца си остава тъпа овца решила да го напусне чак когато той я изгонил... и после се оплаква един мой познат казва жена която я набиеш и не те напусне то значи че трябва да я биеш редовно защото на нея това и харесва и спреш ли да го правиш тя те напуска и отива при друг който я бие !!! никога несъм удрял жена било то мое гадже или просто позната или непозната но да ви кажа когато же си изпроси боя и аз и кажа че го заслужава но няма да я бия тя ме напуска ?!? защо ли ? не признавам жени които се жалват от насилие едва дълги години след случилото се ако не ти харесва насилието след първия побой си събираш парцалките и на село при мама и тати но останеш ли то значи боя ти допада!!!
 • Диди
  Отговор
  8 21:42  08.11.18
  Като чета коментарите, не се учудвам защо българските мъже са комплексари. Защо не бие мъж,а налага яростта си на жена? Ужас.

  Коментиран от #11

 • гост
  Отговор
  9 21:49  08.11.18
  "Така минали шест години, родили им се две деца. " Айде бе! Я сега да кажи с какво й е накривил шапката миналата седмица. Може да е спрял да плаща.
 • Бой
  Отговор
  10 22:18  08.11.18
  Да я бие, не е виновен, този който яде баницата а онзи, който дава
 • Некой си.
  Отговор
  11 22:32  08.11.18

  До коментар #8 от "Диди":

  Защото бг.мъжете се женят за жени,а не за мъже.

  Коментиран от #12

 • Таня
  Отговор
  12 23:49  08.11.18

  До коментар #11 от "Некой си.":

  Това изобщо не означава ,че след като се ожениш трябва да биеш жена си. Защото по твоята логика жените би трябвало и те да бият мъжете си. Което в повечето случаи е невъзможно. Е тогава се питам кой дава правото на един мъж да бие жена си? .
 • filo
  Отговор
  13 00:35  09.11.18
  В България мъжете са много по-често жертва на домашно насилие, защото държавата дава криле на жените да мачкат мъжете чрез различни законови норми изцяло в полза на жените. Е понякога жените ядат бой, като почти винаги си го заслужават.
 • 14 07:09  09.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Зорлем
  Отговор
  15 07:25  09.11.18
  "Така минали шест години, родили им се две деца." Ще ме прощавате за циничността, но при това положение как точно се появиха тези две деца? В смисъл, за да забременее една жена в общия случай трябва да свърши това-онова с мъжа "в леглото". Е, може ли някой да ми обясни що за човек трябва да си, за да си легнеш с някой, който те обижда, бие и т.н.? Нали уж, за да се стигне до правенето на деца трябва да има там чувства, привличане, страст и прочее, дето някакси не ми се връзват да се изпитват към някого, който вчера те насинил от бой. Аз ли нещо съм сбъркан, "жертвите" ли, не знам...
 • Гост
  Отговор
  16 07:45  09.11.18
  Ок.Съгласен съм,че с бой нищо не се решава.Но защо винаги защитавате жените.По мое мнение 90%от мъжете са жертва на психически тормоз.Не познавам никой на който жена му да не мънка и да иска без да се съобразява дали има възможност.Българските дами мислят,че мъжете са им длъжни за всичко!!!
 • Гост
  Отговор
  17 07:52  09.11.18
  Бившата ми си мислеше,че аз трябва дс плащам всички сметки дс и зареждам колата с гориво с тя с нейната заплата да обикаля всеки ден магазините.Доходите ни бяха почти еднакви(не малки).Естествено,че номера не мина.
 • Аз Варна
  Отговор
  18 08:45  09.11.18
  Е как го изтърпя шест години този дивак.Ти защо стоя без да направиш нещо?Да попитам преди да се ожените посягал ли ти е,такъв ли беше преди?Ако не ,ти с какво го провокира,защото ако е бил такова животно и преди,пак ще питам-защо се ожени за него.Ами добре,нещата не вървят,защо допусна да родиш второ дете,че да страда и то горкото?Трябваше да си вземеш детето(докато си имала едно) и да си хванеш посоката и да приключиш с тоз фарс,защо търпя унижения,достойнство нямаш ли?
 • аката
  Отговор
  19 15:16  09.11.18
  като не работи системата така ще е,със закона на инжинерката карадянчева какво ще се промени като полиция не работи,прокуратурата и съда също работят само срещу дребните рибки.

Напиши коментар:


Публикувай