813 5

АПИ дава 60 млн. лв. за чистене на снега

В рамките на подготовката е възложено и полагане на хоризонтална маркировка

Венцислав Михайлов

За зимно почистване ще бъдат отделени 60 млн. лева, заяви регионалният министър Петя Аврамова по време на парламентарния контрол.

По думите й е изготвен план за дейността на АПИ по осигуряване на зимното поддържане на републиканската пътна мрежа през сезон 2018-2019 г. Извършена е и проверка на наличните количества материали по пунктове и бази.

Със заповед от 9 октомври 2018 г. е създаден междуведомствен щаб, в който участват представители на АПИ, Главна дирекция „Национална полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация, а целта е подобряване на координацията между институциите за осигуряване на проходимостта през зимния сезон.

В рамките на подготовката е възложено и полагане на хоризонтална маркировка.

"Има сключени 27 договора за текущо и превантивно зимно поддържане, като тези, които изтичат през зимния период, имат подготвени анекси", стана още ясно от думите на Аврамова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • МИХЛЮЗИНА
  Отговор
  1 09:12  10.11.18
  АКО НЕМА СНЕГ КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ИЛИ НЕМА РЕСТО. ПАК НЕПОДГОТВЕНИ ЗА ЗИМА ДА. Е ИДЕ ЛЕТО ...............
 • Маке
  Отговор
  2 09:58  10.11.18
  В Банско има една стара поговорка- снежинка стотинка.
 • Гербераси долни
  Отговор
  3 10:20  10.11.18
  Доста изчерпателно още с първото изречение,ще бъдат отделени едни пари ,нататък няма какво да кажем почистване няма да има ще разходим снегорините малко и хората ще си карат в коловозите до като снега сам се стопи.
 • ванката
  Отговор
  4 11:13  10.11.18
  и сигурно пак ще има 30 за южна и 30 за северна българия нали... едните сняг не са виждали но вземат пари за снегопочистване а другите от сняг немогат да се оплачат ама пък парите не им стигат за снегопочистването така че що да не си откраднат и те те парите и без тояа не стигат.....
 • 5 18:18  10.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай