952 5

АПИ дава 60 млн. лв. за чистене на снега

В рамките на подготовката е възложено и полагане на хоризонтална маркировка

АПИ дава 60 млн. лв. за чистене на снега
Венцислав Михайлов

За зимно почистване ще бъдат отделени 60 млн. лева, заяви регионалният министър Петя Аврамова по време на парламентарния контрол.

По думите й е изготвен план за дейността на АПИ по осигуряване на зимното поддържане на републиканската пътна мрежа през сезон 2018-2019 г. Извършена е и проверка на наличните количества материали по пунктове и бази.

Със заповед от 9 октомври 2018 г. е създаден междуведомствен щаб, в който участват представители на АПИ, Главна дирекция „Национална полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация, а целта е подобряване на координацията между институциите за осигуряване на проходимостта през зимния сезон.

В рамките на подготовката е възложено и полагане на хоризонтална маркировка.

"Има сключени 27 договора за текущо и превантивно зимно поддържане, като тези, които изтичат през зимния период, имат подготвени анекси", стана още ясно от думите на Аврамова.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • МИХЛЮЗИНА
  Отговор
  1 09:12  10.11.18
  АКО НЕМА СНЕГ КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ИЛИ НЕМА РЕСТО. ПАК НЕПОДГОТВЕНИ ЗА ЗИМА ДА. Е ИДЕ ЛЕТО ...............
 • Маке
  Отговор
  2 09:58  10.11.18
  В Банско има една стара поговорка- снежинка стотинка.
 • Гербераси долни
  Отговор
  3 10:20  10.11.18
  Доста изчерпателно още с първото изречение,ще бъдат отделени едни пари ,нататък няма какво да кажем почистване няма да има ще разходим снегорините малко и хората ще си карат в коловозите до като снега сам се стопи.
 • ванката
  Отговор
  4 11:13  10.11.18
  и сигурно пак ще има 30 за южна и 30 за северна българия нали... едните сняг не са виждали но вземат пари за снегопочистване а другите от сняг немогат да се оплачат ама пък парите не им стигат за снегопочистването така че що да не си откраднат и те те парите и без тояа не стигат.....
 • 5 18:18  10.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай