Last news in Fakti

9 Ноември, 2018 09:14 13 051 53

17 братовчеди на загинал на пътя ром взели по 50 000 лв.

  • гражданска отговорност-
  • роми-
  • обезщетения-
  • съд

720 дела с искове има само в Софийския градски съд

17 братовчеди на загинал на пътя ром взели по 50 000 лв. - 1

17 братовчеди на загинал на пътя човек от малцинствата получили от съд по 50 000 лв. обезщетение за всеки от тях. 720 дела с искове има само в Софийския градски съд, а от тях всяко пето е "братовчедско". Това съобщи в интервю за в. "24 часа" членът на Управителния съвет на Асоциацията на застрахователите в България Кирил Бошов.

Така той мотивира искането на застрахователите за лимити по т.нар. неимуществени вреди - за причинени болки и страдания.

По думите му, средният размер на претенциите е 100 000 лв.

Вчера и заместник - председателят на Народното събрание Явор Нотев съобщи пред БНР, че има заведени искове от нарочно издирени от адвокати братя, сестри, братовчеди на загинали при катастрофи.

"Специализирани кантори имат задача да се сдобиват, не съвсем лоялно, с клиенти. Проучват и намират такива случаи, за които те научават с помощта на длъжностни лица в сферата на здравеопазването, спешна помощ, от разследващи полицаи, от хора, които са нарочно назначени по определени райони, за да набавят клиенти - практики, които са в абсолютен разрез с етичните правила, упражнявани от професията.

Не е тайна - вече се говори за т. нар. 9 адвокатски дружества. Напълно споделям, че грозните практики, които са свързани със случаи с участието на такива кантори, трябва да застанат на общественото внимание, те трябва да се огласят, подобно на телефонните "ало измами" и на други престъпни схеми, за да може обществото да бъде предпазено", заяви Нотев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Сали

    121 1 Отговор
    За това имаме служби, но те са спящи клетки ,и защо са ни изобщо след като такива очевадни неща не ги задействат.

    Коментиран от #32

  • 2 Миризлив Пор

    75 4 Отговор
    Добре де, говорим за присъди от съда. Кой не знае - там се отива със доказателства от едната и от другата страна и съгласно законите в страната се отсъжда. След като мислят че тези 17 човека неправомерно са взели "едни пари" защо по дяволите не са се защитили след като плащат на армия адвокати? Или не са се защитили правилно или хората са в правото си.

    Коментиран от #28

  • 3 Бати

    61 4 Отговор
    Да бе и един ром завива шоколада в станиол.....
  • 4 цъфнал гербер

    66 5 Отговор
    ЕЛЕКТОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЪРЖА!!!
  • 5 демек

    53 5 Отговор
    Накратко: Адвокатските дружества да не съветват близките да си търсят парите за починалия роднина,защото видиш ли на застрахователите им тежи да изплащат ; )
  • 6 1234

    174 1 Отговор
    Вече става бизнес майката бута пред колата едно от 10 те парчета и останалите 9 живеят 5 г поне без да работят от обезщетението. Това доказва само едно ци ганите трябва да се изгонят от тази територия, самото им същетвуване е само негативи, разходи, опасности, смърт, обири, разрушения и несигурност. Няма как да станеч нормална държава с 1 млн ман гала които денонощно разбиват инфраструктура, частна собственост, убиват и бият наред, разсипват социална и здравна система, а ползата от тях е само едим голям хубав минус

    Коментиран от #9

  • 7 Зорлем

    34 2 Отговор
    Ако някой си мисли, че и в този случай сме измислили топлата вода да потърси какво е значението и смисъла на американския израз "ambulance chaser", т.е. "преследвач на линейки".
  • 8 Крадец

    43 1 Отговор
    Не е луд тоя, който яде зелника,а тоя,който му го дава !
  • 9 qwerty

    41 2 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    Това през 80-те години ни го говориха в училище за турчалята в анадола. Почине някой роднина и тия го бутнат под камион после искат кинти

    Коментиран от #35

  • 10 TnT

    69 3 Отговор
    Кое по-точно е незаконното - това че съдията е отсъдил 50 хил., че съдията е отсъдил 50 хил на всеки роднина, че така се е случило че има 17 роднини, че са братовчеди а не братя, сестри, родители...
    Господа застрахователи, самият бизнес със застраховането е игра, в доста от случаите Вие печелите, понякога ще изгубите. Но защо ли в обществото остава едно такова чувство, че Вие се опитвате така да извъртите нещата, каквото и да стане да сте на печалба пак за сметка на обикновенния човек който има само едно единствено задължение да ви плаща и то солено, а сега и още по-солено но когато се стигне до истиско обещетение пак ядем тоягата.

    Коментиран от #11

  • 11 Крадец

    49 0 Отговор

    До коментар #10 от "TnT":

    Не знам до сега,застраховател да е изгубил !
  • 12 ггбг

    32 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Застрахователите не се интересуват от хората, това си е ясно, само от печалбите си, но за съжаление им се дава коз в ръцете чрез неадекватния статус на застраховката ГО. Тя трябва да служи за няколко неща: покриване на материалните щети на пострадалите, лечението на пострадалита, компенсация за загуба на работоспособност и компенсация за непълнолетни деца, общо взето това. Ако беше така, нямаше да може да се измислят основания за поскъпване, а и ще се отнеме възможността за подобни злоупотреби.
  • 13 bongobongo

    27 4 Отговор
    Стига сте лъгали Целта е да настроят и българи срещу цигани
    и така по-лесно да вдигнете застраховките защото няма другаде откъде да крадете.разделяй и владей винаги работи
  • 14 НАТО ВЕЦ

    25 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 17 братовчеди на загинал на пътя ром взели по 50 000 лв. - Алкохолно питие не може да загине. Ай стига с тая политкоректност. Като назоваваш циганите - роми, пиши за българите - гадже.
  • 15 сноу

    37 0 Отговор
    Така е защото колкото и жалко да е, вече сме циганска държава, ама абсолютно циганска.Вече е с циганските чалъми ,нрави ,чалга,цигуйско правосъдие/ти на мене ,аз на тебе/полиция която е готова веднага да изяде главата на всеки българин, но не смее на мангала дори вятър да направи ,политици на местно и национално ниво, които те е срам да гледаш ,как лижат,мажат и се преструват примерно на погребението на Виктория ,а и още десетки невинни .Както се знае от векове ,циганията избуява там където обществото е прогнило тотално .
  • 16 Дядо

    23 0 Отговор
    Не съм застраховател, ама извиняваи да се дават обещетение на братовчедите ? На какво основание? Трябва да се направи двойно гражданско. Едното да покрива само щети по колите а второ с минимална вноска да покрива до 50 хиляди и после който желае да има прогресивно растяща като застраховките живот, вноска 100 лева взимаш милион вноска 10 лева взимаш 100 хиляди / сумите са примерни /
  • 17 Циганин

    25 1 Отговор
    Навсякъде по света институциите са в служба на обществото. Само в бг обществото е в служба на институциите. Самозабравили се чиновници служат в услуга на личното си облагодетелстване. Няма да излезем от дъното докато не осъзнаем че ние формираме държавата и държавата трябва да служи на нас. И докато не се събудим от този кошмар без значение ще е кой ще вземе властта, резултатът винаги ще е един и същ. Корупция корупция и пак корупция.
  • 18 извод

    24 1 Отговор
    Мисля че подобна информация се дава за оправдаване на повишаване сумата на гражданската отговорност. 17 братовчеди, сигурно са ги търсили и в Индия.
  • 19 АДВОКАТА

    17 0 Отговор
    Взимат на някой " мамула " взимат стотинки , Парата е за МЕН .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    28 0 Отговор
    Покрай сухото да гори и мокрото. Проблемът не е в лимитите, проблемът е в съда. Лимит 20к лева ако ти блъснат детето и го убият е вулгарно и гнусно! Защо съда е определил 50к обезщетения за гнусните цигани?? Не е проблемът, че трябва да има лимити, проблемът е, че съда не си върши работата!

    Коментиран от #29

  • 22 Баш Гост

    28 1 Отговор
    Най-важното в статията не е написано - че на застрахователните дружества не им достигат 300 млн. лева точно по тези причини. И се отива на най-лесният вариант - задължителна гражданска отговорност става 1000 лв. На солидарният принцип на здравната каса, масата плаща, малка част ползва и останалото е чиста печалба.
  • 23 бръм

    22 0 Отговор
    И кой го твърди това? Онзи, дето защитава интереса на застрахователите. Явна лъжа. Те искат да им плащаме по възможност по хиляда кинта, а в други случаи ако могат да не вадя никакви пари. Щото, дами и господа, те винаги прибират лъвския пай. Беден застраховател без кола за двеста бона не съм видял все още.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Само да е вярно.

    19 0 Отговор
    Тълкователното решение излезе юни месец тази година.

    Съдебната ваканция беше от 15.07.-01.09.2018г.

    На тези братовчеди много бързо им се е разгледало делото .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гост

    10 1 Отговор
    ауу, вчера и аз финиширах с един Ром, капитан морган му викат, дано не ми търсят нещо.... че не остана!
  • 28 куку руку ку

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив Пор":

    Публикувано във факти.бг: "След като мислят че тези 17 човека неправомерно са взели "едни пари""... никакви пари не са взели брат'чедите, или почти никакви. Парите са си ги прибрали адвокатите.

    Коментиран от #39

  • 29 Иван

    15 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Не съм против застрахователите да си плащат дължимите обезщетения, защото търсят начин да избягат от плащания. Но се чудя на уважаемия съд- как е възможно за живота на един паразит да се дават 17 пъти по 50 000 лв, а за живота на някой българин, който все пак работи, плаща данъци и сметки в тази държава, спазва законите и е един нормален гражданин - натискът е да бъде доведено застрахователното обезщетение до 20 000 лв. С какво допринася средният ром за благосъстоянието на страната и народа? А,забравих - убил 4-5 бабички с МПС, влязъл през нощта да търси у някого пари, кара МПС без прегледи и без книжки, управлява превозни средства с животинска тяга и без обозначения късно вечерта на неосветени участъци... На тези, които ми разправят, че адвокатите са взели парите - вярвате ли го наистина? Просто ромите са си вдигнали по още някоя огромна незаконна къща и ще имат пари да щракат с пръсти още дълги години, а в махалата ще ги гледат с уважение като успели и състоятелни хора.
  • 30 Чичо Гошо

    13 0 Отговор
    НА САПУН !!!
  • 31 333

    11 0 Отговор
    Няма никакъв шанс братовчеди да са получили толкова скоро пари след съдебно дело. ВКС постанови съвсем скоро, че имат право и непреки наследници. Може съдът да е постановил нещо такова, но да е обжалвано, и да няма финален акт.
  • 32 КАКВИ СЛУЖБИ

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Сали":

    КАКВИ СЛУЖБИ БЕ - ПОЖАРНИКАРЯТ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ АКТИВЕН ДЪРЖАВНИК У НАС - ОСТАНАЛОТО СА ФЪШКИИ, ЗАТВА СМЕ НА ТВА ДЕРЕДЖЕ - ЦЯЛ ДАНС И ГДБОП СИ БЪРКАТ В Г.ЗА ПО ЦЯЛ ДЕН
  • 33 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "tir без фарове":

    Откъде ги взимаш тези цифри?! Далеч са от истинските! И ти като медиите пишете "наизуст", без да сте запознати и манипулирате хората! Знаеш ли какви обезщетения се плащат в чужбина?! Нямаш си и представа, нали?! Понякога достигат до милион евро! А знаеш ли един милион евро, колко застраховки са /например по 300 лв./?! Това са автомобилите на един малък град! И никоя от медиите не си прави труда да поиска и да поднесе пълна и вярна информация!

    Коментиран от #42

  • 34 Шаран БГ

    9 2 Отговор
    Браво на адвокатите - браво на съдиите. Те това се казва правораздаване. Въпрос с повишена трудност : Колко от тези хилядарки са потънали в джобовете на правораздавачите ????
  • 35 ДДДДДД

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "qwerty":

    В България е реалност. Особенно популярно в югоизточна България. Така че винаги внимавайте като минавате през махалата. Има случаи на засилка и скачат направо на капака на колата.
  • 36 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    Цигански капитализъм....Когато прибират парите ,,застрахователите,, не реват ,когато трябва да плащат,рев и чудо...щели да фалират ....Е,И?Тъкмо няма да я има тази тъпа ,,застраховка,,.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пешо

    5 0 Отговор
    да се разследват адвокатите, които са подели кампанията - говори се , че хората изобщо нямат идея , че се водят дела от тяхно име, че нищо не получавали от парите. тогава нещата са много зле - значи едни адвокати подлудиха държавата , а те ще станат мултимилионери
  • 39 ABV

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "куку руку ку":

    Абсолютно си прав,пич!Мингиша взема най-много 10 хил,останалото взема мазния адвокат!Даже знам,че им дават по 5,но 10 рядко.Но това им е практиката.Те иначе ще тръгнат да издирват брат'чедите от Индия ли,за 1000лв хонорар,да,да,трънки.
  • 40 Русенец

    7 1 Отговор
    С такива подкупни съдии, додбре че е имал само 17 братовчеди !
  • 41 Атанас

    8 0 Отговор
    Това е невъзможно - дело да приключи толкова скоростно след решението на ВКС за разширяване кръга на правоимащите. Съмненията се подклаждат от липсата на каквато и да информация - кой съд , какво дело, липса на каквато и да е конкретика. Нещо гнило има...

    Коментиран от #43

  • 42 tir без фарове

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    От онази госпожа от Асоциацията на българските застрахователи, цитирана от БТВ.Т. е от извора
  • 43 tir без фарове

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "Атанас":

    Прав сте трябват минимум 9 месеца от 13 юни 2018г да мине, за да влезе в съдебна зала(това е досъдебното производство), и после в съда поне една година до съдебен акт за виновност, на първа инстанция
  • 44 1234

    4 0 Отговор
    Не е луд този който яде баницата,а този който му я дава.Тази поговорка е доказателство за това,че мъдроста на народа е голяма.Защо ще давате на всички роднини по 50 000 лева,като сумата трябва да е ЕДНА ПО ЗАКОН,а като се явят такива ,,наследници"сумата се разделя на всички по равно.По принцип обещетението трябва да се полага на родителите,ако пострадалия не е семеен,или по равно на родителите и на семейството му.Ако няма родители и семейство ,чак тогава на братя и сестри и пак сумата се дели по равно.Какво е това безумие в закона да се дават на всички роднини по такива големи суми .Да се направи както при наследствените имоти.Определя се една сума и край,ако искат да си я делят на сто,ние другите застраховани няма да плащама на циганската махала суха пара за неразумното им каране.Изобщо не си и помисляйте,че заради нечитаво измислените ви закони ще плащаме грешни пари .Огледайте си добре работата господа ,,народни търтеи,"каква сте я свършили и какви закони сте измислили ,това е чисто БЕЗУМИЕ да се дават такива големи суми на цялата рода на пострадал от катастрофа.ОПРАВЕТЕ СИ ЗАКОНИТЕ,АКО ТРЯБВА МАЛКО УВЕЛИЧЕТЕ СУМАТА,НО :да се разделя,ако ищците са по вече иначе това е безумие!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 егати

    5 0 Отговор
    И за това ние трябва да им плащаме по скъпа застраховка...
    циганите са нашите господари, работим за тях плащаме за тях, и когато им е кеф ни бият и грабят...
  • 47 Николай

    5 0 Отговор
    За десети път сигурно ще задам един и същ въпрос - Коя е причината ВКС да вземе това решение? КОЙ е завел дело? Нали за да има съдебно решение, трябва да има жалба, тъжба, процедура, която е минала през съдебни инстанции. Това е ВКС, не е тълкувано в някоя кръчма или пенсионерски клуб. Мисля, че това е важното - откъде тръгват нещата. Всичко останало е следствие. Ако се намери първоизточника, ще стане ясно . Пък адвокатите лешояди това и чакат.

    Коментиран от #49

  • 48 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    Българското правораздаване да се прекръсти на ПРАВОВЗЕМАНЕ.
  • 49 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Николай":

    Нещата тръгват от началото,от самото РАЗБИРАНЕ за правосъдната система...Тя е по оня,амерички ,модел и се базира на ПРЕЦЕДЕНТА.....Тоест ВИНАГИ ИМА ПЪРВИ път за някакъв опит да се гъбаркаш....А гъбаркането е посигурено 100% благодарение на ТЪЛКУВАТЕЛНИЯТ процес...Законът НЕ се изпълнява а се ТЪЛКУВА!!!!!ТЕ/законите/ и затова са така написани---за да може да се тълкуват,а не да решават проблеми и създават РЕД.
  • 50 Ръццц

    2 0 Отговор
    А 17-те роми взели по 100лв. ,другите пари ги лапнали адвокатите
  • 51 Усмивката

    1 0 Отговор
    И друг път съм казвал.В тая държава се краде на поразия.Има един континент дето и плъхове и жаби са отровни .Австралия.Тук и мишоци и циган до депутат ,всичко краде..
  • 52 tir без фарове

    1 0 Отговор
    Рибата как се лови най-лесно?В ясни или мътни води, като и хвърлиш мрежата.?Държавата е мафиотизирана структура, затова са и тия бъркотии, едновременно тъпаци и крадци.Комунизмът ги научи по-лесно е да крадеш отколкото да градиш, особено за простака.
  • 53 Йойо99

    2 0 Отговор
    Голяма фалшива новина- а застраховките вече са с 50% по- скъпи, но никоя медия не го коментира- това е България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове