1 524 12

Виновните за срива на Търговския регистър не получили бонуси

Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, заяви Козарева

Габриела Козарева
Габриела Козарева
Светослава Ингилизова

Агенцията по вписванията е изплатила допълнителни възнаграждения за постигнати резултати, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрации и Вътрешните правила за заплатите. Това съобщиха от Агенцията по вписванията във връзка с информацията за раздадени бонуси в размер на 700 000 лева.

Сумата, изплатена в последното тримесечие на 2018 г. е в размер на 599 007 лв. Тя е разпределена според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служителя на агенцията. Средномесечният фонд "Работна заплата" на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лв.

"Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са допълнителните възнаграждения от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на бонуси в Агенция по вписванията е следствие от показани добри резултати на служителите и начин да ги мотивираме да продължават да работят ефективно. Отговорните за срива на Търговския регистър – Директорът и експертите от Дирекция ИОТ, не са получили ДМС за последното тримесечие. Нека не забравяме, обаче, че останалите служители на Агенцията не са спирали работата си, дори и по време на срива”, заяви Габриела Козарева, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията.

Агенцията по вписванията администрира четири регистри – Търговски регистър и регистър на ЮЛНЦ, Имотен регистър, Регистър Булстат и Регистър на имуществените отношения на съпрузите. Дори и по време на срива на Търговския регистър, работата в цялата Агенция не е спирала. След инцидента, работата в институцията е с по-голям интензитет от обичайния и се работи и в извън работно време. Към момента Агенцията се произнася в срок по всички постъпили вписвания, като е преодоляна забава от 20 дни.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • синя трева
  Отговор
  1 15:59  09.11.18
  НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ ПФУУУ!
 • Ники
  Отговор
  2 16:00  09.11.18
  Значи , очевидно на всеки 3 месеца си взимат да го кажем средно по 1 заплата бонус ... държавни служители ... евала ... Интересното е как само на определени места има бонуси ... щото в повечето държавни ведомства , даже не знаят , че има такива неща .... Сигурен съм и , че нископоставените служители не взимат почти нищо а директорите си разделят стабилни суми ... егати простотията ...

  Коментиран от #4

 • тасс
  Отговор
  3 16:00  09.11.18
  Колко от тези парички отидоха в черната касичка на ГЕРБ а?
 • Институция
  Отговор
  4 16:08  09.11.18

  До коментар #2 от "Ники":

  Идва партия X и създава институции в съществуващите инстутуции ... хората на партия Х вземат по-големи възнаграждания и бонуси, докато останалите хора от същетствуващата инстититуция не вземат нищо. Така стават нещата, познай като има за вършене на работа, кои хора работят в тази институция и дали стават нещата бързо и лесно. И друго - кажи кога ще падне партия Х ако има много такива институции, които я слушат - и да падне партията, хората са там и почват да правят нещата да не вървят и става лошо.

 • гост
  Отговор
  5 16:09  09.11.18
  Преди 5г. в бюрото по труда в малък град бяха раздадени бонуси от порядъка 6-12х.лв на чистачки и шофьори, които работят на минималната заплата. Служителите дори не знаеха за това, от първо лице го знам това, не че са се подписали и после отричат да знаят. Та проверете сметките на всички тези хора дали са постъпили изписаните пари. Съвсем друго е, че да раздаваш бонуси на сгафила агенция с пари от данъците на хората е меко казано нагло и безочливо. Козарева да ходи да си гледа козите и на тях да им разправя как се стимулират служители.
 • 6 16:17  09.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 7 16:55  09.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ехааааа
  Отговор
  8 19:26  09.11.18
  Тая кака млада ми се вижда. Как се е издигнала до там? Щом се е издигнала толкова високо на тази възраст- гарантирам ви ,че е безскрупулна к.чка ,готова да продаде и майка си.

  Коментиран от #11

 • 9 19:53  09.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • даааа
  Отговор
  10 21:41  09.11.18
  МММ да, тъй като народа им е работодател....ИЗРИЧНО ЗАБРАНЯВАМ БОНУСИТЕ!!!!
 • Манаф
  Отговор
  11 10:09  10.11.18

  До коментар #8 от "ехааааа":

  Как се е издигнала ми много ясно-със свирене на духови инструменти
 • 12 22:50  11.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай