1 768 12

Виновните за срива на Търговския регистър не получили бонуси

Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, заяви Козарева

Виновните за срива на Търговския регистър не получили бонуси
Габриела Козарева
Светослава Ингилизова

Агенцията по вписванията е изплатила допълнителни възнаграждения за постигнати резултати, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрации и Вътрешните правила за заплатите. Това съобщиха от Агенцията по вписванията във връзка с информацията за раздадени бонуси в размер на 700 000 лева.

Сумата, изплатена в последното тримесечие на 2018 г. е в размер на 599 007 лв. Тя е разпределена според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служителя на агенцията. Средномесечният фонд "Работна заплата" на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лв.

"Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са допълнителните възнаграждения от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на бонуси в Агенция по вписванията е следствие от показани добри резултати на служителите и начин да ги мотивираме да продължават да работят ефективно. Отговорните за срива на Търговския регистър – Директорът и експертите от Дирекция ИОТ, не са получили ДМС за последното тримесечие. Нека не забравяме, обаче, че останалите служители на Агенцията не са спирали работата си, дори и по време на срива”, заяви Габриела Козарева, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията.

Агенцията по вписванията администрира четири регистри – Търговски регистър и регистър на ЮЛНЦ, Имотен регистър, Регистър Булстат и Регистър на имуществените отношения на съпрузите. Дори и по време на срива на Търговския регистър, работата в цялата Агенция не е спирала. След инцидента, работата в институцията е с по-голям интензитет от обичайния и се работи и в извън работно време. Към момента Агенцията се произнася в срок по всички постъпили вписвания, като е преодоляна забава от 20 дни.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • синя трева
  Отговор
  1 15:59  09.11.18
  НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ ПФУУУ!
 • Ники
  Отговор
  2 16:00  09.11.18
  Значи , очевидно на всеки 3 месеца си взимат да го кажем средно по 1 заплата бонус ... държавни служители ... евала ... Интересното е как само на определени места има бонуси ... щото в повечето държавни ведомства , даже не знаят , че има такива неща .... Сигурен съм и , че нископоставените служители не взимат почти нищо а директорите си разделят стабилни суми ... егати простотията ...

  Коментиран от #4

 • тасс
  Отговор
  3 16:00  09.11.18
  Колко от тези парички отидоха в черната касичка на ГЕРБ а?
 • Институция
  Отговор
  4 16:08  09.11.18

  До коментар #2 от "Ники":

  Идва партия X и създава институции в съществуващите инстутуции ... хората на партия Х вземат по-големи възнаграждания и бонуси, докато останалите хора от същетствуващата инстититуция не вземат нищо. Така стават нещата, познай като има за вършене на работа, кои хора работят в тази институция и дали стават нещата бързо и лесно. И друго - кажи кога ще падне партия Х ако има много такива институции, които я слушат - и да падне партията, хората са там и почват да правят нещата да не вървят и става лошо.

 • гост
  Отговор
  5 16:09  09.11.18
  Преди 5г. в бюрото по труда в малък град бяха раздадени бонуси от порядъка 6-12х.лв на чистачки и шофьори, които работят на минималната заплата. Служителите дори не знаеха за това, от първо лице го знам това, не че са се подписали и после отричат да знаят. Та проверете сметките на всички тези хора дали са постъпили изписаните пари. Съвсем друго е, че да раздаваш бонуси на сгафила агенция с пари от данъците на хората е меко казано нагло и безочливо. Козарева да ходи да си гледа козите и на тях да им разправя как се стимулират служители.
 • 6 16:17  09.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 7 16:55  09.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ехааааа
  Отговор
  8 19:26  09.11.18
  Тая кака млада ми се вижда. Как се е издигнала до там? Щом се е издигнала толкова високо на тази възраст- гарантирам ви ,че е безскрупулна к.чка ,готова да продаде и майка си.

  Коментиран от #11

 • 9 19:53  09.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • даааа
  Отговор
  10 21:41  09.11.18
  МММ да, тъй като народа им е работодател....ИЗРИЧНО ЗАБРАНЯВАМ БОНУСИТЕ!!!!
 • Манаф
  Отговор
  11 10:09  10.11.18

  До коментар #8 от "ехааааа":

  Как се е издигнала ми много ясно-със свирене на духови инструменти
 • 12 22:50  11.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай